Rondreis Argentinië 2: Patagonië en Wildlife!
Van € 2.095,- p.p.

17 dagen Tango, Andes, Gletsjers, Meren en Walvissen Voor € 1.595,- p.p.
Tango, Andes, Gletsjers, Meren en Walvissen
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Buenos Aires


De door ArgeNed Travel samengestelde rondreis begint natuurlijk in de hoofdstad. Bij aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het hart van de stad. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Uw hotel bevindt zich op 500 meter afstand van het historische plein Plaza de Mayo, waar ook de belangrijkste winkelstraat Calle Florida begint. Loopt u gerust deze straat eens uit tot aan het plein Plaza San Martín. Dit plein staat boordevol hoge palmbomen en wordt omringd door koloniale gebouwen. Tevens vindt u op dit plein het Monumento al Libertador General San Martín.Dag 2 City tour in Buenos Aires

Vandaag wordt u in de ochtend bij uw hotel opgehaald om de schoonheid van Buenos Aires te ontdekken. Uw city tour begint bij het imposante congresgebouw Palacio del Congreso. Vervolgens rijdt u naar de breedste straat ter wereld Avenida 9 de Julio. Deze straat telt maar liefst 18 rijbanen, waardoor de trottoirs bijna 140 meter uit elkaar liggen. Aan deze straat bevindt zich het culturele symbool van de stad, het mooie en pas gerenoveerde Teatro Colón. Dit theater biedt zitplaatsen aan meer dan 3500 toeschouwers. Vervolgens rijdt u langs het centrale punt van de stad, het witte en 67 meter hoge monument Obelisco.


Daarna brengt u een bezoek aan het historische hart van Buenos Aires, het plein Plaza de Mayo. Aan dit belangrijke plein ligt onder andere het roze regeringsgebouw Casa Rosada. Hier sprak Evita Perón (vrouw van President Juan Perón) in de jaren 50 vanaf het balkon haar volk toe. Het plein staat ook bekend om de Dwaze Moeders die hier tot begin 2006 manifesteerden. Aan het plein staat ook de belangrijkste katholieke Kathedraal van Argentinië, Catedral Metropolitana. Verder vindt u hier het vroegere stadhuis Cabildo dat is benoemd tot nationaal monument en vandaag de dag een historisch nationaal museum herbergt.De tour leidt u vervolgens naar de oude volkswijk San Telmo met zijn elegante koloniale architectuur. Deze wijk is het domein van de tango, kunstenaars en antiquiteitenhandelaren. U vindt hier de oudste en bekendste tangokroegen van de stad. Bent u hier op een zondag, dan treft u de vlooienmarkt op het plein Plaza Dorrego aan. Hier proeft u de tangosfeer met de aanwezige tangodansers, poppenspelers, goochelaars en vele antiekkraampjes.Daarna maakt u een stop in de wijk La Boca, ooit opgericht door Italiaanse immigranten. Deze wijk ligt aan een oud haventje en is beroemd om zijn gekleurde woningen. De woningen zijn gemaakt van hout en plaatmateriaal en beschilderd met resten verf die reders na het verven van de boten over hadden. Het bekendste kleurrijke straatje van deze wijk is El Caminito. Hier wordt op straat de tango gedanst. La Boca is ook de wijk van voetbalclub Boca Juniors en Maradonna. U ziet het stadion dat is geschilderd in de kleuren van de club, geel en blauw. Deze kleuren dankt de club aan een Zweeds schip dat op moment van oprichting in het haventje lag.De rit vervolgt zich richting de stijlvolle havenwijk Puerto Madero. De oude pakhuizen in deze haven zijn volledig gerenoveerd en omgebouwd tot woningen, winkels en restaurants. Sinds het jaar 2000 worden in deze wijk tevens moderne wolkenkrabbers gebouwd. De imposante brug Puente de la Mujer (brug van de vrouw) is de nieuwste verbinding tussen deze wijk met het centrum van de stad.

U rijdt vervolgens naar de geliefde wijk Palermo, een wijk met ruimte voor groene parken. De belangrijkste attracties hier zijn de dierentuin, de Japanse tuin, de rozentuin, de bossen van Palermo en het Planetarium.


Tot slot bezoekt u de wijk Recoleta, één van de meest exclusieve buurten van de stad. Hier vindt u de beroemde begraafplaats van de welgestelde burgers Cementerio de la  Recoleta. Tussen de imponente graven en lanen van deze ‘dodenstad’ bevindt zich ook het graf van Evita Perón. Naast de begraafplaats zijn goede restaurants met gezellige terrasjes en een overdekte shoppingmall. Aan het einde van deze middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.


Optioneel kunt u deze city tour verlengen met een boottocht over rivier Río de la Plata inclusief lunch aan boord. Bekijk de schoonheid van Buenos Aires vanaf het water en geniet van een lunch aan boord tijdens een 2-uur durende boottocht over de rivier Río de la Plata. Dit is echt één van de beste uitzichten die u op de stad kunt hebben. lees meerDag 3 Excursie naar deltagebied Delta Tigre inclusief boottocht

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en rijdt u via de noordelijke woonwijken van de stad richting het deltagebied Delta Tigre. Onderweg passeert u de plaats Olivos waar u langs het presidentiële woonhuis rijdt.

U rijdt parallel aan de rivier Río de la Plata. Deze rivier is bij zijn monding in de Atlantische oceaan maar liefst 220 kilometer breed en is daarmee de breedste rivier ter wereld. Aan de oevers van de rivier bevinden zich luxe villa's en herenhuizen. Onderweg maakt u een stop in de plaatst San Isidro. Het treinstation is hier compleet gerenoveerd en bevindt zich in het commerciële centrum van deze plaats. Het is erg toeristisch aangekleed met pergola´s, pleinen en galerieën.Na deze stop rijdt u verder naar de plaats Tigre om in de haven Puerto Fluvial aan boord te stappen van een boot. U vaart door het exotische deltagebied van de rivier Río Paraná en heeft een panoramisch uitzicht op haar subtropische bossen, honderden riviertjes en eilandjes. Op sommige eilandjes hebben de bewoners van Buenos Aires hun weekendhuizen, sportcomplexen, clubs en restaurants gebouwd. Bij terugkomst in de haven gaat u terug naar Buenos Aires en wordt u naar uw hotel gebracht.


Optioneel kunt u in de avond een tango dinershow bijwonen in Café de los Angelitos. Geniet van een geweldige avond in het historisch café de los Angelitos in Buenos Aires. Laat u verleiden door de charme, passie en artistieke elegantie van Argentinië. lees meer
Dag 4 Vertrek uit Buenos Aires - Aankomst in Puerto Madryn


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het nationale vliegveld Jorge Newbery van Buenos Aires gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Trelew.Bij aankomst op het vliegveld van Trelew wordt u opgehaald en naar uw hotel in Puerto Madryn gebracht. Het hotel ligt in hartje centrum en heeft uitzicht op zee. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Wij raden u aan het strand Playa El Doradillo te bezoeken dat op 17 km ten noordoosten van Puerto Madryn ligt. Elk jaar komt hier een groep walvissen voorbij met hun jongen. De walvissen komen tot aan het strand en u zult ze van dichtbij kunnen aanschouwen.

Ook kunt u een bezoek brengen aan Punta Loma dat op 15 km ten zuidoosten ligt van Puerto Madryn. Hier ligt een zeeleeuwenreservaat. De dieren hebben een plaats gevonden op het strand tussen de kliffen en de branding. Naast zeeleeuwen is dit ook de plek voor honderden aalscholvers.

Dag 5 Excursie naar het schiereiland Península Valdés


Vandaag staat een complete dagexcursie naar het schiereiland Península Valdés op het programma. Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en gaat u het schiereiland verkennen. De eerste stop maakt u bij het infocentrum Istmo Carlos Ameghino. Hier krijgt u alles te weten over de geologie, flora en fauna van het schiereiland. Ook is er een uitkijktoren vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de blauwe heldere wateren van Golfo San José en Golfo Nuevo. Ook ziet u in de baai Golfo San José het kleine vogeleiland Isla de los Pájaros liggen.U gaat vervolgens verder richting het dorpje Puerto Pirámides. Dit is de vertrekhaven om walvissen te spotten. Als er walvissen zijn en de weersomstandigheden zijn goed genoeg, kunt u zich opmaken voor een adembenemende boottocht van ongeveer 2 uur. De speelse dieren springen uit het water, spuiten als fonteinen,  zwemmen vlak langs de boot en wuiven u bij wijze van spreke gedag met hun sierlijke staarten. De boottocht is optioneel en kost ongeveer US$ 65,00 per persoon en betaalt u ter plaatse.


Terug aan wal verlaat u Puerto Pirámides om het schiereiland pas echt te gaan verkennen. Onderweg komt u naast schapen ook  guanaco’s (lama), maras (soort haas met lange poten), grijze vossen, gordeldieren, Nandoes (kleine struisvogel) en verschillende roofvogels tegen. Ook rijdt u langs de zoutmeren Salinas Grande en Salinas Chica. Aan de oostkust van het schiereiland stopt u vervolgens bij verschillende punten. Bij de vuurtoren van Punta Delgado ziet u met name kolonies zeeolifanten. Verder noordwaarts komt u langs Caleta Valdés, een 35 km lange zeetong, waar op de smalle zandbank zeeolifanten en zeehonden liggen te zonnen. Bij Punto Norte treft u zeeleeuwen aan en afhankelijk van het seizoen de orka’s.Afhankelijk van het seizoen zijn er op de terugweg ook pinguïnkolonies te zien. Bij terugkomst in Puerto Madryn wordt u naar uw hotel gebracht, het einde van een onvergetelijke dag.
Dag 6 Excursie naar de pinguïns in Punta Tombo en vallei Valle Inferior


Tijdens deze complete dagexcursie maakt u kennis met de grootste pinguïnkolonie van Zuid-Amerika in Punta Tombo (op 2,5 uur rijden van Puerto Madryn). De broedmaanden van de pinguïns zijn september, oktober en november. Vervolgens blijven de pinguïns nog tot april. Naast pinguïns treft u hier ook guanaco's, zeehonden en zeevogels aan.Het tweede gedeelte van de excursie betreft een bezoek aan het dorpje Gaiman. Hier woont een groep immigranten uit Wales die het dorp ooit hebben opgebouwd. In het theehuis kunt u zich tegoed doen aan de typische thee Gales en een lekker stuk gebak. Vervolgens gaat u naar de stad Trelew om een bezoek te brengen aan het museum Museo Paleontológico Egidio Feruglio. Hier worden fossiele flora en fauna tentoongesteld, die in Patagonië zijn gevonden. Daarna keert u terug naar Puerto Madryn en wordt u naar uw hotel gebracht.

Optioneel kunt u het tweede gedeelte van deze excursies invullen met een bezoek aan het havenstadje Rawson inclusief een boottocht kortsnuitdolfijnen spotten. Het bezoek aan Gaiman en Trelew komt dan te vervallen. In Rawson, met name bekend om zijn visgerechten, heeft u een korte city tour.  Daarna gaat u naar het strand Playa Unión, de vertrekhaven om met een zodiac de kleinste dolfijnen (Toninas) ter wereld te spotten. Lees meer
Dag 7 Vertrek uit Puerto Madryn - Aankomst in UshuaiaVandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Trelew gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Ushuaia.Bij aankomst op het vliegveld van Ushuaia wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Uw verblijfplaats ligt in hartje centrum, waardoor u uitzicht heeft op het Beagle Kanaal. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Wij raden u aan om één van de vele musea die de stad rijk is te bezoeken. Natuurlijk kunt u ook het gezellige centrum van de stad verkennen en in één van de vrolijk gekleurde restaurantjes verrukkelijke Centolla (grote krab) of een andere vissoort eten.
Dag 8 Excursie naar het nationale park Tierra del FuegoVandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een halve dagexcursie naar het bekende nationale park Tierra del Fuego. Het park ligt slechts op 11 kilometer van de stad en kenmerkt zich door rivieren, meren en baaien. De eerste stop die u tijdens deze excursie maakt is bij het treinstation van de ‘Trein van het Einde van de Wereld’ (Tren del Fin del Mundo) dat zich nog net buiten het nationale park Tierra del Fuego bevindt. Hier krijgt u de mogelijkheid om met deze wereldberoemde trein het nationale park binnen te rijden. De rit is optioneel en een treinkaartje in de goedkoopste klasse kost ongeveer US$ 35,00 per persoon (exclusief entreegeld natuurpark). Dit bedrag betaalt u ter plaatse.
Iedereen komt later bij het eindstation van de trein weer bij elkaar. Van hieruit rijdt u door de vallei Valle Río Pipo richting de baai Bahía Ensenada. Vanaf de oever heeft u een prachtig uitzicht op de eilanden Isla Redonda en Isla Estorbo, die zich in het Beagle kanaal bevinden. Op de andere oever van het kanaal ziet u de wit besneeuwde bergtoppen van de bergketen Cadena Sampaio in Chili.

Vervolgens rijdt u naar het meer Lago Roca. Hier maakt u een wandeling langs de oevers van het meer en de rivier Río Lapataia. U heeft uitzicht op de berg Cerro Cóndor en wordt omgeven door bergen, prachtige wilde bloemen en oerbossen. U ziet misschien de rode vos, hoort een specht tikken of er zweeft ineens een condor boven uw hoofd. In de ondiepe rivierbeddingen ziet u hoe bevers hun dammen bouwen. Na deze onvergetelijke wandeling in de natuur wordt u teruggebracht naar uw hotel in Ushuaia.

Optioneel kunt u deze excursie aanvullen met een trekking en kanotocht inclusief lunch. Tijdens deze excursie onder begeleiding van uitstekende gidsen zult u het bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego op een compleet andere manier beleven. U leert de verborgen geheimen van het einde van de wereld kennen als u een trekking door de bossen langs het Beagle-kanaal en een kanotocht over de rivier richting de rustige vaarwateren van de baai Bahía Lapataia maakt. lees meerDag 9 Boottocht over het Beagle kanaal langs zeeleeuwen op Isla de los Lobos inclusief transfers

Vandaag maakt u een boottocht over het legendarische Beagle Kanaal naar Estancia Harberton. Na vertrek uit de haven van Usuhaia passeert u de eilandengroep Les Éclaireurs. Op één van deze eilanden bevindt zich een kolonie zeeleeuwen. Vervolgens vaart u langs het eiland waar de vuurtoren Faro Les Éclaireurs staat, beter bekend als Faro del Fin del Mundo. Daarna ziet u op het Chileense eiland Isla Navarino het dorpje en militaire post Puerto Williams liggen. Dit dorpje is het meest zuidelijk gelegen plaatsje ter wereld, vanwaar de overtochten naar de Zuidpool beginnen.
Dag 10 Vertrek uit Ushuaia - Aankomst in El Calafate


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Ushuaia gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar El Calafate.Bij aankomst op het vliegveld van El Calafate wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag mag u zelf bepalen wat te doen. U kunt het kleine centrum van El Calafate gaan verkennen en kijken wat de hoofdstraat Avenida del Libertador General San Martín u te bieden heeft. Tevens kunt u aan de baai Bahía Redonda genieten van een prachtig uitzicht over de baai.

Ook kunt u het zogeheten Avifauna reservaat Laguna Nimes bezoeken. In dit reservaat ziet u vele kleurrijke vogels. Als u meer tijd over heeft kunt u ook een bezoek brengen aan de grotten Cuevas del Gualicho. Deze bevinden zich op slechts 9 kilometer van El Calafate. In de grotten ziet u tekeningen van de Tehuelches op de wand, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.
Dag 11 Excursie naar de bekende Perito Moreno gletsjer


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een bezoek aan de beroemde gletsjer Glaciar Perito Moreno. U rijdt langs de oevers van het meer Lago Argentinio en de rivierarm Brazo Rico richting het nationale park Los Glaciares. Onderweg geniet u van schitterende uitzichten en rijdt u door de bocht der zuchten. In deze bocht krijgt u voor het eerst zicht op de gletsjer Glaciar Perito Moreno en wordt u de benaming van deze bocht duidelijk.In het nationale park maakt u een wandeling over aangelegde wandelpaden, loopbruggen en trappen waarin een drietal platformen (uitkijkpunten) zijn opgenomen. Vanaf de platformen heeft u een prachtig uitzicht op deze imposante gletsjer. Glaciar Perito Moreno is 5 kilometer breed en 60 meter hoog. Iedere dag schuift de enorme ijsmassa 1 tot 2 meter voorwaarts. Hierdoor breken met regelmaat grote stukken ijs af, wat gepaard gaat met veel natuurgeweld. Tevens veroorzaakt de verschuiving een luid krakend geluid, doordat verschillende ijsbrokken over elkaar heen schuiven. Regelmatig bereikt de ijsmassa het vaste land. Hierdoor vormt het een dam en wordt de zuidelijke rivierarm Brazo Rico afgesloten van het noordelijke kanaal Canal de los Témpanos.


Het water van Brazo Rico kan hierdoor wel tot 30 meter stijgen. Door de enorme waterdruk wordt er in de gletsjer een natuurlijke tunnel gevormd met een boog tot wel 50 meter overspanning. Uiteindelijk bezwijkt de boog onder de grote druk en spanningen. Dit proces herhaalt zich met onregelmatige tussenpozen. Misschien heeft u het geluk deze indrukwekkende gebeurtenis live mee te maken. Nadat u ruim genoeg de tijd heeft gehad de gletsjer te aanschouwen, rijdt u terug naar El Calafate en uw hotel.


Optioneel kunt u deze excursie aanvullen met een boottocht Safari Náutico, minitrekking of Big ice. Lees meer
Dag 12 Boottocht Ríos de Hielo Express langs gletsjers en drijvende ijsschotsen inclusief transfers

Vandaag maakt u met een luxe catamaran een boottocht in het nationale park Los Glaciares. U vaart over het meer Lago Argentino langs gletsjers en drijvende ijsschotsen. In de ochtend wordt u bij uw hotel in El Calafate opgehaald. U rijdt langs de oever van het diepblauwe meer Lago Argentino richting de vertrekhaven Puerto Bandera. Hier gaat u aan boord om een spectaculaire boottocht te ervaren. U vaart richting het noorden over de rivierarmen Brazo Norte en Brazo Upsala. In deze diepblauwe wateren ziet u drijvende ijsschotsen in de meest fantastische vormen. Uiteindelijk komt u dichtbij het uiteinde van de gletsjer Upsala.

Vervolgens koerst u richting het zuiden naar de rivierarm Brazo Spegazzini. Aan het eind van deze rivierarm komt u terecht bij de gletsjer Spegazzini, het hoogste exemplaar in het nationale park Los Glaciares. De voorzijde van het uiteinde van deze gletsjer is maar liefst 135 meter hoog. Vanaf de boot kunt u nu nog eens drie andere gletsjers waarnemen, namelijk Glaciar Seco, Glaciar Mayo Norte en Glaciar Peineta. Bij terugkomst in de haven van Puerto Bandera rijdt u terug naar El Calafate en wordt u naar uw hotel gebracht.

De vaarroute kan onderweg veranderen vanwege grote ijsschotsen die de doorgang blokkeren.Dag 13 Vertrek uit El Calafate - Aankomst in Bariloche

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van El Calafate gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Bariloche.

Bij aankomst op het vliegveld van Bariloche wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. Hier heeft u een prachtig uitzicht op het diepblauwe meer Nahuel Huapi. De rest van de dag krijgt u de tijd om zelf de omgeving te verkennen. U kunt schitterende wandelingen in de omgeving maken, met spectaculaire uitzichten op de bergtoppen en bergmeren. Ook het centrum van Bariloche is een optie. De stad heeft veel leuke winkeltjes en barretjes en u kunt zich tegoed doen aan heerlijke chocola, een ander fenomeen waar Bariloche om bekend staat. Een andere aanrader is het Patagonia-museum. In dit museum draait alles om de geologische geschiedenis van de omgeving, de fauna rond Bariloche en Indiaanse kunst.Dag 14 Excursie naar Circuito Chico en de berg Cerro Campanario

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald om het traject Circuito Chico (klein circuit) af te leggen. Tijdens deze rit in de nabije omgeving van Bariloche leert u de omgeving van het zogeheten Lake District kennen. Rijdend langs de oevers en stranden van het meer Nahuel Huapi komt u uiteindelijk bij de berg Cerro Campanario. Met de stoeltjeslift bereikt u de top van deze berg en zult u genieten van één van de mooiste uitzichten ter wereld. Vervolgens gaat u verder naar het Lloa Lloa hotel en de kapel van San Eduardo. Vele beroemdheden hebben in dit hotel overnacht, waaronder onze koning en koningin.
Dag 15 Excursie over de 7-meren route naar San Martín de los Andes


Vandaag heeft u een zeer boeiende rit voor de boeg. U rijdt naar de nabijgelegen plaats San Martín de los Andes. Onderweg bent u toeschouwer van een prachtig berglandschap, vol met bossen, bergrivieren en zeven verschillende diepblauwe bergmeren. Het wordt dan ook wel El Camino de los Siete Lagos genoemd, dat Route langs de zeven meren betekent. Onderweg stopt u verschillende keren waar u van prachtige uitzichten kunt genieten. De weg terug naar Bariloche is compleet anders. U verlaat het bosrijke gebied van de Andes en komt onder andere in de vallei Valle Encantado, waar u verschillende vreemde, kunstzinnige rotsformaties zult zien.Dag 16 Vertrek uit Bariloche - Aankomst in Buenos Aires

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Bariloche gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires.

Bij aankomst op het vliegveld van Buenos Aires wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag kunt u nog even genieten van deze bruisende stad en zelf bepalen wat te doen. Wij raden u aan om nog eens naar de wijk Palermo te gaan. Deze wijk beschikt over het mooiste park van Buenos Aires, de Japanse tuin. Hier kunt u heerlijk ontspannen en een wandeling maken langs de vijver met exotische vissen. De tuin bestaat uit 150 verschillende soorten bomen, de meeste hiervan zijn uit Japan overgebracht.Dag 17 Terugreis

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het internationale vliegveld Ezeiza in Buenos Aires gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.