Reisverslagen Argentinië en reacties van klanten
Afdrukken E-mailadres

Reisverslagen ArgentiniëBeste Edwin,

Inmiddels een week terug van onze reis door Argentinie. Een maand lang door een land getrokken wat we niet kenden. Via een tip van vrienden zijn we bij jou en je Argened Travel terecht gekomen. En dat bleek een heel goede tip te zijn. Met je bouwstenen en rekening houdend met onze wensen en snel en adekwaat reagerend op onze mails en appjes was de organisatie van de reis al enthousiasmerend. Je tips en adviezen bleken tijdens de reis steeds perfect te kloppen. We waren totaal ontzorgd zonder onderdeel te zijn van een groepsreis. De “seat in coach” formule is zeer flexibel en is bijna een veredeld openbaar vervoer. Hotelletjes, binnenlandse vluchten, excursies, alles tot in de puntjes geregeld. De enkele vraagjes die desondanks rezen tijdens de reis werden meteen beantwoord via de app.

Buenos Aires, Ushuaia, El Calafate, El Chalten, Bariloche, Villa la Angustura, Salta en Purmamarca waren onze verblijfplaatsen. Allen met hun eigen karakter en achterland. Mooi, boeiend, interessant. Het smaakt naar meer. We weten wie we nodig hebben als we Argentinie weer bezoeken. We zullen je van harte aanbevelen bij vrienden en kennissen! Hartelijk dank voor dit alles!

Met vriendelijke groet, Janny en Piet Toutenhoofd
29-02-2020


Een onvergetelijke reis!

Noord-Argentinië stond al langer op ons lijstje, en dan gewoon individueel met een huurauto, maar wel semi-georganiseerd. Toen de plannen concreet begonnen te worden, vroegen we ons af of we (72 en 69 jaar, niet Spaanstalig) eigenlijk wel zelf wilden rijden. Al zoekende naar alternatieven kwamen we op de website van het ons onbekende Argened.

Vanaf het eerste begin heeft Edwin met ons meegedacht. Er zijn ik weet niet hoeveel mailtjes uitgewisseld om te komen tot de ons ideaal lijkende reis, waarbij we uiteindelijk met excursies volgens de seat in coach formule, binnenlandse vluchten en busreizen een perfect programma hebben gevonden: en perfect was het niet alleen op papier maar ook in werkelijkheid. Vanaf het allereerste contact met Edwin in BA op het vliegveld, tot het laatste appje voordat we Argentinië verlieten, was hij onze reisleider op afstand die ons begeleidde met tips (ik begrijp dat ook anderen La Poesia waardeerden!) en advies.

De formule met ‘blokjes’ waarbij je steeds met een ander groter of kleiner gezelschap, en soms ook alleen met de gids en/of chauffeur optrekt, is ons prima bevallen. Het geeft een gevoel van totale zorgeloosheid als je aankomt en wordt opgewacht door iemand met een bord met je naam, steeds weet hoe laat je wordt opgehaald enz. Gidsen waren doorgaans prima, hadden ook vaak een meerwaarde door hun kennis en verhalen, slechts één enkele uitzondering en dat heeft ook weer zijn charme. De hotels sloten aan bij onze voorkeur: comfortabele goede 3 sterren hotels, enkele keer 4 sterren, waar het warm was  was er een zwembad, en ze waren schoon, vooral buiten de grote steden ook erg smaakvol en met eigen details.

Reisverslagen ArgentiniëDe reis zelf was onvergetelijk. We hebben zo veel gezien en kunnen genieten van prachtige unieke landschappen van de 6000-ers in de Andes tot de gekleurde rotsen van Ischigualasco, Talampaya en Purmamarca, de indrukwekkende opgravingen en reconstructies van Quilmes en Tilcara, en de oude Inca-wegen bij Questa de Miranda, het bruisend mooie Salta, de vele gezellige pleinen met spelende kinderen en altijd in discussie zijnde mannen. We hebben gewandeld, wijn geproefd, op terrasjes gezeten en zijn nat geworden van de Iguazù watervallen. We stonden met dikke jas en mutsen bij de Aconcagua en liepen te puffen in Iguazù. We genoten van de tango in Buenos Aires en van de peñas in Salta. We verlieten Argentinië met pijn in het hart in de wetenschap dat degenen die denken dat alleen Patagonië (waar we 20 jaar geleden fantastische wandeltochten maakten) de moeite waard is, ongelijk hebben!Hartelijke groeten, Jan Peter en Jenny
November 2019


Beste Edwin,

Reisverslagen ArgentiniëWij kijken terug op een fantastische reis door een prachtig land. Zóóo afwisselend en de natuur soms echt adembenemend. Het grootste deel van de reis hebben wij zelf georganiseerd - wij houden niet zo van groepsreizen - maar wij waren heel blij met jouw bereidheid de binnenlandse vluchten voor ons te regelen. Na nog wat overleg via de mail en je website nog eens goed bekeken te hebben, besloten we toch jou te vragen een week in het zuiden voor ons te organiseren. De formule “seat in coach” leek ons heel fijn en dat was het ook. El Calafate, Perito Moreno gletscher en El Chalten: het was een prachtige week, simpele, schone hotels zonder “toeters en bellen”, vriendelijke ontvangst, goede excursie en verder hebben we op eigen houtje lange wandelingen gemaakt, vooral in El Chalten.

Daarna zijn wij op eigen gelegenheid doorgereisd naar Bariloche en omgeving, Salta en Mendoza om weer te eindigen waar we ook begonnen, Buenos Aires. We hebben regelmatig met openbaar vervoer gereisd en dachten dan soms wel terug aan jouw “seat in coach”; dat was absoluut handig en comfortabel!

Beste Edwin, mochten we nog eens terug gaan naar Zuid Amerika, dan weten we je zeker te vinden. Nogmaals veel dank.


Hartelijke groeten, Koosje en Willem Steenhuisen
Februari 2019


Beste Edwin,

Wij hebben genoten van een heerlijke vakantie. Wij vonden het heel sympathiek dat je ons in BA van het vliegveld kwam halen en het was leuk om kennis met je te maken. Alles was uitstekend geregeld en klopte precies.
De hotels waren goed, sommige hebben wel een opknapbeurt nodig maar de service was overal geweldig.
De tocht naar Torrres del Paine was zoals je gezegd had bijzonder lang, maar we hebben uiteindelijk toch geen spijt gehad dat we dat gedaan hebben. Alleen de groep was die dag wel te groot. Bij de andere excursies was dat geen probleem of was de groep kleiner. De gletsjer excursies waren prachtig en de wandeling in El Chalten was ook heerlijk met een heel aardige gids.

Reisverslagen ArgentiniëDe rondreis bij Salta was schitterend, wat een bijzondere natuur! Erg leuk met de pickup. Het hotel  in Purmamarca vonden we niets voor ons maar de andere in Cachi en Cafayate waren prachtig. Het hotel (de kamers) in Salta was wel aan een opfrisbeurt toe maar de ligging was goed en de service ook.
De watervallen bij Iguazu waren overweldigend, we vonden het echt prachtig. Ook de junglelodge was uitstekend, zowel de kamers als het restaurant waren fantastisch.
En de citytour in Rio de Janeiro was ook heel goed, een aardige gids en een interessante dag. Het was een bijzonder leuke afsluiting van een geweldige vakantie.

Nogmaals hartelijk dank voor het organiseren en de ondersteuning.


Met vriendelijke groet,

Niek, Carla, Eric en Jacoba
Februari 2019


Reisverslagen ArgentiniëWe zijn blij dat we de reis grotendeels via ArgeNed hebben geregeld. Een prima reisorganisatie met korte lijnen. Edwin reageerde altijd snel op onze e-mails of appjes en dacht goed met ons mee over de invulling van de reis. Alles is mogelijk: je kunt de reis zo compleet mogelijk laten organiseren als je zelf wilt.
De hotels waren prima: schone kamers, goede faciliteiten en (ook belangrijk) op centrale locaties gelegen.
De transfers van en naar het vliegveld waren goed en stipt op tijd.
De excursies waren leuk en goed georganiseerd. Je reist met een klein(er) gezelschap naar een bepaalde bestemming. Eenmaal aangekomen, ben je vrij om te bezichtigen wat jij wilt. Dit gaat dus niet in groepsverband, wat wij enorm fijn vonden. Ondanks dat je met een klein gezelschap reist, kost het ophalen van alle reizigers soms best wel wat tijd. Voordeel is wel dat je altijd bij je eigen hotel wordt opgehaald.
Iedere avond vernamen wij via de receptie van het hotel (nogmaals) het tijdstip waarop wij de volgende dag zouden worden opgehaald. Zelfs de boardingpassen voor de binnenlandse vluchten lagen klaar, wat een service!
Edwin heeft ons persoonlijk bij het vliegveld in Buenos Aires opgehaald en het reisprogramma met ons doorgenomen. Daarnaast heeft hij ons nog tal van bruikbare tips gegeven. Zoals de tip om te gaan eten bij Café La Poesia in Buenos Aires, een café waar met name locals eten. Een aanrader, net zoals het inschakelen van ArgeNed voor je reis door Argentinië een aanrader is!

Marc en Irma
Februari 2019


Wat was het gaaf..!

Vanuit Buenos Aires, waar ik al een beetje geacclimatiseerd was, vloog ik naar Salta. Voor het eerst met een backpack in mijn eentje op pad. Heel benieuwd hoe dat zou bevallen. Op het vliegveld van Salta stond keurig iemand op mij te wachten die mij naar m'n hotel zou brengen. Perfect geregeld en ook het hotel was een goede keuze. Toen ik mijn spullen had gedropt ben ik gelijk op zoek gegaan naar een restaurantje, genoeg keuze en allemaal in de straat van het hotel.

Na een nacht in het enorme hotelbed gingen de tripjes beginnen. Om 07.00 uur werd ik opgehaald voor een tripje naar Cafayate. De gids sprak goed Engels en ondanks dat ik veruit de jongste was die mee was, heb ik een top dag gehad. De mooiste rotsformaties in rode en roze tinten kwamen voorbij en er vloog zelfs een condor over. Toch wel heel cool om dat gezien te hebben.

Reisverslagen ArgentiniëDag 2, nieuw tripje! Op naar Humahuaca! Ik keek uit naar de reuze cactussen onderweg. Nou die heb ik gezien. Mega groot! Onderweg veel mooie dingen gezien, onder andere de Cerro de los Siete Colores (zevenkleurige heuvel) waar je met heel veel andere mensen om je heen kunt proberen een mooie foto te maken. Op de marktjes heb ik alle prachtige, kleurrijke souvenirs bewonderd en uiteraard ook wat dingen gekocht.

En toen was deel 1 van m'n tripje door Argentinië en Chili alweer voorbij. Volgende stop: San Pedro de Atacama! 's Ochtends heel vroeg werd ik door iemand van de organisatie opgehaald in mijn hotel en gebracht naar het busstation, waar mijn 9 uur durende busreis door de Andes naar Chili zou gaan beginnen (aanrader, ook heel mooi). Perfect op tijd en met mijn backpack bij de bus afgezet. Wat een service, dank!   


Liz Hatenboer
Oktober-November 2018


Noord-Argentinië – Rio (april 2018)
Wat een overrompelende ervaring, niet met woorden of beelden te vatten. Graag deel ik iets van dit enthousiasme, maar kan niet anders dan me hierbij te beperken tot enkele impressies, uiteindelijk moet je het ervaren…

Dit vooraf: Door de aangename samenwerking met Edwin (Argened) bij ons vorige bezoek enkele jaren geleden aan Zuid-Argentinië, was het evident dat we opnieuw bij hem aanklopten. En opnieuw hebben zijn praktische adviezen, hulp, ondersteuning… er zeker toe bijgedragen dat alles naar wens verliep.
Hey Edwin: hiervoor zeker dank!

Buenos Aires - Tigre
We landen in Buenos Aires. Het hotel dat Edwin had voorgesteld (nabij het 25 mei plein) is een ideale uitvalsbasis (alles op wandelafstand: belangrijke bezienswaardigheden, pleinen, banken, restaurants… ) Wij kiezen bewust voor een ontspannen start. We trekken met de Tren de la Costa naar Tigre, even buiten Buenos Aires, gelegen aan de Paranádelta. Het is maandag, heel wat voorzieningen en attracties zijn gesloten. Voor ons komt dit net goed uit om in alle rust van de natuur te genieten. We zitten met slechts een handvol anderen op de boot, terwijl het leven om en rond het water op een rustig tempo langs ons voorbij glijdt. Heerlijk om je reis zo in te zetten!


Mendoza
Van Buenos Aires trekken we naar Mendoza, een ruitpatroon van brede straten, met opvallend veel pleinen en groen. Hoewel het bij een blits-verkenning blijft, geeft de stad op zich ons niet echt het gevoel van ‘zeker te bezoeken’.
Omdat Mendoza dé wijnstreek bij uitstek is (3% oppervlakte staat voor 70% van de wijnproductie - hebben we van de gids, niet gecheckt), ligt een bezoek aan enkele wijnhuizen voor de hand. De rondleiding gebeurt in een ongedwongen sfeer in een aangenaam, internationaal groepje (blijkbaar zijn de wijnhuizen steeds voorzien op Engelstaligen). Hoewel we geen leken zijn op wijngebied, staan we versteld van enkele verrassend nieuwe smaken. En ja hoor, de afsluiter bij het proeven mag er zeker zijn!

Maar wat ons vooral trok naar Mendoza is het ruwe berglandschap. De Alta Montaña overstijgt onze verwachtingen. Een skilift brengt ons letterlijk naar hogere sferen met een prachtig panorama. Daarna trekken we langs een oude incaroute steeds hoger langs steeds scherpere haarspeldbochten, waar helemaal bovenaan (+ 4000 meter) een christusbeeld ons met open armen opwacht. De route op zich was al een hele belevenis -vanaf een bepaald punt reden we echt op de keien-, maar wat een uitzicht van hierboven! Hier ben je een stipje in die stille grootsheid, hier voel je die oerkracht… Ja, daarvoor zijn we naar hier gekomen…


Salta – Jujuy
Salta is onze volgende bestemming. Het is een aangename stad, tevens uitvalsbasis om de streek te bezoeken (enkele keren overnachten we elders om dan naar hetzelfde hotel in Salta terug te keren: deze formule is zeker aan te bevelen). En of we onder de indruk zijn!

Grillige bergketens blijven boeien, blijven verbazen. Hier zijn het onder andere de vele kleuren die voor zo’n verrassende dimensie zorgen; geel-groen-rood-bruin-blauw-violet… duiken overal om je heen op, in alle varianten… Soms zie je een volledig groene berg naast een volledig rode, naast een blauwgrijze… ,soms gaat het enkel om een gekleurd lint dat over de bergwand heen gedrapeerd ligt, dat alle hoogten en diepten volgt over kilometers heen, of soms ligt een volledig kleurenpalet uitgesmeerd langs de gekartelde bergflank… Hier wordt de schilder in jou zeker geroerd.

Op een andere bestemming zijn we dan overdonderd door de rode, uitgesleten sculpturen, de prachtige vormen, het machtige spel van water, zand en wind… Of weer elders is het een immense vlakte vol grillige cactussen die je meevoert naar onaardse sferen, of stap je zo goed als alleen op een oneindig lijkende zoutvlakte waar je je op een andere planeet waant…

Ja, heel deze omgeving spreekt echt tot de verbeelding!


Iguazú
Van Salta trekken we naar Iguazú.
Eerst bezoeken we de watervallen aan Argentijnse zijde. Hier brengt een pad tussen het groen ons naar het hart van dat voortdurende geraas, dit in steeds wisselend gezelschap van een massa vlinders. Die immense kracht doet iets met je… Wanneer we op de loopbrug staan naast de Garganta del Diablo, voel je die vallende watermuur zelfs lijfelijk in je binnenste dreunen.
De dag erop volgt een bezoek aan Braziliaanse zijde, waar we er minder tussenin zitten maar wel een beter beeld krijgen over het geheel, over de grootsheid van heel dit natuurwonder. Het cliché dat je de watervallen aan beide zijden moet bezoeken, kunnen we slechts bevestigen…

En dan had ik het nog niet over…
Naast al dat overtreffende in de natuur, heb ik het nog niet gehad over de mensen, de kleuren, de geuren, de vriendelijkheid, de gezellige straatjes, de marktjes, de pleinen, de sfeer, de muziek, het eten en drinken, de honden overal in het straatbeeld en hoe men ermee omgaat, de condors, de lama’s… Zoveel dat al die specifieke indrukken mee helpt versterken, zoveel dat ook een eigen kleur geeft aan dit land, zoveel dat gelukkig stemt...  
Hierbij toch met enige trots te vermelden: voor het eerst werd de maté ook met ons gedeeld, nadien volgde de zak cocabladen… We waren in ons binnenste echt vereerd…


Rio
Via Rio ronden we onze reis af. De typisch toeristische attracties passeren de revue, waarbij de zo vertrouwde beelden toch altijd anders overkomen ‘in het echt’. Het begeleid bezoek aan de favela’s is een aparte belevenis: we worden per open jeep afgehaald -een rit door de straten van Rio in een dergelijk voertuig is eens wat anders-, dan worden we onverwacht elk achterop een brommer gezet om tussen de smalle steegjes naar boven te zigzaggen – op een vrij snel tempo-, om daarna te voet langs trapjes tussen de huizen door terug naar beneden af te zakken…, en dit alles met een gids die het leven er wat al te idyllisch voorstelt…
En Rio, dat is ook: wandelen aan het water, genieten van de zee, mee supporteren met de spelers op het strand (iets tussen volleybal en voetbal), dit met een fris biertje erbij…

Zo sluiten we deze heel mooie periode af. We hebben echt genoten!

Hilde en Jo, België


Beste Edwin,

Allereerst heel hartelijk dank voor je geweldige hulp tijdens het plannen van de reis en gedurende mijn vakantie!

Mijn idee om een oude droom waar te maken en naar Patagonie te reizen kwam wat op het laatste moment en ik had eigenlijk weinig idee van wat ik echt precies wilde, ondanks het advies van mijn moeder die een jaar of 5 geleden via AgeNed ook een waanzinnige trip heeft gemaakt. Vanaf het begin heb je me kunnen ondersteunen en adviseren met betrekking tot ideeën, excursies, hotel en tijdsbestek. Ik had het ambitieuze plan in 10 dagen zowel het zuiden (Ushuaia, El Calafate en El Chalten) te zien en daarna door te reizen naar Bariloche, en je hebt me terecht geadviseerd om te investeren in het zuiden en ongeveer 3 nachten per locatie te rekenen.

Reisverslagen ArgentiniëMijn insteek voor het reizen naar het zuiden was voornamelijk om van de natuur te kunnen genieten en wat actievere excursies te doen. Tijdens mijn 3 dagen in Ushuaia heb ik een trekking en kano excursie, de Beagle Cruise (incl. Estancia Haberton) en de 4x4 Lagos Off-Road gedaan. Hoewel de Beagle Cruise bijna een must is en ik zeker heb genoten van een rustigere dag op de boot en de prachtige Estancia, zijn de andere twee excursies me het meeste bijgebleven. Het niveau van de trekking is heel toegankelijk (had van mij misschien iets actiever gemogen), en waar ik vooral heel erg van heb kunnen genieten was de uitstekende kennis die de gidsen hebben van de omgeving. In beide excursies waren de gidsen even kundig en vriendelijk. Zoals je je kunt herinneren heb ik getwijfeld over de 4x4 Lagos Off-Road Excursie, omdat ik bang was dat het idee van in de natuur zijn verstoord zou worden door in een 4x4 te zitten. Niets was minder waar en het is van de gaafste excursies die ik heb gedaan: prachtige natuur, je komt op plekken waar je anders niet komt en een uitstekende, echt Argentijnse (Choripan en een enorme steak) lunch.

Reisverslagen ArgentiniëHet tweede deel van mijn reis heb ik verdeeld over El Calafate en El Chalten. Ik heb in El Calafate even moeten wennen aan het feit dat dit wat toeristischer was dan Ushuaia, de excursies wat grootschaliger. Desalniettemin, waren ook deze excursies uitstekend georganiseerd en de chauffeurs en gidsen eveneens zeer vriendelijk en kundig. Het feit dat dit gedeelte toeristischer is, vergeet je onmiddellijk door de prachtige omgeving. De gletsjers zijn echt waanzinnig en eigenlijk doen veel foto’s geen eer aan hoe spectaculair de Perito Moreno eigenlijk is. Ik heb op mijn vrije middag voor mijn excursie naar de Perito Moreno het gletsjer museum bezocht en dat is zeker aan te raden voor een excursie naar de gletsjer.
Door het breken van de Perito Moreno zijn er wat kleine wijzigingen in mijn excursies gekomen en daar hebben jullie me uitstekend over geïnformeerd. Zelfs toen het internet van het hotel bleek te falen, hebben jullie ervoor gezorgd dat ik goed geïnformeerd ben over de wijzigingen.

In El Calafate heb ik de tweede dag een excursie naar de Estancia Cristina gemaakt en ik geloof dat dit een van de excursies was waar jij zelf geen ervaring mee had. Ik vond dit ook een van de mooiste excursies. De Estancia is prachtig en de natuur eromheen eveneens. In deze excursie ga je ook met een 4x4 naar een uitkijk naar de achterkant van de Upsala Gletsjer en onderweg vertellen de gidsen over de Estancia en de omgeving.
Reisverslagen Argentinië
El Chalten is het wandel paradijs bij uitstek. Ik heb enorm geluk gehad met het weer: 2 dagen strakblauwe lucht, maar ben door omstandigheden niet in staat geweest de Fitz Roy te beklimmen. Gelukkig zijn zelfs de kleinere wandelingen erg mooi en vond ik het goed te merken dat je bijna alle wandelingen zelf korter kunt maken, alles staat geweldig aangegeven (in tegenstelling tot sommige paden in NP Tierra del Fuego). Je merkt dat El Chalten echt een frontier dorp is dat zich continu ontwikkelt, leuk om mee te maken: een beetje een hippe, wandel sfeer met zelfs een vegetarisch en veganistisch restaurant! Ik heb in El Chalten de eerste dag paardgereden en dat was een hele mooie manier om een gedeelte van de omgeving te zien die anders aan je verloren gaat omdat de focus voornamelijk op de Fitz Roy ligt.

Al met al een droomreis die is uitgekomen. Ik heb nog niet eerder een dergelijk georganiseerde reis gemaakt en het was eigenlijk heerlijk om te weten dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken: de hotels waren goed, de transfers op tijd en goed geïnformeerd, de gidsen en andere reisleiders en hotel medewerkers uiterst vriendelijk.

Deze reis heeft me geïnspireerd om zeker naar Argentinie terug te komen en de rest van het land te ontdekken en ik zou ArgeNed zonder enige twijfel weer inschakelen om dit te doen.

Beatrijs van Rijckevorsel
(Reistijd: 9 - 22 Maart 2018)


Beste Edwin,

Mijn eerste reis alleen als bijna 65+er ver buiten Europa.

Van te voren waren jullie erg behulpzaam met organiseren last minute! Alles zeer snel geregeld met duidelijke instructies en vragen werden binnen een uur beantwoord, fantastisch!

Reisverslagen ArgentiniëHet was een fantastisch avontuur, mijn 4 dagen naar Salta, heb er erg van genoten. Alles goed georganiseerd zowel de transfer van en naar het vliegveld (beide keren onder begeleiding van een Engels sprekende chauffeur) alswel de tripjes naar Cafayate en Humahuaca.

Beide keren in prettig reisgezelschap en goed Engels sprekende reisleiding. Er werd onderweg veel verteld over de omgeving, bevolking en de cultuur, wat ik ontzettend leuk en boeiend vond. Zoals ik al zei in perfect Engels.

De stops onderweg waren goed gepland. Toilletbezoek, gelegenheid tot souveniers kopen en zelfs leuke lunchlocaties. Ik verbleef in Hotel Balcarce (3sterren), wat ik ook een aanrader vind.

Leuk als mijn verhaal op de site komt en de volgende reis boek ik zeker weer bij jullie!

Annemarie Teussink
Januari 2018


Onze rondreis Argentinië/Patagonië

In okt/nov 2017 hebben wij een fantastische rondreis gemaakt. Wat wij in 4 weken hebben gedaan, hadden we niet gekund zonder het goede reisschema wat Edwin voor ons had samengesteld. Zelf de retourvlucht A’dam/Buenos Aires geregeld. Toen aangegeven wat we allemaal wilden zien in Argentinië. Daarvan uitgaand, heeft Edwin alles aan elkaar geknoopt. Hij kwam ons ophalen van het vliegveld en bracht ons naar het hotel in Buenos Aires. Daar kregen we een duidelijke uitleg over onze reis d.m.v. een persoonlijke map met vouchers voor de hotels en excursies. Ook wist Edwin heel veel over Argentinië te vertellen. In de map zat ook de airpass met alle binnenlandse vluchten. Kortom, alles wat we nodig hadden voor onze reis.

Nadat wij een dag in Buenos Aires zijn geweest en de sfeer van deze stad hebben geproefd, zijn wij de volgende dag verder gevlogen naar Puerto Madryn. Daar aangekomen op het vliegveld, werden wij opgewacht door een reisleider, die we herkende aan onze naam op het bordje. Van hem/haar kregen we informatie over de excursies van de komende dagen. Dit gebeurde iedere keer als je op een bestemming aankwam. Wat heel fijn was, omdat je dan ontspannen kon genieten van je reis want alles was perfect geregeld.

In Peninsula Valdes hebben we een whalewatching excursie gedaan. Heel bijzonder om walvissen van dichtbij te zien. Je kon ze overigens ook met de verrekijker, vanaf het strand bij het hotel, aan de horizon zien springen. De volgende dag naar Punta Tombo, pinguïns bewonderen. Ongelooflijk hoeveel er daar zitten. Ook zijn we nog naar de zeeolifanten geweest. Zo mooi! (En dit is nog maar het begin van de reis, kan je het je voorstellen!)

Vervolgens een vlucht naar Ushuaia, waar we op de dag van aankomst nog een beverexcursie hebben geregeld. Ook weer met hulp van Edwin, want alles is mogelijk!.. Ook deze excursie was onvergetelijk. Eerst een wandeltocht met de boswachter waarbij we na 5 min. al de eerste bever zagen. En vervolgens nog meer. Ondertussen bereidde zijn vrouw een heerlijk maal voor ons. Daar konden we bij terugkomst van genieten in hun bijzondere huis/hut. Volgende dag een trekking met kanotocht in nationaal park Tierra del Fuego. Dit met verschillende gidsen, die ook weer veel wisten te vertellen over het gebied waar we waren. En inclusief een heerlijke lunch in het bos. De dag erop zijn we met een boot het Beaglekanaal op geweest. Zeeleeuwen van dichtbij gezien en nog vele soorten vogels. Mooie tocht. De laatste dag in Ushuaia een 4WD excursie gedaan. Wat was dat leuk! We gingen zowel door diepe moddergeulen in het bos als door het water van de meren. Uitkijken voor natte voeten! Hele enthousiaste gidsen, erg gelachen! Ook hier weer een heerlijke lunch in een gezellige boshut.

Vanuit Ushuaia doorgevlogen naar El Calafate. Daar hebben we de eerste dag een mini icetrekking op de Perito Moreno gletsjer gedaan. De andere dag zijn we met een boottocht langs hele grote drijvende ijsschotsen gevaren en hebben we de Upsala gletsjer van dichtbij gezien. Wat ben je als mens dan nietig bij zo’n natuurverschijnsel. Bij deze boottocht hebben we ook de andescondor voor het eerst gezien. Wauw!! In El Calafate zijn we ook nog naar een vogelreservaat Laguna Nimes geweest. Heel veel vogelsoorten gezien. Als je van vogels houdt zeker een aanrader.

De volgende dag met een luxe touringbus naar El Chalten. Het trekking walhalla. En dat is het. De dag van aankomst gelijk de condorberg en de eagleberg beklommen. Vanuit daar kon je de Mount Fitz Roy al zien, alleen zat die nog in de wolken. De volgende dag was het stralend blauwe lucht en hebben we de Fitz Roy van alle kanten tijdens een trekking kunnen bewonderen. We hebben toen een taxi genomen naar hosteria El Pilar (tip van Edwin) en vanuit daar een trekking terug gedaan naar El Chalten. Schitterend! Door de bergen, bossen, langs gletsjers en meren. Allerlei dieren gezien o.a. condors, spechten, parkieten, gordeldier. Deze trekking is echt een aanrader. We hadden nog wel langer in El Chalten willen blijven.

Maar we gingen verder. Via Buenos Aires door naar Iguazu. Hier zijn we eerst naar de Yacutinga Lodge gegaan, een 2 daagse “experience” midden in de jungle. Hier hebben we met gidsen de jungle ervaren. Met wandeltochten, met kanovaren. Zij wisten heel veel te vertellen over de flora en fauna van de jungle. Ook van alles gezien o.a. toekans, gieren, slang, spinnen, salamanders, ocelot, vlinders in vele soorten en maten. We hadden onze eigen lodge, superleuk! Verder was alles perfect geregeld. Heerlijk eten (ontbijt en 3 gangen s'middags en 3 gangen s’avonds), je werd echt verwend. Het was een experience inderdaad.

Hierna gingen we naar Iguazu. Daar hebben we de watervallen eerst van de Argentijnse zijde bezocht. Hier ga je d.m.v. loopbruggen over de watervallen heen en er voor langs. (upper and lower part). De volgende dag zijn we naar de Braziliaanse kant geweest. Hier zie je de watervallen bijna in zijn geheel (ca.3 km. is ons verteld). Ook hier kan je op de waterval komen middels een loopbrug. Wat een geweld al dat water. Weer zo’n ongelooflijk mooi natuurverschijnsel. Hier zitten trouwens heel veel grote vlindersoorten erg mooi.

Na dit avontuur begon ons laatste deel van de reis: Salta en San Salvador de Jujuy. Dit hebben we met een auto gedaan. Wat was dit gaaf... Met de routes die we van Edwin mee hadden gekregen, de quebradas op. Eerst vanuit Salta via Cachi naar Cafayate. Onverharde grindweg door de bergen. De ene berg leek gesmolten caramel terwijl de andere heel puntig was (quebrada de las flechas). De ene oh! na de andere wauw! Dit moet je meemaken! En de (geasfalteerde) quebrada de las conchas, die vormen, die kleuren... Garganta del diablo, el anfiteatro, wat is de natuur ontzettend mooi en groots. En ook nog via de quebrada de Humahuaca naar Ticara gereden, wederom genoten. De kleurrijke dorpen, de megacactussen, de nog kleurrijkere bergen... De cerro de los sietes colores in Purmarca. De Hornocal bij Humahuaca, dit was een rit van 23km over onverharde weg door de bergen naar zo’n 3500m. Was een taaie rit, maar zo de moeite waard! Alsof ze de bergen hadden ingekleurd met potlood. En dan de rit naar de Salinas Grandes niet te vergeten, waarbij je op 4200m komt. Met schitterende uitzichten. En de zoutvlaktes, wat een apart verschijnsel... We zijn met onze auto met gids erover heen gecrosst,gaaf!! Hier en daar uitleg gekregen over de zoutvlaktes.Heel bijzonder…

Reisverslagen ArgentiniëHiermee zijn we aan het einde gekomen van onze mooie reis. In het laatste hotel nog even gerelaxed voordat we weer naar Buenos Aires en vervolgens weer naar A’dam vlogen. Wat een avontuur, maar wat een fijne manier om te reizen als alles is geregeld. De vluchten, als er iets veranderde, liet Edwin dat op tijd weten en regelde het. De hotels/hostels, de een wat eenvoudiger, de ander luxe. De afwisseling was juist prima. Vier weken lang uit eten geweest, heerlijk! Lekker eten en zeer betaalbaar. Tussen de middag aten wij vaak empanadas (soort deeg gevuld met kaas/ui, gehakt, kip/kerrie) Overal te krijgen, zelfs in de middle of nowhere:-) Erg lekker! Na elke vlucht begon weer een nieuwe reis, zo hebben wij het ervaren. Ik wilde het kort houden, maar dat is onmogelijk sinds ik begon met schrijven. We hebben zoveel gezien en gedaan. En dan ben ik nog heel veel dieren en andere mooie dingen vergeten op te schrijven.
Wat hebben we genoten van Argentinië!

Groetjes Marcel en Karin uit Dinxperlo, Nederland


Beste Edwin,

Een prachtige reis doorheen Argentinië.

Op de eerste plaats bedankt voor de organisatie, alles was zeer goed geregeld, en vooral ook het persoonlijk contact met u, op een voorval na, toen de knie van mijn vrouw even niet meer wilde functioneren zoals het moest en we geen contact met u konden krijgen. Voor u en voor ons nog steeds een mysterie. Daarom bedank de gidsen in Salta die ons bij de excursies daar hebben begeleid voor hun zorg en hulp.

Reisverslagen ArgentiniëHet begon allemaal in Buenos Aires, stad van de tango, het levendige San Telmo en La boca, zijn operagebouw, de musea en de heerlijke restaurants. Daarna Puerto Madryn, waar we eindelijk de walvissen hebben kunnen spotten. Vervolgens naar het koude zuiden, Ushuaia met zijn heerlijke Kingkrab, El Calafate met zijn prachtige gletsjers en reuzen van ijsschotsen. Hierna via Buenos Aires naar het warme noorden. In Iguazu hebben we de overdonderende watervallen, zelf bij hevige regen, kunnen bewonderen, een spektakel. Vervolgens naar Salta, de Andes, een wonderlijke majestueuze wereld met voor ons een uitzonderlijk schilders - kleurenpallet. In Salta hebben we met verwondering het MAAM museum bezocht. Ook de excursies naar Purmamarca en Cafayate zijn een lust voor het oog. Het kon allemaal niet op. Dan Mendoza, deze uitstappen waren vergeleken met al het vorige, een beetje een tegenvaller. Alleen al de gidsen waren daar volgens ons niet met juiste been uit bed gestapt. Maar de wijn en het eten heeft daar dan wel alles goed gemaakt.

Onze Argentinië reis blijft een heerlijke herinnering in ons geheugen.
Bedankt dat we zoveel schoonheid hebben mogen aanschouwen.

met vriendelijke groeten

Theo en Chris, België
Rondreis oktober/november 2017


Hallo Edwin,

Na een jaar van voorbereiding en dromen over Argentinië was het zover. Eindelijk onze 4 weken concreet in elkaar puzzelen. Onze internationale vlucht lag vast, nu het binnenlands traject in elkaar steken. Dit was minder evident dan we dachten. Na wat zoeken op het internet zijn we met jou in contact gekomen. Na enkele mails was het voor jou snel duidelijk wat we wilden en heb jij ons schema fantastisch uitgewerkt.  

4 weken vakantie, 7 binnenlandse vluchten en maar liefst 10 locaties. We hebben dan ook een aardig stukje Argentinië gezien, en telkens als we op het vliegtuig of in de wagen stapten begon er een nieuwe vakantie. We maakten kennis in Buenos Aires en kregen bij onze eerste kop Argentijnse koffie alle info die we nog extra nodig hadden voor dit traject.

Eerst naar het einde van de wereld. Ushuaia was genieten van het Beagle channel en Tierra Del Fuego. ’s Avonds een heerlijke kingcrab kiezen in de lokale vissersrestaurantjes. Wat een relaxe start.

In El Calafate was het puur spektakel. Genieten van al de gletsjers, te voet of met de boot. Keuze genoeg. Vanuit El Calafate reden we met een huurwagen naar El Chalten. Een prachtig natuurgebied rond de Fitz Roy. Een paar dagen overheerlijk logeren, zonder enige GSM dekking of internetverbinding. Even wennen.

Na de natuur van Patagonië trokken we naar het overheerlijke Mendoza. Relaxen in een mooie Finca, genieten van heerlijk eten en vergeet vooral de wijntjes niet! Even rusten.

In de regio rond Salta had je opnieuw een huurwagen geregeld. Dit was het zwaarste stuk van de reis, de Ruta 40 zullen we allicht nooit meer vergeten. De Andes in al zijn kleuren en geuren! Je had hier een spectaculair traject uitgewerkt. Na een dagje rijden, natuurpracht en af en toe een lekker stukje lama logeerden we telkens in bijzonder mooie unieke locaties. Dit was echt wat wij van de hotels verwacht hadden.

Voor de laatste etappe vlogen we nog een uurtje door naar Iguazu. We bezochten zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde. Aan de Argentijnse kant loop je werkelijk in de postkaart. Vanuit Brazilië kijk je er naar. Wat een natuurgeweld.

Voor ons was het begin, de ijsdouche aan de gletsjers, en het einde de warme douche in Iguazu het mooist. Het contrast kon ook niet groter zijn!  

Reisverslagen ArgentiniëDankzij jouw organisatie was het op deze intensieve 4 weken toch erg comfortabel reizen. Alles was netjes gepland, dus je verliest geen tijd om nog uitstapjes te zoeken. En op iedere locatie werden we netjes opgewacht en opgehaald voor de excursies. Dit liep perfect.

We hebben 4 weken genoten met het Andesgebergte telkens op de achtergrond. Vertrokken in winterkledij en geëindigd in een zomerse outfit. Gletsjers, watervallen, cactussen, lama’s, zoutvlaktes ….. we hebben het allemaal gezien en ervan genoten!

Edwin, bedankt voor de organisatie. We moeten nog best een aardig stukje Argentinië verkennen rond Mar del Plata, dus we komen zeker terug. Tenminste als jij de trip opnieuw wil uitwerken!

Vele groeten, Pascale & Luc
Antwerpen, België

Rondreis 6-1-2017 tot 6-2-2017


Kort verslag van onze reis (4 weken) door het Patagonië van Argentinië/Chili  en de watervallen van Iguazú.

De website van ArgeNed Travel heeft ons buitengewoon ondersteund bij de planning en voorbereiding.

De internationale vlucht met de KLM werd uitgevoerd in samenwerking met de binnenlandse vluchten wat een aanmerkelijke bezuiniging opleverde hadden we zelf nooit zo kunnen regelen. Daar zijn we Edwin Seesing dankbaar voor.

Reisverslagen ArgentiniëWe begonnen met 4 dagen Buenos Aires (stads excursie) daarna gevlogen naar Puerto Madryn (3 dagen) (1 dag excursie naar de pinguïns van Punto Tombo). Hier hebben we van het stadje, de beach, de leuke restaurants en het dierenleven genoten. Vervolgens gevlogen naar Ushuaia waar we een dagexcursie in het nationale park Tierra del Fuego hebben gedaan. Het landschap is daar fantastisch en de wandeling + de kanotocht op het Beagle canal zijn een aanrader. De volgende vlucht bracht ons in El Calafate waar we natuurlijk de grandioze Perito Moreno glacier hebben bezocht en de volgende dag nog eens een boottocht hebben gemaakt naar 2 glaciers en de vogel Lagune aan het Lago Argentina hebben bezocht. Geweldige ervaringen om aan de excursies deel te nemen. Vanuit Calafate hebben we een excursie met een 4x4truck gedaan naar park Torres del Paine en verbleven we vervolgens in Puerto Natales (Chili) waar we ook nog 2 gletsjers in een Fjord hebben bezocht met alweer een boottocht. Ook dit waren weer spectaculaire ervaringen zowel wat het wandelen in de overweldigende natuur, de busreizen als de hotels betreft.

De volgende ervaring was in Bariloche waar Edwin voor ons een huurauto en hotels op 4 verschillende plaatsen had geregeld en waar we in 8 dagen een prachtige rondreis hebben gemaakt. Vanuit Bariloche naar San Martin de los Andes vandaar via de grens met Chili naar Pucon en later door naar Puerto Varas en Puerto Mont in Chili. Prachtige besneeuwde vulkanen omringen je daar op die tocht en er is een enorm aanbod van activiteiten in Pucon en Varas in een onbeschrijfelijk mooi meren gebied. We hadden er graag langer gebleven. Maar we vlogen daarna naar de onvergetelijke watervallen van Iguazu en dat was werkelijk de mooiste uitsmijter die we ons konden voorstellen.

We hebben alleen maar goede ervaringen gehad, werden overal opgewacht op de vliegvelden, naar ons hotel gebracht en ook voor alle excursies werden we opgehaald en weer teruggebracht. We zijn ArgeNed en met name Edwin veel dank verschuldigd voor al zijn werk, zonder zijn kennis van de mogelijkheden in Argentinië was het nooit zo’n geweldige reis geworden. ArgeNed is een aanrader zeker als je zoals wij helemaal geen Spaans spreekt.

Rob en Fieneke Stehmann
Uit Nederland

Onze reis was van 14/11 tot 15/12 in 2016


Reisverslagen ArgentiniëWij hebben van 15 Oktober tot 4 November 2016 het mooie Argentinië bezocht, een reis die ruim een jaar geleden  mede is vorm gegeven door Edwin Seesing van Argened Travel. Vanaf het eerste contact per mail was er het vertrouwen dat deze reis goed zou verlopen, Edwin heeft onze verwachtingen méér dan waargemaakt. Wij waardeerden het zeer dat er werd meegedacht over de invulling van het door ons beoogde reisplan en aanpassingen.  Er zijn  heel veel dingen mogelijk zoals het afwijken in dagen van de aangeboden standaard blokken.

Ook regelde hij voor ons de binnenlandse vluchten, werden excursies geboekt en transfers geregeld. Het persoonlijk ophalen van het vliegveld hebben wij zeer gewaardeerd , ook al omdat hij 2 uur langer op ons moest wachten, door typisch Argentijnse toestanden op het vliegveld.

Het contact tijdens de reis verliep prima middels Whatsapp, Edwin reageert snel.

Mochten wij weer naar Argentinië afreizen om nog meer moois te zien van dit land, dan zouden we zonder twijfel weer boeken bij Argened Travel.

Edwin, nogmaals bedankt voor deze fantastische vakantie, waar wij met veel genoegen op terug kijken.


René en Marjolijn Vermaire
Haarlem


Reisverslagen ArgentiniëWe hebben echt een prachtige reis achter de rug. Ondanks het feit dat we al verschillende keren in Argentinië geweest waren, hebben het land, zijn natuur en de mensen ons opnieuw omvergeblazen. Enkele van onze hoogtepunten: de super indrukwekkende Perito Moreno, het geweldig mooie El Chalten met zijn schitterende wandelingen en super lieve gastvrouw Patricia, de symboliek van Ushuaia met de heerlijke king crab en het warme en mooie Salta met de prachtige bergen en de ellenlange tochten in de middle of nowhere. Alles was top. Ook jouw organisatie was tot in de puntjes in orde, op geen enkel moment hebben we ons over iets zorgen moeten maken waardoor ieder van ons heel erg heeft kunnen ontspannen. Heel erg bedankt!


Familie Schoukens uit België


Reisverslagen ArgentiniëGedurende 3 jaar hebben wij onze reis naar Antarctica voorbereid met aansluitend 4 weken Argentinië. Het laatste deel in Salta en omgeving hebben we bij ArgeNed Travel geboekt. Door omstandigheden moest onze reis op het allerlaatste moment aangepast worden waarvoor we ook ArgeNed Travel hebben ingeschakeld. Fantastisch wat Edwin en zijn team op 1 week tijd hebben kunnen regelen. Een ultieme last-minute actie die heel goed uitgepakt heeft. Zowel in praktische zin als ook in persoonlijke ondersteuning met de nodige dosis humor.

We hebben Argentinië in veel van zijn indrukwekkende facetten mogen ervaren. Adembenemende natuur onder andere in de Quebrada de las Flechas, de walvissen van zó dichtbij in Peninsula Valdez, van Westers aandoende steden tot aan de authentieke dorpjes zoals Purmamarca waar de tijd is stil blijven staan…

Transfers, excursies, accomodaties, het was allemaal “muy bien” geregeld! Fijn dat het zo passend is gemaakt op onze wensen.
We hebben écht van alles genoten. ArgeNed Travel: Onthoud die naam!!!
Edwin en team: ¡muchas gracias!

Saludo aventurero,
Ethel y Nathalia
November 2015


Reisverslagen ArgentiniëWij zijn zeer tevreden over de organisatie van onze reis en je persoonlijke aanpak.


Heel hartelijk dank daarvoor.


Mede daardoor werd het een onvergetelijke reis!

Groetjes, Pieter en MarijkeHallo Edwin,

Allereerst het persoonlijke ontvangst door jou op de luchthaven in Buenos Aires en transfer naar het hotel hebben wij als zeer prettig ervaren. Mede door jouw tips hebben wij genoten van alle bezienswaardigheden in de stad die in een korte tijd te zien zijn. Deels op eigen houtje en deels met de bus tour. Op jouw advies hebben we het theater binnen bekeken. Je hebt geen woord gelogen. Wat prachtig. Verder hebben we alle bekende plekken bezocht en hebben ons met de bus bij begraafplaats La Recoleta af laten zetten. Erg indrukwekkend allemaal. 's-Avonds hebben we genoten van de tangoshow. Een grote steak, wijn in overvloed en een leuke show. Het mondiale van de stad zoals het vroeger moet zijn geweest proef je aan alle kanten.

Even was er die dip dat er de 31e maart geen vliegverkeer mogelijk was. Dit is snel door jou opgepikt en adequaat gehandeld waardoor wij beide excursies die in Ushuaia op het programma stonden konden maken. De excursies had ik ook niet willen missen. Wat een prachtig nationaal park is Tierra del Fuego en wat was het treintje naar het "einde van de wereld" een leuke ervaring. De boottocht over het Beagle kanaal was ook weer fantastisch geregeld. Dit sloot perfect aan bij de excursie van die morgen. De boottocht was ook weer een belevenis op zich. Doordat deze later op de middag was gepland ontstond er een serene rust op het water. De zeeleeuwen lagen er rustig bij en vogels en pinguïns in overvloed. Bij de terugtocht scheerden de vogels over het water met de boot mee. Prachtig!

Doordat we 1 dag eerder naar El Calafate zijn gevlogen hadden we daar ook 1 dag extra. Dit hebben wij alleen maar als erg prettig ervaren. Die dag hebben wij lekker door El Calafate kunnen slenteren. We hebben een wandeling gemaakt en kwamen al snel bij het natuurreservaat Nimes. Ook hebben we genoten van de prachtige uitzichten die El Calafate te bieden heeft. 's-Middags zijn we naar het Gletsjermuseum met de daarnaast gelegen ijs bar geweest. Als dag afsluiter hebben we lekker relaxed in de Libro bar gezeten.  Eerst dachten we dat het hotel wel ver van het centrum af lag. Achteraf bleek dit erg mee te vallen. In enkele minuten hadden we het gelopen en anders hadden we misschien ook die brug met de grappige love slotjes niet gezien.

De Gletsjers waren adembenemend. Wel jammer dat het weer die dag op het water minder gunstig gestemd was. Die dag hebben we niet minder genoten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

De busreis is al met al reuze meegevallen. Ja, wel lang 27 uur maar voor de avond valt stapten we nog een keer over en de nacht hebben we redelijk goed kunnen slapen.

Reisverslagen ArgentiniëDe omgeving van Bariloche is prachtig. De excursie naar de bergen was perfect geregeld. Bij terugkeer hebben we nog een graantje van het paasfestival mee kunnen pikken. Alhoewel het chocolade ei al was opgedeeld konden wij ons nog wel voorstellen hoe dit geweest moet zijn. We konden de chocolade op de straat nog ruiken. Alleen de zeven meren route is bij ons wat tegengevallen. Dit lag niet aan de Spaanstalige  gids. Die deed al z'n moeite om het in het Engels te vertalen en dit lukte hem aardig. Hij was goed te volgen. Wat tegenviel is de eenzijdigheid van de reis. Na enkele meren hadden wij het al gezien en dan is het een lange terugreis, welke overigens dezelfde route terug had.

Alhoewel we al veel van de wereld hebben gezien, behoord deze reis tot één van de favorieten.


Hotels zijn eenvoudig maar alles wat je tijdens zo'n reis nodig hebt was er. Een goed bed, lekker warme douche en eenvoudig ontbijt. Transfers zijn goed geregeld. Alhoewel je, je soms wel afvraag of er nog iemand komt opdagen. Maar dit zal wel op z'n Argentijns zijn:)

Doordat jullie niet zijn aangesloten bij een ANVR en SGR waren wij eerst argwanend en hadden wij onze twijfels om de reis bij ArgeNed Travel te boeken. Achteraf gezien zijn deze twijfels geheel ten onrechte geweest. Sterker nog. Ons idee is dat je beter de reis rechtstreeks bij ArgeNed kan boeken dan bij een Nederlandse reisorganisatie. Een voorbeeld is de dag dat er door de staking op 31 maart geen vliegverkeer mogelijk was. Door jou is vlucht omgeboekt, is geregeld dat wij eerder in het volgende hotel terecht konden en is 1 extra nacht in het daaropvolgende hotel geregeld. FANTASTISCH GEREGELD!

Bij het plannen van de reis wordt meegedacht en verder is de reisplanning per dag in één overzicht inzichtelijk en keurig verzorgd. Kort voor de reis werd door jou nog telefonisch contact opgenomen om geld- en kledingadviezen door te geven. Ook dit was zeer servicegericht.

Ik kan je vertellen dat wij zeer tevreden zijn over Argened Travel. TOP!


Vriendelijke groet, Weert en Nel Mostert


Voor onze cruise naar de Antarctica, met als starthaven, Buenos Aires, hebben wij 1 week de tijd om een gedeelte van Argentinië te mogen bewonderen.

Reisverslagen ArgentiniëNa overleg met de heer Edwin Seesing, directeur eigenaar van ARGENED, heeft Edwin een compact reisprogramma opgemaakt.
De intensieve, plezierige voorbereiding per WhatsApp, mail en Skype, verliepen uitstekend.
Het hotel in Buenos Aires was strategisch gelegen, vlakbij het centrum. De koffers, die wij voor de cruise nodig hadden, konden wij in het hotel deponeren.
Op de dag van aankomst werd het reisprogramma, nogmaals uitvoerig besproken. De daarbij behorende Vouchers en e-tickets werden overhandigd.
Op de avond, zijn wij gezamenlijk gaan dineren, waar Edwin de verjaardagstaart en champagne voor een jarige in onze groep heeft verzorgd.

Een groot deel van ons (20) vlogen de volgende dag naar Iguazu en El Calafate, terwijl een kleinere groep (4) naar Salta en Bariloche gingen. De reis was uitstekend georganiseerd. De boekingen voor de excursies, hotels, diverse transfers met de bus en de binnenlandse vluchten verliepen vlekkeloos, totdat plots onze vlucht van Iguazu naar El Calafate, met een tussenstop in Buenos Aires, door Aerolineas werd gecanceld. Door snel en adequaat te handelen, is het Edwin gelukt, om onze groep met de laatste vlucht te “overboeken”. Bravo Edwin!

De watervallen van Iguazu, hebben wij kunnen bewonderen van de Argentijnse en Braziliaanse kant. Ook de Perito Moreno gletsjer heeft een geweldige indruk op ons gemaakt. Ook het programma van Salta en Bariloche was uitstekend geregeld met tweetalige gidsen. Het hotel in Bariloche lag in het centrum.

Mede dankzij Edwin, hebben wij een indrukwekkende stuk natuur van Argentinië gezien. Het was perfect voorbereid en georganiseerd.
Voor één ieder die Argentinië wil bewonderen is ARGENED een absolute aanrader.

Namens de groep, dank je Edwin.
Feb/maart 2015

Meer foto´s bekijken van deze groepsreis?! Kik hier om naar het fotoalbum op onze Facebook pagina te gaan.


Reisverslagen ArgentiniëArgentinië........we hadden ons intussen goed ingelezen wat we wilden zien........onze beschikbare reistijd 18 dagen.......tja, en nu.........
Wij komen in contact met Edwin van ArgeNed, een kleine reisorganisatie........oeps!
Direct na onze eerste mail met vragen, werden we gebeld.........wat een gastvrij en persoonlijk onthaal, dat was echt super! Wij hebben onze wensen doorgegeven en Edwin is aan de slag gegaan.
Het werd onze eerste georganiseerde vakantie. Meestal kopen wij een ticket heen en terug en zien wel waar we verblijven en hoe lang. Januari is vakantie in Argentinië, veel vluchten en verblijven zitten vol, dus laten organiseren was de beste optie.

Alles was tot in de puntjes verzorgd. Op ieder airport (6 binnenlandse vluchten) werden we opgehaald en keurig afgezet in ons hotel. De dag van vertrek idem. Zelfs de boardingpassen werden geregeld. Ook de geboekte excursies waren zeer stipt geregeld.

Ons reisschema: Buenos Aires---Ushuaia---El Calafate---El Chaltén---Bariloche---San Martin de Los Andes---Iguazú---Buenos Aires---Amsterdam.

Grootste pluspunten van ArgeNed.........het persoonlijke contact, zeer goede kennis van het land Argentinië, het meedenken en de adviezen die we kregen en een heel belangrijk punt........ArgeNed is altijd bereikbaar, waar je ook zit!

Edwin, bedankt dat het jou gelukt is, ons in 18 dagen, alle door ons gevraagde plaatsen, hebt kunnen laten beleven............we hebben een prachtige reis gemaakt door het geweldig mooie Argentinië!

Dorette en Koert, januari 2015


Via Buenos Aires, Ushuaia, El Calafate en Bariloche weer naar Buenos Aires. Een hele trip met 4 binnenlandse vluchten. Weer een "stukje" van onze aardbol ontdekt, en wat voor stukje.... De landschappen zijn adembenemend, soms zelfs surrealistisch, met name in El Calafate en omgeving viel ik van de ene verwondering in de andere. Actieve toppers tijdens de reis waren absoluut: de minitrekking op de Perito Moreno, paardrijden in de Andes in de omgeving van Bariloche en het vogelreservaat in El Calafate. Verder is het Beaglekanaal natuurlijk een must! Dankzij de goede voorbereiding van de reis samen met Edwin hebben we volop van al het moois kunnen genieten. Met name de persoonlijke benadering is door ons als zeer positief ervaren. Absolute aanrader!

Reisverslagen Argentinië

Groeten, Miranda en Yvonne


Reisverslagen ArgentiniëIk kan niet anders zeggen dan dat de watervallen van Iguazú een (bijna letterlijk, gezien de 'douche’ tijdens de boottocht) adembenemende ervaring was.
We zijn er nog niet uit welke kant nu de mooiste is, de Argentijnse of de Braziliaanse; bij de eerste zit je er meer middenin en aan de Braziliaanse kant heb je meer overzicht. Reden te meer om beide landen te doen!

Alles was top geregeld: de vliegreis, de transfers naar en van het hotel, de reizen op beide dagen naar de watervallen en de boottocht.
Een klein minpuntje was dat op dag twee (bij de trip naar de Braziliaanse kant) er enkele mensen de helicoptervlucht gingen doen, waardoor er enige haast achter het bezoek zat om deze mensen op tijd hun vlucht te laten halen. Wij moesten met dezelfde bus mee.

Hotel Jardin de Iguazú was netjes met erg behulpzaam personeel, zowel bij de balie als bij het ontbijt (onze dochter moet glutenvrij eten en daar werd om het hardst voor gerend :-) ). Goede bedden en een fijn zwembad en een goede centrale ligging; het appartement is ons prima bevallen.

We hebben mooie dagen beleefd, mede dankzij jullie goede zorg. Hartelijk dank daarvoor!

Met hartelijke groet en wie weet tot een volgende keer,
namens Mieke, Sanne, Pauline en mijzelf (Herbert)


Reisverslagen ArgentiniëHallo Edwin,

Vier seizoenen in één vakantie, zo laat onze trip door het schitterende Argentinië zich het beste omschrijven.

In drie weken hebben we erg veel moois gezien op onze rondreis, via Buenos Aires naar het zuiden, via een mooie trip dwars door Patagonië afgesloten in het uiterste noorden op de grens met Brazilië.

De wereldstad Buenos Aires, de walvissen en pinguïns bij Peninsula Valdes, de magnifieke blauwe gletsjers bij Los Glaciares, de Ruta de Siete Lagos en de watervallen van Iguazu waren slechts een paar van de vele highlights.

We denken met veel plezier terug aan de schitterende reis door dit erg veelzijdige land met vriendelijke inwoners.

Argened had de binnenlandse vluchten en excursies goed geïntegreerd in ons reisschema, de communicatie en informatie was prima en alles netjes op tijd. Hierdoor hebben we erg veel kunnen zien binnen een relatief korte periode. Er bleef ruim voldoende tijd over om van al het moois te genieten, dat is tenslotte het belangrijkste.

We hebben dik genoten van de passievolle tango, heerlijke biefstuk en overweldigende natuur.

Gracias! Hans & Severine, november 2014


Hallo Edwin,

Inmiddels ben ik alweer 2,5 week terug in Nederland na mijn fantastische vakantie in Argentinië. Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn rondreis door dit indrukwekkend grote land.

ArgeNed Travel kan ik iedereen aanbevelen. Zeker als je het prettig vindt dat alles vooraf geboekt en geregeld is.

Ik had redelijk duidelijk voor ogen hoe mijn rondreis eruit zou moeten zien. Samen hebben we de voor mij meest optimale reis uitgestippeld. Vervolgens heeft ArgeNed Travel de vluchten, transfers, hotels en excursies geboekt.

De start van mijn reis verliep enigszins moeizaam door vertraging bij KLM waardoor ik de aansluitende vlucht naar Buenos Aires gemist had. In plaats van 23.30 uur kwam ik nu de volgende ochtend om 5.00 uur aan op het vliegveld. Het maakte Edwin niet uit hoe laat ik arriveerde, al was het midden in de nacht, hij zou mij in alle gevallen opwachten. Top! Tijdens de autorit naar het hotel waarin hij mij enthousiast vertelde over de mooie plekken in Buenos Aires en Argentinië was ik de vertraging al bijna weer vergeten. 's Middags hebben we het reisschema doorgenomen en ontving ik de benodigde vouchers.

Vervoer van het vliegveld naar het hotel en andersom waren ook geregeld door ArgeNed. Zonder uitzondering werd ik op afgesproken datum en tijd opgehaald. Tijdens die ritten ontving ik dan van de plaatselijke travelagency de benodigde informatie over de geplande excursies.

Er stonden 5 binnenlandse vluchten gepland. Op elke reisdag ontving ik een berichtje van Edwin om mij een goede vlucht te wensen en/of informeerde hij of ik goed aangekomen was op mijn nieuwe bestemming. Super, zoals ArgeNed ook tijdens mijn rondreis aandacht voor mij had. En op elke vraag die ik had, werd direct gereageerd, ook in het weekend.

Reisverslagen ArgentiniëDoordat alles goed geregeld was, kon ik al mijn tijd besteden aan genieten van alle indrukwekkende bezienswaardigheden. Walvissen, dolfijnen en pinguïns bij Peninsula Valdes, prachtige natuur in Tierra del Fuego, indrukwekkende gletsjers in het Los Glaciares National Park en de immense watervallen van Iguazu.

Kortom, zowel Argentinië als ArgeNed Travel hebben ervoor gezorgd dat ik de rest van mijn leven terug kan kijken op een onvergetelijke vakantie.

Gracias!
Gea van de Maat, Nov-dec 2014


Afgelopen woensdag zijn we teruggekomen van onze reis door Argentinië en bij deze wil ik jullie laten weten dat we uiterst tevreden zijn met de service en aandacht die Argened heeft besteed aan onze reis. Al vanaf het begin van ons mailcontact viel het op dat we vrijwel direct antwoord kregen bij eventuele vragen of opmerkingen. We gebruikten de aangeboden blokken waarbij we hier en daar een dag extra of minder lang wilden verblijven.

Via Buenos Aires gingen we naar t uiterste zuiden: Ushuaia, waar we de aangeboden excursies hebben gemaakt, waarbij voor ons de tocht door het Tierra del Fuego het indrukwekkendst was.

We vlogen verder naar El Calefate waarbij de excursie naar de Perito Moreno de meeste indruk maakte. De enorme ijsmuur, waarvan af en toe met donderend geraas een stuk afbrokkelt is heel indrukwekkend. De excursie naar het Torres del Paines in Chili, die we apart hadden bijgeboekt vonden we wat tegenvallen. Je bent heel lang onderweg door de kale pampa, terwijl we gehoopt hadden op een mooie omgeving onderweg. Aan de grens ben je vrij veel tijd kwijt, zowel op de heen als de terugreis. Doordat er ook nog een wandeling gemaakt wordt, zie je maar een heel klein gedeelte van het park. De kosten wegen niet op tegen het resultaat vonden wij.

We reisden verder naar El Chalten met de bus, alwaar we zo vriendelijk werden onthaald door de gastvrouw van Kau Si Aike dat je je er wel thuis moet voelen. Ook het heerlijke warme gebakken omeletje bij het ontbijt smaakt daar veel beter dan thuis. In El Chalten moet je wel van wandelen houden, verder is er weinig vertier te vinden.

Vandaar gingen we door naar Bariloche, waar we het meest genoten van de excursie met de kabelbaan naar Circuito Chico, werkelijk schitterende uitzichten boven! Ook het eiland Bosque Arrayanes waar een heel apart soort bomen staan is heel bijzonder. Hierna verbleven we nog een dag in Buenos Aires voor we weer terugvlogen naar Nederland!
We voegen enkele foto's bij, een moeilijke keus om er uit ruim 800 een paar te kiezen!!! Eigenlijk zijn ze het allemaal waard om bekeken te worden.

We danken Edwin en daarmee ook Argened voor het persoonlijk afhalen vanaf het vliegveld en de daardoor persoonlijke aandacht en uitleg van de reis wanneer je aankomt in Buenos Aires. Verder geven we aan dat de service van de bureaus waarmee wordt samengewerkt voor de transfers en de excursies prima was. Ook als je als enige engelstalige gast bij een excursie bent, dan wordt toch (bijna) het hele verhaal voor jou in het engels gedaan. De hotels waren goed maar eenvoudig, het ontbijt naar Nederlandse maatstaven misschien wat eenvoudig. Al met al een heel mooie reis om nog vaak aan terug te denken!
Groetjes,
Yvonne en Nico
November 2014


Reisverslagen Argentinië

Dit jaar wilde wij een rondreis maken door Argentinië. Na wat speurwerk op internet viel onze keuze op Argened Travel. We hebben contact opgenomen met Edwin en hem onze wensen voorgelegd. Hij heeft voor ons een reisplan gemaakt, op maat, precies zoals wij dat wilde.

En eindelijk na maanden wachten, plannen, en regelmatig contact met Edwin was het 1 november dan zover, onze vakantie naar Argentinië begon. We hebben er geen moment spijt van gehad, wat een prachtig en divers land!

Onze rondreis begon in Buenos Aires, waar we van het vliegveld werden afgehaald door Edwin, erg prettig en persoonlijk. Daar hebben we de volgende dag een tour door Buenos Aires gedaan en zijn s’avonds naar de tango dinershow geweest.

Onze volgende plaats was Puerto Madryn, waar we een huurauto tot onze beschikking hadden. Daar hebben we de walvissentour en de dolfijnentour gedaan en had Edwin een aantal routes bedacht zodat we ook nog van de natuur konden genieten en pinguïns konden zien van heel erg dichtbij.

Vervolgens zijn we doorgevlogen naar El Calafate, weer een compleet andere plek qua natuur. Hier vindt je gletsjers, ijs en kou. Ook hier hebben we een paar excursies gedaan, waaronder de minitrekking over een van de gletsjers en een boottocht langs diverse gletsjers.

Daarna was Bariloche aan de beurt, hier hadden we wederom een huurauto waarmee we 3 dagen op stap zijn gegaan, we hebben ontzettend veel meren en bergen gezien en gevist op forel.

De volgende plaats was Mendoza, voor ons viel het hier een beetje tegen. De tour was in het Spaans, helaas is ons Spaans zeer slecht, dus dat was wel een teleurstelling. Na de tour gelijk contact gezocht met Edwin, hij heeft het meteen opgepakt door contact te zoeken met de lokale vertegenwoordiger, dat was erg fijn.

Reisverslagen ArgentiniëSalta was onze een na laatste bestemming, ook hier weer 2 tours gehad en ook hier weer een compleet ander landschap, veel bergen maar anders dan in Mendoza.

Tot slot Iguazu, waar we de watervallen zijn gaan bekijken, heel erg toeristisch maar ook heel erg indrukwekkend!

Wij hebben de afgelopen 3 weken ontzettend genoten van Argentinië en willen Edwin dan ook bedanken voor het regelen van deze vakantie.

Groetjes, Roos en Jeroen Wubben


Reisverslagen ArgentiniëIn november 2014 hebben we een 21-daagse rondreis door Argentinie (met name Patagonie) gemaakt. Argened, Edwin, heeft ons hier erg goed en prettig bij geholpen. Communicatie voor (incl. een skype sessie een aantal dagen voor vertrek), tijdens en na de reis ging snel en correct. Bij het samenstellen van de reis was er veel mogelijk en zijn we goed geadviseerd, wat leidde tot een mooie reis. Bij aanvang van de reis zijn we door Edwin zelf opgehaald en heeft hij ons nog meer informatie gegeven. Top! Ook tijdens de reis was het makkelijk met Edwin communiceren en reageerde hij altijd snel. Voor de reis nog wel getwijfeld over Argened.. kleine, onbekende organisatie en als ...... Maar alle twijfels zijn onnodig gebleken. Dus mocht je zelf een goede Argentijnse reisorganisatie zoeken en nog twijfels hebben bij Argened, dan is dat echt niet nodig!We zijn begonnen in Buenos Aires en hebben daar een aantal excursies gedaan die ons een prima beeld gaven van de stad. Ons hotel Uthgra de las Luces zat op een top locatie en we hebben alles bijna lopend kunnen doen. In dit hotel moet je niet willen draaien in de douche ;), dat is namelijk wat aan de krappe kant. Op de meeste plaatsen zijn we 2 of 3 dagen geweest en die dagen waren volgepland. Voor sommige excursies ben je afhankelijk van het weer en als het tegenzit, dan gaat zo’n excursie niet door. Als je op het einde van elke plaats 1 extra lege dag inplant, dan heb je meer speling om eventuele gemiste excursies door te schuiven.

Reisverslagen ArgentiniëWij hebben door het minder goede weer helaas de boottocht naar de dolfijnen op Peninsula Valdes niet kunnen doen. De boottocht naar de walvissen is eigenlijk een must! Doordat de dolfijnenexcursie niet doorging, werd tijdens de rit er naar toe, besloten dat het een andere toer werd naar de dorpjes Trelew en Rawson. Niet ons ding, m.i. hadden we veel langer bij de pinguïns in Punta Tombo kunnen blijven.

In Ushuaia hebben we de excursies naar het park Tierra del Fuego en de boottocht over het Beagle kanaal gedaan, tijdens de boottocht hebben we ook een verdwaalde koningspinguïn gezien. Was beide super. Daarnaast hebben we tijdens een regenbui het museum bezocht en zijn we de Martial glacier opgelopen. Het hotel waar wij in zaten, Hotel Austral, was erg goed. Niet te groot, prima kamer en badkamer.


Reisverslagen ArgentiniëDe toppers in El Calafate zijn natuurlijk de boottocht langs de gletsjers, Perito Moreno en de trekking over deze gletsjer. Echt helemaal top en ons hoogtepunt van de reis. We zijn ook naar El Chalten geweest en hebben daar een wandeling naar de Laguna Capri gemaakt. Deze wandeling kun je zelfstandig maken. Voor ons was El Chalten een dagexcursie, wellicht beter is het om daar 1 of 2 nachten te blijven en dan te gaan wandelen, is wat relaxter. Ik ga voor de rest geen tips over restaurants geven, maar in El Calafate hebben we een keer gegeten in Mi Rancho. Wat een lekker eten hebben ze daar! Het is wel klein, dus is reserveren handig. Mocht je nog tijd hebben en/of wil je relaxed ergens van het uizicht genieten ga dan naar Laguna Nimez. Wij dachten “even flamingo’s kijken”, maar het park herbergt veel meer vogels en onze tijd bleek te kort. Je zou hier rustig een halve dag kunnen spenderen. Het kaartje dat je koopt is trouwens de hele week geldig.


Reisverslagen ArgentiniëAlle transfers waren goed, je kreeg altijd uitleg in het Engels wat er ging gebeuren en wat het programma zou zijn, in Bariloche was dit wat minder. Hier kreeg je een enveloppe in je handen. De communicatie was lastig zij spraken geen Engels en wij geen Spaans en er was verwarring over de tijd de volgende ochtend. Hier hebben we de excursie naar de Circuito Chico en de Cerro Catedral gedaan. Tijdens de rit op verschillende plekken ook uitgestapt en deze excursie was erg mooi. Wat we alleen niet snapten is waarom er toch naar de Cerro Catedral gegaan wordt als deze dicht is? De volgende dag hebben we de 7 meren excursie gedaan en dit is eigenlijk de enige excursie waarvan we achteraf zeggen.... hadden we deze wel moeten doen? Bij de excursie van de dag ervoor werd vaak gestopt en kon je genieten van het uitzicht. Bij deze excursie zat je hele lange stukken in de bus. Wij hebben in Bariloche nog een wandeling gemaakt bij Lago Gutiérrez. Je kunt hier eenvoudig met de bus naar toe en er zijn meerdere wandelroutes van 10 minuten tot een aantal uren. De omgeving is erg mooi en de volgende keer zouden wij hier liever 1 hele dag spenderen dan de 7 meren route pakken.

Bij terugkomst in BA stond Edwin weer klaar om ons op te halen, toch de beste ‘agent’ die je kunt hebben ;). Op de laatste dag dachten we nog even  naar de Laguna de Los Patos te gaan. Het park was dicht omdat het geregend had....... blijven rare jongens die Argentijnen, wel aardige overigens! Wij hebben in ieder geval een erg fijne en mooie vakantie gehad. Edwin bedankt voor de organisatie en hopelijk voor toekomstige klanten blijf je hen adviseren en helpen zoals je bij ons gedaan hebt.

Groeten, Danielle en Niels


Reisverslag rondreis Zuid-Argentinië (3-19 november 2014)

Reisverslagen ArgentiniëWe kiezen bewust om dit jaar enkel het zuiden te bezoeken, het noorden wordt iets voor later. Dit belet niet om nu al een blitsbezoek (1 dag) te brengen aan Buenos Aires (vooral om te bekomen van de lange vlucht en om wat speling te voorzien mocht het vluchtschema wijzigen.) Die eerste kennismaking is zeker blijven hangen. Vanuit het hotel (Utgra de las Luces nabij het 25-mei-plein) kan je makkelijk te voet een hele cirkel interessante bezienswaardigheden bezoeken en echt, je wordt gewoon ondergedompeld in een imposant verleden.

Verrassend hoeveel groen deze stad biedt, een waardig tegenwicht voor de drukte.
Reisverslagen ArgentiniëVandaar trekken we naar Bariloche. Vanuit het hotel (Costas del Nahuel) worden we onmiddellijk verwend met een spectaculair zicht op het meer Nahuel, met bossen en bergen op de achtergrond. Gewoonweg prachtig! Met de excursies, Circuito Chico (hier is de stoeltjeslift een must, dat panorama mag je niet missen) en de zeven meren route, zitten we hier echt middenin. Ook met de nodige wisselvalligheden van het weer is het puur genieten!

In een volledig Spaanstalige groep kan je niet naast het gebruik van maté, onvoorstelbaar hoe de typische kop en bijhorende thermos er steevast bijhoren.Reisverslagen ArgentiniëVan Bariloche trekken we naar El Calafate. De eerste indruk van deze stad, een wirwar van huisjes in de verte tegenover een dorre bergwand en overal die golfplaten, is vrij somber. Eenmaal je erdoorheen wandelt, nemen de frisse tinten de overhand. Maar we zijn hier vooral voor de natuur. Op de looppaden langs de gletjser Perito Moreno komt het geluid van afbrekend ijs ons al van boven tegemoet. We zijn in de ban van de intens blauwe tinten, van de speling van het licht doorheen die ijsklompen. Een boottocht langs de gletsjer kan deze verwondering-bewondering alleen maar versterken. ‘s Anderendaags krijgen we hier nog een schepje bovenop met de -vijf uur durende- tocht op de catamaran langs gletsjers en drijvende ijsschotsen. Dit tart alle verbeelding!

Hoed af voor de hondencultus hier, merkwaardig hoe de honden hier een vaste waarde uitmaken in het straatbeeld.

Reisverslagen ArgentiniëWe zakken af naar de meest zuidelijke stad, Ushuaia, el fin del mundo. Tijdens de tocht door het nationale park zijn we getuige van de verwoestingen van de -ingevoerde- bever (hele delen dood woud!) Een volledig ander facet beleven we tijdens de boottocht over het Beagle kanaal met de vele vogels die hier nesten, met hele kolonies zeeleeuwen. Deze van zo dichtbij te zien, hen in actie te zien, is zeker te smaken. Een wilde tocht met een 4X4 ’s anderendaags wordt opnieuw een unieke ervaring. We trekken door diepe moddersporen (en ja hoor, we raakten vast waarbij ze er ons moesten uittrekken!), soms half in het water. Spektakel verzekerd en dit in zo’n omgeving!

Ushuaia: the place to be om king crab te proeven! Jammer voor het beest, maar echt lekker!

Reisverslagen ArgentiniëWe verlaten vuurland om naar onze laatste bestemming te trekken, Puerto Madrin. Van deze plek blijven de kleine pinguins ons zeker bij; echt leuk om die van zo dichtbij in actie te zien. Ook de plompe zeeolifanten van relatief dichtbij aanschouwen, laten je niet onberoerd. Maar voor ons zorgt het walvisspotten echt voor een summum! Die mastodonten van zo dichtbij zien, dat zorgt echt voor kippevelmomenten!

Met het zonnetje erbij en de vele dieren zorgt Puerto Madrin voor een aangenaam contrast.Reisverslagen ArgentiniëWe ronden de reis af waar we begonnen, in Buenos Aires (namiddag + avond.) Het is opvallend warmer geworden, deze stad bezoeken in de zomer lijkt zeker geen optie. Het wordt gewoon nog een laatste opsnuiven van de sfeer, een laatste uitstekende maaltijd, even napraten, nagenieten… om de volgende dag terug te keren, voldaan en met heel wat mooie herinneringen rijker! De verwachtingen lagen hoog, en ja, die werden zeker ingevuld. Het was zeker de moeite!

Met zeker een pluim naar ArgeNed Travel! We zijn echt tevreden, zowel van het modulaire aanbod, als de service, het advies, de praktische tips en de vlotte communicatie…!

Hilde en Jo - België


Onze reis naar Argentinië,

Reisverslagen ArgentiniëDoor te zoeken naar reisorganisaties die gespecialiseerd waren in Argentinië zijn wij bij ArgeNed Travel terecht gekomen. Hun groepsreis van Argentinië (NW Argentinië met bezoek aan Iguazu) was ongeveer wat wij zochten… alleen wilden wij deze reis met ons tweetjes doen. Na wat berichten heen en weer gestuurd te hebben, werd na het “Skype gesprek“ voor Edwin duidelijk wat wij wilden doen en enkele dagen later hadden wij al een eerste voorstel. Vooral omdat ik een tiental dagen eerder vertrok als mijn vrouw (om vrienden in Cordoba te bezoeken) moest er wel wat gepuzzeld worden om te zorgen dat wij elkaar in Buenos Aires op dezelfde dag en ongeveer dezelfde tijd zouden ontmoeten. Bij onze aankomst in Buenos Aires kregen wij een uitgebreid pakket reisdocumenten (met gedetailleerde routebeschrijvingen, vouchers en de georganiseerde excursies). In ons eerste hotel gingen wij met Edwin door deze documenten en gaf hij ons nog verschillende tips mee van wat nog te bezoeken. Het voordeel was dat Edwin zelf deze trips al een paar keer gedaan had en zo ons een duidelijk beeld kon geven van wat wij verwachten konden gedurende onze reis.

Na enkele dagen in B.A. namen wij het vliegtuig naar Mendoza en in de luchthaven werden wij opgewacht door iemand van de autoverhuurmaatschappij. Die bracht ons naar het hotel en dan startte onze reisroute langs de Andes om na 2 weken te eindigen in Salta waar wij de wagen afleverden en het vliegtuig naar Iguazu namen. Ook daar werden wij stipt opgewacht en kregen wij de info over de excursies gedurende deze dagen.

De reis door de prachtige natuur van NW Argentinië (waar je bijna om de 5 minuten wil stoppen om een foto te maken) was gewoonweg fantastisch. Daarbij de vlotte organisatie (hotels, vluchten en excursies) perfect voorbereid door ArgeNed Travel maakten deze reis onvergetelijk voor ons.

Binnen enkele jaren zouden wij graag met Edwin het zuiden van Argentinië willen ontdekken.

Bedankt voor de service,
Luk Hendrickx en Karin Smet
Koksijde (België)


Reisverslagen ArgentiniëNa vier jaar geleden het prachtige Patagonië te hebben bezocht, was dit keer het midden/noorden van Argentinië aan de beurt. Op 12 oktober begon onze langverwachte reis met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires. Hierna hebben wij onze route per binnenlandse vluchten voortgezet richting Córdoba, Mendoza, Salta en als eindbestemming de watervallen van Iguazú. Wat we in die drie weken hebben gezien en meegemaakt is met geen pen te beschrijven: tango, de machtige Andes, raften, dorpen/steden, watervallen en zeer diverse landschappen. Uiteraard hebben we als echte carnivoren ook zeer lekker gegeten. Onvoorstelbaar hoeveel diversiteit er qua cultuur en natuur is te vinden binnen een land!!Bij het plannen van deze reis viel ons oog op de diverse bouwstenen aangeboden door ArgeNed Travel. Na uitvoerige communicatie met Edwin per mail en Skype hebben we onze ideale reis kunnen samenstellen. Alles ter plaatse was prima geregeld waardoor we met een gerust hart hebben genoten van onze fantastische reis.

Gracias y saludos,
Yvette & Dorien van der Velde
Oktober 2014


Reisverslag bij Bouwsteen 6 dagen Salta

In maart 2014 was het dan eindelijk zover: onze langverwachte reis naar Argentinië en Chili ging beginnen! Al een klein jaar van te voren waren we begonnen met de eerste voorbereidingen en nu ging het er dan echt van komen. Onze reis hadden we zelf samengesteld aan de hand van reisplannen die we in brochures en op internet waren tegen gekomen. Hier en daar hadden we excursies geboekt in de vorm van bouwstenen. Na enkele dagen in Buenos Aires te hebben doorgebracht en de prachtige Iguazu watervallen vanaf Argentijnse en Braziliaanse kant te hebben bekeken, vlogen we door naar Salta. We hadden vanaf thuis de bouwsteen 6 dagen Salta geboekt via ArgeNed Travel. Bij aankomst in Salta werden we op het vliegveld ontvangen en werden we voor de deur van ons hotel in Salta (Posada del Marqués) afgezet. We hadden de middag nog om de stad te verkennen. We zijn onder anderen naar het indrukwekkende MAAM museum geweest, waar de overblijfselen van één van de aan ‘de berg’ geofferde kinderen werden tentoon gesteld.

Reisverslagen ArgentiniëDe volgende dag moesten we ons om 6.20 melden voor de excursie in een 4x4 truck naar de wolken en de Salinas Grandes. Het landschap was werkelijk fantastisch en ook de weergoden waren ons gunstig gezind. In de bergen maakten de wolken uit Salta al snel plaats voor een strakblauwe lucht. Het was een geweldige ervaring toen het dak van de truck open ging en we, gekleed in lekker warme poncho’s, op de banken mochten gaan staan om zo volop van het uitzicht te kunnen genieten. Het absolute hoogtepunt van de dag waren de Salinas grandes, waar we heel wat foto’s hebben gemaakt. We eindigden de dag in Purmamarca, waar Edwin voor ons een hotel (Casa de Piedra) had gereserveerd met uitzicht op de zeven kleurige berg. In dit schattige dorpje stuitten we al gauw op de carnavalsoptocht. De optocht leek hier vooral te bestaan uit het drinken van bier (oké, logisch), verkleden (dit past ook nog) en iedereen helemaal ondersmeren met wit krijt en scheerschuim (hmmm…hier hadden we niet op gerekend). Waar wij dachten lekker een hapje te gaan eten, moesten we dus toch nog even snel langs het hotel voor een opfrisbeurt.

De dag hierna werden we opgehaald voor de volgende excursies naar Humahuaca, Tilcara en Jujuy. De gemiddelde leeftijd lag tijdens deze excursie aanzienlijk hoger dan de dag ervoor en het tempo hierdoor een stuk lager. Het was een dag met veel in de bus zitten en de excursies vonden we minder interessant dan de dag ervoor. Echter, Humahuaca  en Paleta del Pintor vonden we erg leuk om gezien te hebben. We werden weer keurig bij ons hotel in Salta afgezet, waar we de spullen een dag eerder hadden achter gelaten.

Reisverslagen ArgentiniëHierna was het tijd voor onze excursie met een 4x4 pick-up truck naar Cafayate. We werden een kwartier te vroeg opgehaald (wat ons in Argentinië meerdere malen is overkomen) en gingen op weg. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt in Cachi en hebben we overheerlijk in de binnenplaats geluncht van het voormalige gouverneurshuis in Las Molinos. Hierna begon de tocht door de Quebrada de las Flechas; adembenemend mooi! Tegen de avond kwamen we aan in Cafayate, waar we verbleven in hotel Los Sauces. Helaas hadden we onze zwemspullen niet bij ons, want er was een zwembad. Hier hebben we heerlijke empanades gegeten (met de nodige wijn) en hebben we de volgende dag aan een wijnproeverij deelgenomen. Helaas konden we geen rondleiding krijgen in één van de bodega’s, omdat het oogstseizoen was. ’s Middags werden we opgehaald bij ons hotel en gingen we terug naar Salta, van waaruit we een dag later onze reis voortzetten richting El Calafate.

Al met al hebben we een super fijne tijd gehad in de Noordwestelijke provincie met als hoogtepunten de Salinas grandes en de Quebrada de las Flechas. Alles was top geregeld en ook al onze binnenlandse vluchten, die Edwin voor ons uitgezocht had, verliepen vlekkeloos.

Groetjes,
Danny en Romy


Beste Edwin,

Het was geweldig, wij hebben mede door jou (en je vrouw) een super fijne vakantie gehad waar we nog heel, heel vaak aan terug zullen denken.

Toen wij  jou begin december belden/mailden voor het in elkaar zetten van een reis naar Argentinië hadden wij nog geen idee in wat voor mooi land wij terecht zouden komen. Maar je hebt ons overtuigd dat we bij jou konden boeken en dat je alles prima zou regelen. Je heb je woord gehouden, echt super goed geregeld. Bij deze een compliment en een 10 met 'n griffel.

Wij hebben heel veel gezien, heel veel meegemaakt, maar wij zijn vooral onder de indruk van het mooie fijne vakantie land Argentinië en natuurlijk de Argentijnen.

Binnen een paar jaar zijn we zeker weer terug en dan mag jij onze reis naar het zuiden gaan organiseren.

Mocht je mensen (aspirant Argentinië toeristen) hebben die twijfelen of ze bij jou kunnen boeken (ANVR-SRG) laat ze ons maar even bellen en mailen, dan komt het allemaal goed.

Argentinië was geweldig, Edwin bedankt voor de prima service en organisatie!

Groetjes uit het mooie (kleine) Holland,

Tonnie en Jack


Beste Edwin,

We hebben een heerlijke tijd gehad in San Carlos de Bariloche. Het hotel wat je voor ons had geboekt was een prima onderkomen voor die vijf dagen. We hadden natuurlijk de kamer met uitzicht op het meer! De Royal suite volgens ons! De mensen daar waren ontzettend aardig en zeer behulpzaam. We hebben in het programma wel een wijziging aangebracht en hebben niet gekozen voor de dagtour naar de meren; daar hadden we na drie dagen bus en boot al veel van gezien. We wilden iets actiefs ondernemen. We hebben dit bij jullie lokale vertegenwoordiger om laten zetten naar een dagdeel kajakken op het meer. Dat was geen probleem en we hebben een ochtend gepeddeld op een prachtig groot en leeg meer omringd door bergen! Heerlijk en met enthousiaste begeleiders!
De autotour in het noorden boven Mendoza was af en toe een spannend avontuur op hele smalle paadjes hoog in de bergen. We voelden ons soms net rallycoureurs. Maar wat is het daar mooi! Al die kleuren en verschillende landschappen. Wat hebben we veel gezien! We waren er soms stil van: adembenemend mooi! Je hebt niets teveel gezegd.

De overnachtingen die je voor ons geboekt had waren goede en mooie plekjes en we werden er gastvrij en behulpzaam ontvangen. Villa Union viel daarbij wat tegen. Maar ondanks dat het daar met oud en nieuw stil is en er geen restaurant open was, hebben we ons daar zeker wel vermaakt.

Het hotel in Mendoza was een prima start- en eindpunt voor onze tour, zeker omdat het ook zo dichtbij het centrum lag. Wat een mooie stad is dit. Achteraf gezien waren we daar wat te kort.

We zijn onze reis begonnen en geëindigd in Buenos Aires. We hebben veel van je tips opgevolgd en ontzettent veel van de stad gezien en genoten. Vele kilometers gewandeld en zelfs op de fiets de stad verkend. We vonden San Telmo een van de leukste wijken en zijn er vaak naar toe gegaan.

De vier weken zijn omgevlogen en we waren er nog lang niet aan toe om weer terug te gaan naar Nederland. We komen vast nog eens terug want er is zoveel meer nog.

Edwin, we willen jou nogmaals hartelijk danken voor al je hulp en organisatie. Het heeft voor ons bijgedragen aan deze mooie reis en fantastische ervaring in Argentinië. Als we weer gaan, weten we je te vinden!

Hartelijke groeten, uit grijs en nat Nederland waar de lente al in aantocht lijkt te zijn!

Sybren & Henriëtte
Februari 2014


Reisverslagen ArgentiniëAl jaren stond een reis door Patagonië op onze verlanglijst en afgelopen november was het dan zover! Na maandenlang met Edwin gecorrespondeerd te hebben over het reisschema – toch maar dat er in en toch maar dat eruit – was alles helemaal compleet en kon de pret beginnen.

We vlogen op Buenos Aires en verbleven daar twee dagen om de nodige sightseeing (zoals het Teatro del Colon, Plaza de Mayo, La Boca, Casa Rosada en nog veel meer) te kunnen doen, daarna vlogen we door naar Trelew (Puerto Madryn) waar Edwin een auto voor ons geregeld had. We hebben hier de o.a. de Pinguïns in Punta Tombo bekeken, dat erg leuk was.

Daarna volgde de tweede binnenlandse vlucht, ditmaal naar El Calefate waar het ondanks dat het stormde (heel normaal in Patagonië) prachtig weer was!
We bezochten de prachtige Uppsala gletsjer en de Perito Moreno gletsjer en deden ook nog een mini-trekking op deze laatste gletsjer (blij dat het “mini” was, want het was best wel vermoeiend!)
Ondanks het slechte weer tijdens deze trekking: wat een belevenis om op een gletsjer te lopen!

Verder gingen we weer, dit keer met een 4x4 truck door het Nationale Park Torres del Paine (helaas konden we de “Torres” die dag zelf niet aanschouwen vanwege vele laaghangende bewolking maar de tocht was desondanks zeker de moeite waard) naar Chili waar we twee nachten in Puerto Natales verbleven en een bezoek aan de al net zo prachtige Serrano gletsjer op het programma stond. Wat zijn die muren van ijs (en drijvende brokstukken) toch imposant!

Na terugkomst in El Calefate gingen we door voor een dagje naar El Chalten, een echt bergbeklimmers dorp: overdag is het er doodstil want dan zit iedereen op een berg (om met name de Fitz Roy te kunnen bekijken) en ’s avonds komt alles tot leven in de diverse gezellige eet gelegenheden.

Vanuit El Calefate vlogen we vervolgens naar Ushuaia: de meest zuidelijke stad op aarde.
Hier varieerde het weer van dag tot dag (of eigenlijk: van uur tot uur!) We hebben stralende zon gehad, bewolking, storm, regen, windstilte en natte sneeuw!
Vanuit Ushuaia maakten we onder andere een boottocht over het beroemde Beagle Canal en bezochten we ook het Nationale Park Tierra del Fuego waar we een treinrit maakten met het beroemde treintje naar “het einde van de wereld” (We hebben zelfs officiële certificaten dat we naar het einde van de wereld gereisd zijn!)

Na bijna drie weken onderweg te zijn geweest, zat de reis er nu bijna op: Na nóg een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires terug, bezochten we dag erna nog gauw de prachtige oude stad van Colonia in Uruguay. Je kunt daar eenvoudig komen vanuit Buenos Aires met een ferry die een uur over de overtocht doet.

Nog even absorbeerden we wat zonnestralen in Buenos Aires waar het inmiddels behoorlijk warm was geworden, de volgende dag zaten we op het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Edwin, hartelijk bedankt voor het regelen van een zeer bijzondere reis!

Groetjes, Remco en Belinda


Argentinië en Chili, Patagonië in het bijzonder, stonden al jaren hoog in ons lijstje van bestemmingen die we heel graag eens zouden willen bezoeken. Dit jaar was het zover, via internet kwamen we in contact met Edwin van Argened. Zijn bevlogenheid en individuele mogelijkheden vergrootte ons enthousiasme over de reis. Na een goede afstemming vlogen we op 26 oktober vanuit Amsterdam naar Buenos Aires. Edwin stond ons op te wachten en bracht ons naar het hotel. Daar hebben we de reis nog eens goed doorgenomen. Twee dagen hebben we door de stad gelopen, het ideaal gelegen hotel was een mooie uitvalsbasis. Plaza de Mayo, de haven Puerto Madero, struinen over de vlooienmarkt van San Telmo, de kleurrijke wijk La Boca en de beroemde graftombe van Evita in Recoleta.
Reisverslagen Argentinië
Volgende bestemming Puerto Madryn, hier stond een bezoek aan Punta Tombo gepland. Het broedseizoen van de pinguïns was begonnen. Overal waar je keek lag er een pinguïn op het nest. Je liep letterlijk over de pinguïns, aangezien er zelfs nestjes onder de loopbruggen lagen. De volgende dag stond een excursie naar de walvissen op het programma. Ondanks de wat ruige zee kregen we een prachtige show te zien. Een aantal mooie sprongen, verschillende keren de staarten en natuurlijk de gepokte koppen hebben we van dichtbij mogen zien. Op de derde dag in Puerto Madryn zijn we gaan snorkelen met zeeleeuwen. Door te spetteren met onze zwemvliezen kwamen er een aantal nieuwsgierige zeeleeuwen hun rots af om een kijkje te nemen. Erg leuk om te spelen met ze, zelfs een ‘kus’ op de duikbril zat er in.


De volgende bestemming El Calafate, door zeer slecht weer in het noorden van Argentinië had de vlucht helaas 5 uur vertraging. Hierdoor ging het geplande bliksem bezoek aan Ushuaia niet door. Ook in El Calafate was het de eerste dag guur met hagel en wind. Gelukkig zaten we deze dag op een boot om de grote gletsjers die in het Lago Argentino uitkomen te bekijken. Een prachtige tocht over het met ijsbergen gevulde meer. Wel waren we blij toen de volgende dag bleek dat het weer uit een totaal ander vaatje tapte, volop zon op het moment dat we de trekking op de gletsjer liepen. Een machtig gevoel om door de spleten in de gletsjer te lopen. Op de ‘balkons’ hebben we daarna zittend in het zonnetje het schouwspel van de afbrekende stukken ijs mooi kunnen zien.

In Torres del Paine (Chili) stond de W-trekking op het programma. Op aanraden van Edwin zijn we er met een excursie in een 4x4 heen gegaan. Een goed plan, door het heldere weer konden we prachtige plaatjes schieten van de Torres. Daarna hebben we de groep verlaten om met de catamaran over Lago Pehoé naar onze eerste hut (Paine Grande) te gaan. In 3 dagen hebben we 90 kilometer afgelegd. Iedere dag naar een uitzichtpunt en naar de volgende hut. De tocht was goed opgebouwd, want de uitzichtpunten werden steeds mooier.

In El Chaltén, terug in Argentinië, werden we onthaald door een hele lieve gastvrouw van hotel Kau Si Aike. De eerste dag een mooie wandeling gemaakt naar Cerro Torre en mooi zicht gekregen op de Fitz Roy. Helaas was het de dagen erna minder goed weer. De tocht naar de Fitz Roy hebben we hierdoor niet kunnen lopen, de enige belemmering door het weer.

Na wederom een binnenlandse vlucht kwamen we aan in Bariloche. Hier hadden we een week een auto ter beschikking. Circuito chico vonden we wat tegenvallen. Misschien dat het weer hier ook mee te maken had, het was namelijk wat druilerig. Een mooi alternatief voor als je wat actiever bent is de tocht per mountainbike.

Reisverslagen ArgentiniëVolgende bestemming Pucón in Chili, onderweg erg slecht weer waardoor we hebben moeten afwijken van de route en in plaats van de onverharde wegen enkel verhard te rijden. Een spannende tocht met veel sneeuw, zonder winterbanden en sneeuwkettingen. Gelukkig was er goed sneeuw geschoven waardoor we onze weg konden vervolgen. We waren op tijd vertrokken zodat de wachttijd bij de grens ons er niet van kon weerhouden om voor het donker in Pucón te arriveren.

De volgende dag in Pucón was het weer opgeklaard en zijn we gaan Ducky varen. In een opblaaskano de rivier af erg heftig! De grootste uitdaging volgde een dag later met de beklimmen van de Villarica Vulkaan. Een witte kegel  van 2.850 meter te midden van groene heuveltjes. Vijf uur klimmen met steigijzers onder de voeten, een pikkel in de hand. Na een zware tocht kwamen aan bij de rand van de gigantische krater. De lava in de krater was net niet te zien, maar je voelde de grond een beetje trillen, hoorde wat gerommel in de diepte en zag rook opstijgen. Het uitzicht was fenomenaal. Hetzelfde gold voor de terugweg, glijdend/sleeënd naar beneden tot op 10 minuten van de bus. Wat was dat gaaf!

Het laatste bezoek in Chili was in Corral, een plaatsje in de buurt van Valdivia aan de stille oceaan. Familie heeft ons hier rondgeleid. We hebben pelikanen gezien, lammergieren en een mooi fort bezocht.

Terug in Bariloche een tocht naar de Monte Tronador ondernomen. Over een onverharde maar prachtige route, waarbij je enkel tussen 10 en 14 uur heen mocht rijden en tussen 16 en 18 uur terug. De weg was goed te bereiden. We hadden prachtig weer die dag een mooie afsluiting van onze vakantie.

Edwin bedankt voor het regelen van onze onvergetelijke reis!

Groeten
Brenda en Joris


Reisverslagen ArgentiniëBedankt Edwin voor de hulp bij de voorbereiding van onze reis en het opvolgen ter plaatse. We vonden het tof dat je ons persoonlijk kwam afhalen hierdoor voelden we ons onmiddellijk thuis.

Alle transporten en transfers waren heel goed geregeld en we werden overal tijdig opgehaald. De logementen waren zoals verwacht, overal was het onthaal zeer goed en vriendelijk.
De excursies waren super. Goede gidsen en voorzichtige chauffeurs.

Een aanrader voor wie de drukte van Buenos Aires wil ontvluchten is het PN Reserva Ecologica Costanera Sur.

Conclusie, het was een onvergetelijke reis, perfect georganiseerd in een onmetelijk prachtig land!

Jos , Tinne, Paul en Renilde uit Leuven.
Argentiniereis 10/10 tot 8/11/2013


Reisverslagen ArgentiniëBouwsteen 4 dagen Puerto Madryn

Puerto Madryn, een relaxte stad en een prima hotel. Alles was door jullie in de puntjes geregeld: na een wat turbulente vliegreis was het heerlijk om iemand met een bordje Sr. Job Visser te zien staan: dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. Ook de excursies waren heel leuk met goede gidsen die veel kennis hadden en de beste plekken wisten te vinden. Heel bijzonder om zoveel dieren van zo dichtbij te zien en daar ook nog een goed verhaal van een gids bij te horen. Echt tof!

Groetjes,
Anna en Job


Reisverslagen ArgentiniëIn maart/april 2013 hebben we een fantastische reis van 5 weken naar Argentinië gemaakt. Na een weekje Buenos Aires reisden we per vliegtuig door naar Mendoza, Salta/San Lorenzo en Iquazu en hebben vanuit deze steden vele prachtige excursies gemaakt. Daarna keerden we weer terug bij onze vrienden in BA. We hebben heel veel prachtige natuur en bijzondere landschappen in en bij het Andes-gebergte gezien (tot op 4200 m hoogte!) en daarbij veel mooie steden, stadjes en dorpjes bezocht. Wij vonden het ook bijzonder om in het noordwesten van Argentinie kennis te hebben gemaakt met het Argentijnse leven en de mensen waarvan velen met die prachtige ‘Indianen hoofden”. Ook de Iguazu-watervallen op de grens met Brazilie liggen ongelooflijk mooi in de jungle, en daar toekans in het wild gezien! Tijdens een prachtige trip vanaf Mendoza hebben we ook condors zien vliegen (3m spanwijdte!).


In het najaar van 2012 hebben we deze reis voorbereid. We wisten ruwweg wat we wilden, maar de programma’s van de grote bekende reisbureaus sloten niet goed aan bij onze wensen. Wat een geluk dat we bij die zoektocht op internet Argened tegenkwamen. Via rechtstreeks contact met Edwin Seesing werden onze wensen snel en professioneel omgezet in een programma op maat, waarbij de suggesties van Edwin voor diverse excursies prima werden gecombineerd met de door ons gewenste vrijheid en flexibiliteit. Met de keuzes van hotels en trips voelde Edwin heel goed aan voor wie hij deze reis aan het organiseren was. Zo werd bijvoorbeeld San Lorenzo (prachtige bosrijke omgeving) de verrassing in ons programma, maar was ook het hotel in BA hartje stad geheel naar wens. Erg praktisch waren de telefoonnummers van contactenpersonen, die heel vriendelijk en gastvrij waren. En Edwin was voor eventuele vragen ook altijd bereikbaar. De binnenlandse transfers, met vliegtuig en bus verliepen daardoor vloeiend al moesten we ook wel een keer lang wachten op een bus, maar dat is het Argentijnse leven!

We hadden geluk om uitgerekend in deze periode in Argentinië te zijn, met de inwijding van een Argentijnse paus, de voorbereiding van Maxima als la Reina de Holanda en bovendien de paasdagen in Salta (wat bijzonder!), die de sfeer erg feestelijk maakten. Door met ons tweetjes steeds weer bij andere groepen aan te sluiten hebben we veel leuke Argentijnen ontmoet en gesproken. Dit is wat we wilden! De bijna privé-excursie over de beroemde route 40 met z’n ongelooflijke landschappen vanuit Salta naar Cafayate maakte ook dat we letterlijk bij een gezin met een eigen bodega thuis binnen mochten komen en daar hun wijn met zelf gebakken brood aangeboden kregen. De 2-daagse trip met de “movie truck” door de bergen met 7 kleuren gesteente, de wilde lama’s en de zoutvlakten was er ook één die we nooit zullen vergeten.

Samenvattend:
We maakten de reis van ons leven! waar we met veel plezier aan terug denken. Dank aan de zeer goede voorbereiding van Edwin en de door hem georganiseerde Argentijnse excursies en excursieleiders. We komen zeker nog een keer terug in Argentinië en schakelen dan Edwin zijn goede en betrouwbare hulp weer in!

Gert en Henriette uit Roden.


Reisverslagen ArgentiniëOnze reis naar Argentinië was bedoeld om onze dochter Eline te bezoeken die een jaar in Trelew in Patagonië woont. We kozen er voor om met haar een rondreis van twee weken te maken. Na enig browsen kwamen we op de site van ArgeNed Travel terecht en wij zijn zeer tevreden over de accurate en snelle wijze waarop Edwin Seesing de reis op onze wensen heeft afgestemd.
We hebben een fantastische rondreis met geweldige excursies gemaakt van Buenos Aires naar Salta, Iguazù en weer Buenos Aires, met nog een uitstapje naar Uruguay. Als kers op de taart waren we in Humahuaca getuige van de afsluiting van het traditionele carnaval.

Edwin, het was leuk je te ontmoeten bij onze aankomst. Bedankt ook voor je ondersteuning toen de communicatie omtrent veranderde excursie- en transfertijden het liet afweten.

Met hartelijke groeten,
Henk Struik en Agaat van Leeuwen
3 maart 2013In januari 2013 bedachten we een reisje naar Argentinië om onze dochter in februari 2013 te bezoeken. Een ticket Schiphol - Buenos Aires was snel geboekt en verder zien we daar wel, dachten we, en ja dan komen de ideeën. 'De watervallen moet je eigenlijk wel gezien hebben en de bergen bij Salta ook'. De ideeën stapelen zich op. Dan blijkt het toch lastig te zijn om zaken vanuit Nederland op zo’n korte termijn zelf te regelen, maar ArgeNed geeft de uitkomst. 10 dagen voor ons vertrek sturen we ArgeNed een mail met al onze wensen en vragen. Binnen een dag krijgen we antwoord met een compleet programma, geheel afgestemd op onze wensen. Hotels, vluchten, transfers en opties voor diverse excursies, alles zit in het concept. We maken snel onze keuzes en binnen een week is het geregeld!! ArgeNed geeft herkenbaar nuchter de Nederlandse betrouwbaarheid. We kunnen ontspannen aan onze reis beginnen.
Reisverslagen Argentinië
Na een rechtstreekse vlucht van 13 uur worden we door Edwin en onze dochter opgehaald van het vliegveld en dan begint het Argentijnse avontuur. 3 dagen Buenos Aires, wandelend door de straten met gezellige restaurantjes en heerlijk eten, een citytour, een boottocht door het delta gebied en een geweldige diner-tangoshow. We worden in deze mooie bruisende stad opgezogen, zijn het gevoel van tijd kwijt en het lijkt alsof we al 2 weken weg zijn.

Vervolgens brengt een binnenlandse vlucht ons naar Cataratas. Voor 3 dagen in een geheel andere omgeving, een leuk hotel in het regenwoud, even bijkomen van alle stadse indrukken in het buitenzwembad midden in een groene wereld. De watervallen bij Iguazu zijn overweldigend; 2 dagen verbazing en verwondering, een junglesafari en als afsluiting een spannende boottocht. Deze ‘doop’ van de waterval maakt deze ervaring onvergetelijk.

Wederom een vlucht, ditmaal voor 3 dagen naar Salta. Salta ligt aan de west zijde van Argentinië onder de rook van het Andes gebergte. Ook hier starten we met een tour door de stad en omgeving en dit geeft direct een geweldige indruk van dit gebied. Salta ademt nog echt de koloniale Spaanse sfeer uit, de straatjes en huizen zijn prachtig, de empanadas heerlijk. De volgende 2 dagen staan we vroeg op voor dagtrips met een bus; 1 dag naar Humahuaca en de andere dag naar Cafayate. De prachtige bergen zijn indrukwekkend, met zoveel verschillende kleuren en vormen. Het landschap ziet er steeds weer anders uit en onderweg vertelt een gids over de geschiedenis, cultuur en wetenswaardigheden van deze streek. Bij verschillende idyllische bergdorpjes zien we mooie handgemaakte kleurrijke spullen en ontmoeten we gemoedelijke mensen. De streek is adembenemend mooi en onderweg zijn er voldoende momenten om de natuur te bewonderen en de ruimte en rust te ervaren.

Na de bergen vervolgen we onze reis voor 5 dagen naar Cordoba. Ditmaal reizen we per tourbus omdat het reizen over lange afstanden per tourbus voor Argentijnen normaal is. Er rijden geen treinen en we willen dit ook meemaken. Na 14 uur komen we redelijk uitgerust in Cordoba aan, de stad waar onze dochter een jaar woont. Het is een bijzondere stad met veel prachtige gebouwen en gezellige restaurantjes. In Cordoba ervaren we bij bevriende families het Argentijnse leven van dichtbij. Met hele families bij elkaar; gezellig en heerlijk eten en praten (Engels, Spaans, Nederlands, alles door elkaar). Iedereen maakt wat eten, het vlees op de asado gaart rustig door en ondertussen proeven we heerlijke Argentijnse wijnen.

Uiteindelijk nemen we afscheid van het land en onze dochter. Zij mag nog even een paar maanden blijven en wij vliegen van Cordoba naar Buenos Aires en daarna door naar Schiphol.


We willen ArgeNed bedanken voor alle goede zorgen. Alles was tot in de puntjes geregeld!!! Van het ophalen en wegbrengen in Buenos Aires, de hotels, de transfers, de excursies, alles. We hebben hierdoor volop kunnen genieten van alles wat het mooie Argentinië te bieden heeft.

ArgeNed, echt een aanrader! Edwin, bedankt!!

Familie de Boer.


Beste Edwin,

Jaren geleden zag ik een reisverslag op televisie van Argentinië en de Zuidpool. De documentaire is me altijd bijgebleven en stond op mijn verlanglijstje en heel hoog. In februari heb ik mijn droomreis gemaakt. Ik wilde beslist geen kant en klare reis in een groep vanuit Nederland. De voorbereiding begon in september 2012.

Reisverslagen ArgentiniëNa de route uitgestippeld te hebben schreef ik 2 reisagenten een mail met mijn wensen. Een in Nederland en een in Argentinië, maar wel Nederlander. Dat leek me wel wat, iemand die in Argentinië woont, de allerlaatste ontwikkelingen op de voet volgt, de mensen/mentaliteit kent en Nederlands spreekt.

Het enthousiasme groeide, toen ik op een avond gebeld werd en je persoonlijk de reis met me door wilde nemen, ideeën opperde en beloofde een voorstel te doen. Vluchten en lokale tours werden geboekt.
Ook het reisbureau in Nederland nam (gedurende kantoortijden) contact op en deed zijn best, maar kleine oneffenheden en wisselende contactpersonen deed mij besluiten met Argened Travel in zee te gaan. En ik heb daar geen spijt van. Het persoonlijke contact dat wij gedurende de voorbereiding hadden was geweldig. De reis was perfect georganiseerd, alles klopte, zelfs de instapkaart voor de verschillende vluchten kreeg ik bij vertrek uit het hotel naar de luchthaven.

Zoals je weet reisde ik alleen, maar had geen bezwaar ter plekke in een groep(je) te reizen. Ik ontmoette leuke reisgenoten uit alle hoeken van de wereld. Vooral in Patagonië waren de gidsen (die allen uitstekend Engels spraken) enthousiast over geschiedenis, flora en fauna van Patagonië. De betrokkenheid van de bevolking in Patagonië met de natuur was opvallend. Perito Moreno, ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. El Chalten, wanneer je van natuur houdt en kan lopen/wandelen, geweldig.


In Buenos Aires was ik met vrienden die de stad goed kenden. Wanneer je mensen kent die in Buenos Aires wonen geeft dit iets extra's aan je reis.

Met deze vrienden was ik nog 5 dagen in Iguazu. Deze bouwsteen werd door je geregeld, vluchten, hotel en lokale trips. Aanpassing of veranderen van tour ter plekke was geen probleem.

Al met al was het een droomreis en hoop nog eens een vervolgreis naar een ander gedeelte van Argentinië te maken. Dan zal ik zeker contact met je opnemen.

Dank je wel voor alle zorgen, voor en na de reis.

HelèneVoor onze reis naar Argentinië en Brazilië hadden wij een duidelijke formule, die wij wilden volgen. Individueel reizen, dus niet per volle touringcar, maar wel excursies doen met groepen. Ons doel was gemakkelijk te reizen en gezellig excursies te doen, waar je weer de kans hebt om leuke mensen te ontmoeten. Per halteplaats wilden wij een kleine week blijven, met 1 a 2 vrije dagen, en 2 a 3 excursies. Met als bijkomend detail dat wij in Buenos Aires een eigen programma van 2 weken wilden draaien. In totaal ruim 4 weken “georganiseerd” op reis in Argentinië, met een stopover van een kleine week in Rio de Janeiro.

Bij deze opzet hebben wij een operator gezocht, die ons volledig kon ondersteunen. Uiteindelijk hebben wij de voorkeur gegeven aan ArgeNed, vanwege de snelheid, flexibiliteit en eerlijke antwoorden van Edwin op onze vragen; aangevuld met prima suggesties op basis van lokale kennis. Onze twijfel bestond enkel uit het feit, dat ArgeNed een jonge, relatief onbekende organisatie is. En gezeteld in Argentinië, dus ver weg. Dat heeft ook zijn voordelen, vandaar dat we toch besloten met ArgeNed in zee te gaan.

Onze rondreis is erg goed en volgens plan verlopen. Rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, daarna door naar El Calafate (vlucht), Bariloche (vlucht), Mendoza (per nachtbus), Salta (nachtbus), Buenos Aires (vlucht), Rio de Janeiro (vlucht), rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Vliegtuigen of nachtbussen tussen de halteplaatsen in, op advies van de operator. Afstand, duur en interessant landschap als criteria.
De keuze van de hotels/hosteria's/posada's hebben we aan ArgeNed overgelaten en dat was een prima beslissing. Lekker centraal in de dorpen en steden, alle centra op loopafstand, zoals wij nu eenmaal wilden. Soms kun je je vragen stellen over de prijs; alles hangt echter af van je eigen wensen.
Een ander punt is de lokale agenten, die door ArgeNed zijn ingeschakeld. Er is een hoop geïnvesteerd in een goed netwerk, en dat merk je onderweg. Wij kunnen niet anders dan concluderen, dat dat wel goed zit. Wij hebben er een gewoonte van gemaakt, om alle afspraken telkens goed te checken. En het was of kwam keurig voor elkaar.

Reisverslagen ArgentiniëAl met al zijn we zeer tevreden over de agent ArgeNed en Edwin Seesing. Een zeer serieuze, hardwerkende operator, die graag een goede toekomst wil opbouwen als reisburo in Argentinië. Wil je een flexibele agent en kijk je niet naar de laatste 5% besparing, volg dan zijn adviezen en geniet nog meer van die 95% die het toch al kostte. Waarmee niet gezegd is, dat anderen goedkoper zijn.

Tenslotte dit advies: beperk je in wat je wilt. Ga liever een keer extra naar Argentinië. Een land van die grootte ontdek je niet eventjes in een paar weken. Veel plezier en wijsheid!

Tips:
In veel steden en dorpen in Argentinië en Brazilië is prima te fietsen. Mendoza, Rio! Vaak zijn fietsen gemakkelijk te huur. Zelf regelen echter, niet via hotel.


Gerry en Henk de Windt
St.Michielsgestel,  jan. 2013Onze reis door Argentinië bestond uit een rondreis en een familiebezoek tijdens de Kerstdagen.
Tijdens die warme decembermaand wilden we de Watervallen van Iguazu, de wijnstreek Mendoza en het Andesgebergte zien. Dit waren de bouwstenen die wij “Argened Travel” aanreikten. Edwin begreep wat de bedoeling was en zorgde voor de binnenlandse vluchten, transfers, goede accomodaties en excursies.

Reisverslagen ArgentiniëDe Watervallen van Iguazu, de Jungle Tour en een bezoek aan het Vogelpark waren bruisend en adembenemend.
De wijnstreek Mendoza is bijzonder interessant en heel rustiek. Daar logeren in een Lodge/Hotel is sfeervol en stijlvol. Een Bodega bekijken en de goede wijnen proeven horen daar natuurlijk bij. Van daaruit een mooie tour door het Andesgebergte. Per bus met een Engels sprekende gids genoten we van mooie vergezichten, antieke Incadorpjes en boven (6000m) de eeuwige sneeuw.
Per bus con cama (nachtbus met bed) reden we (20 uur) van Mendoza naar de mooie badplaats Mar Del Plata aan de oostkust. Dat was goed te doen en geen gebrek aan nachtrust. Edwin wachtte ons daar op en bracht ons naar onze familie, die ook aan de kust in de buurt woonde. Maar eerst liet hij ons daar het oude Centrum, de haven en de boulevard zien. Met een biertje op ’n terrasje was er de gelegenheid onze reis te evalueren. Edwin was benieuwd naar onze ervaringen en belevenissen.

De reis liep geolied en van ons reisschema klopte alles. We genoten ook mede daardoor van de schitterde natuur, de mooie avonturen en ’n warm Kerstfeest in Argentinië. Wanneer we de andere helft van Argentinië gaan bekijken dan boeken we de reis zeker weer bij Edwin “De Argentiniëspecialist”.

Jan en Elly van den Broek  uit Wateringen.Edwin,
Reisverslagen ArgentiniëOnze reactie op een geweldige vakantie in Argentinië. Wij zijn al wat gewend en hebben over de hele wereld gereisd. Via via kwamen we met ArgeNed in contact. Het plannen en boeken van de reis verliep soepel en zo ook de hele reis. Na een lange vlucht werden we door jou afgehaald, kregen de papieren en instructies en vanaf dat moment liep eigenlijk alles vanzelf. BA is een geweldige stad. We hebben de sfeer van de stad geproefd, veel gezien, een beste chorizo gegeten in een Parrillo en ook de tango gevoeld.

Het volgende station was de meest zuidelijke stad van de wereld: Ushuaia. Ook hier werden we afgehaald, het hostel was ok en de excursies die we maakten, waren indrukwekkend, echt het einde van de wereld. De gidsen spraken overal Engels, de ene beter dan de andere, maar we hebben alles begrepen. Zo ook in El Calafate en Bariloche. De gletsjers bezocht, geweldige ervaring!

In Bariloche kregen we een freelance gids die perfect Engels sprak en zo kregen we ook nog veel over Argentinie zelf te horen. Dat laatste vond ik de kers op de taart. Een leuke gids, die ook geïnteresseerd was in ons verhaal.

Het moge duidelijk zijn: een prima reis. We hebben er erg van genoten en dat kon mede door de perfecte organisatie.
Edwin, hartelijk dank voor je inzet en wie weet tot een volgende keer.

Groeten Willem en Grean van den Bergh uit Haps en Marian Lange uit Cuijk.Reisverslagen ArgentiniëIn november 2012 zijn wij op vakantie geweest in Argentinië, door de nieuwe rechtstreekse verbinding van KLM is dit mooie land een stukje dichterbij gekomen.
Wij hebben het Noorden van Argentinië bezocht, Buenos-Aires, een Estancia, Iquazu, Salta en daarna via Buenos-Aires weer terug naar NL.

Wij hebben best veel gereisd en meestal ter plekke alles geregeld, na enig onderzoek hadden wij echter besloten het in Argentinië te laten regelen door ArgeNed Travel, door de enorme afstanden en veel gravel wegen, ontkom je niet aan binnenlandse vluchten die je vaak ruim van te voren moet vastleggen i.v.m. vaak volle vliegtuigen. Ook gaat er door het zelf regelen veel tijd verloren en bestaat er kans op geen goed vervoer en goede gidsen bij excursies en voor kostenbesparing hoef je het ook niet te doen.

Wij hebben het bijzonder prettig ervaren dat er bij aankomst op een vliegveld iemand staat met een bordje met je naam er op die je veilig met een goede Auto naar een goed Hotel brengt.
Ook is het prettig als iemand als Edwin Seesing, die jou en de Argentijnen begrijpt en de Spaanse taal goed spreekt, in het land woont en altijd telefonisch bereikbaar is om zaken recht te zetten als er eventueel iets is wat niet is voor zien.

We kijken terug op een door u goed georganiseerde reis door Argentinië, waardoor we een goed beeld van dit mooie land hebben gekregen.
Bij gelegenheid zullen we zeker uw organisatie aanbevelen voor het organiseren van een vakantie in Argentinië.

Riena en Bert Weggemans uit Heerde.
Reisverslagen ArgentiniëHet was een reis van totaal 21 dagen, met een vol programma. Zo wilden we dat zelf, want we wilden in die drie weken zoveel mogelijk van het mooie Argentinië zien.
We begonnen in Puerto Madryn, omdat we graag de walvissen wilden zien. En vanwege het jaargetijde was het verstandig om daar te beginnen met de reis.
Het was een bijzondere ervaring, om nog met de vliegkilometers in je lijf, op nog geen meter afstand van een walvis te varen. Super!
Ons programma zat zo in elkaar dat we telkens twee dagen op een lokatie waren en één dag naar de volgende lokatie reisden. Elke dag een excursie (behalve op de reisdag) was goed te doen.
Als we vol en verzadigd waren van de indrukken, was er altijd wel een leuk restaurantje in de buurt waar we nog even konden nagenieten van die dag.

Ik kan heel moeilijk zeggen wat ik het allermooiste heb gevonden. We gingen voor natuur, en dat hebben we gehad. De indrukwekkende gletsjers, de hoge bergen, glooiende velden met koeien en paarden tot aan de horizon........ ik vond alles geweldig.

We waren goed voorbereid qua kleding en zo. Mede dankzij jouw goede begeleiding. Toen we begonnen met het plannen van de reis, wisten we niet welke plaatsen we wel en niet zouden moeten bezoeken. Andere organisaties konden ons uiteindelijk niet verder helpen, dat is jou wel gelukt!
We hebben je bezoek in Buenos Aires erg op prijs gesteld; we voelden ons een soort "speciale gast" daardoor. Zou ik zeker blijven doen, als ik jou was.

Als we terugkomen willen we dolgraag Salta zien. Nog meer Andesbergen. Maar dan zou ik ook de gletsjers nog een keer willen zien.

Edwin, we wilden je bedanken voor al je goede zorgen en begeleiding, je aandacht door je bezoekje tijdens onze reis, de zorgvuldigheid waarmee je onze reis hebt voorbereid en je hulp bij de planning. Mede je enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat we een supervakantie hebben gehad in dat prachtige land. Het heeft ons reisplezier en -comfort zeker goed gedaan!  Superleuk en bedankt!

Siebiena en Michel uit OssReisverslagen ArgentiniëWij zijn net terug van een fantastische reis door Argentinië. Dankzij ArgeNed is onze reis een droomreis geworden. Doordat wij in 4,5 week tijd zo wat heel Argentinië wilden zien, was de hulp van ArgeNed een uitkomst. In samenspraak met hen, hebben wij de reis uitgestippeld. Wij hadden voor ArgeNed gekozen, vanwege het feit dat Edwin een Nederlander is, die in Argentinië woont, waardoor hij het land door en door kent en het allerbelangrijkste de Spaanse taal ook beheerst. Ook het enthousiasme, de klantgerichtheid en de service van ArgeNed sprak ons meteen aan. Door de prettige samenwerking in de voorbereidingen kon onze reis niet meer stuk. Ook tijdens de reis hebben wij op ArgeNed kunnen rekenen. Zo was er bijvoorbeeld een staking op de dag dat wij zouden vliegen. Dankzij Edwin konden wij zorgeloos verder van onze reis genieten, terwijl hij ondertussen een vlucht voor de volgende dag had geboekt, de volgende hotelovernachting en excursie had geannuleerd. Alles was perfect geregeld.

Reisverslagen ArgentiniëDe gemiste excursie konden wij in overleg met Edwin 2 dagen later toch voortzetten. Wij hadden er niet aan moeten denken om dat allemaal zelf te moeten regelen. Ook tijdens de reis informeerde Edwin tussentijds of alles goed verliep. Wat wij belangrijk vonden is dat we tijdens de reis wel wat vrijheid en eigen inbreng hadden. Zo hebben we tijdens een paar dagen autohuur zelf de overnachtingen geregeld. Al met al kijken we terug op de mooiste reis die wij ooit gemaakt hebben. Alles wat we van te voren bedacht hadden om te gaan bezichtigen bleek alle verwachtingen te overtreffen. Een leuke tip overigens voor degene die avontuurlijk zijn ingesteld is Zoo Lujan nabij Buenos Aires. Hier kan men de kooi betreden van tijgers en leeuwen. Een heel speciale ervaring! Wij kunnen Argentinië aan iedereen aanraden en wil je zorgeloos genieten van dit prachtige land dan is ArgeNed een perfecte keuze.


Groetjes Frank en Yvon uit RavensteinReisverslagen ArgentiniëDe samenwerking met ArgeNed Travel, gerund door Edwin Seesing, vanuit Mar del Plata is ons prima bevallen. Het heeft toch zijn voordelen als je iemand ter beschikking hebt, die je landstaal spreekt en daarnaast goed op de hoogte is van de vakantie-mogelijkheden in Argentinië, doordat hij er al een aantal jaren woont en werkt. Zijn werkwijze, duidelijkheid en samenwerking in de voorbereiding van onze rondreis, waren voor ons de voornaamste redenen om met hun in zee te gaan!
Daarbij was het financiële plaatje, en systematische afwikkeling , in verhouding tot andere maatschappijen, prettig en absoluut concurrerend.
Prima maatwerk, ook in de uitvoering, waarbij ook de persoonlijke opvang en uitleg bij aanvang en de evaluatie op het einde, een prettige bijkomstigheid is.


Natuurlijk zijn ook zij, afhankelijk van de lokale agency’s om de organisatie rond te krijgen en gaat er wel eens wat mis, maar dat wordt dan meestal, na een mailtje of telefoontje, efficiënt en snel opgelost. Het schept in ieder geval vertrouwen, zodat je met een gerust gevoel, kunt genieten van je vakantie. Deze organisatie bevelen wij dan ook graag aan, als je van plan bent Argentinië te verkennen. Edwin bedankt!!!

Wij hebben van onze rondreis in Argentinië een reisverslag gemaakt. Als je hier klikt kun je het hele reisverslag ´Van Iguazu tot Ushuaia´ lezen.

Tot ziens,
Els en Tjeu uit Berg en TerblijtDe reis en alles was heel goed geregeld. We moesten toen we aankwamen op de airport wel even zoeken naar degene die ons op kwam halen. Maar toen we hem gevonden hadden ging alles heel soepel. De Iguazu Jungle Lodge was super!!! De unit was prima en het uitzicht op de jungle en Brazilië was top! Het eten in Romantica was ook super goed en heel lekker.

De Iguazu watervallen waren in 1 woord GEWELDIG!!!! Zowel de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant. De douane formaliteiten nemen wat tijd in beslag. Wij waren de enige NIET Spaans talige in de bus, maar de gids kwam elke keer ons uitleggen over hoe en wat. Het enige minpunt vinden wij de 2e dag excursie naar de Itaipu dam. Het is overweldigend maar staat in geen verhouding tot de watervallen. Dit valt na twee dagen excursie naar de watervallen toch wat tegen. Wij vonden het niets toevoegen aan de tour. Verder was het prima verzorgd en elke dag (behalve op de terugweg naar de airport) werden we stipt op tijd opgehaald.

We hadden de watervallen niet willen missen, wat een overweldigende ervaring!!!
Super gaaf!!!


Bedankt voor alles!
We zullen je zeker aanraden!


Hartelijke groeten,
Anneke en IngridReisverslagen ArgentiniëOp 20-07-2012 kreeg onze reis van december 2005 dan eindelijk een vervolg. Aangezien onze eerste reiservaring met Edwin en Erica uitstekend was viel de keuze voor een touroperator, logischerwijs, op ArgeNed Travel.

En daar hebben we geen spijt van !

De reis, zowel de internationale als de binnenlandse vluchten, de hotels en de excursies waren prima geregeld.

Wanneer we `s avonds op ons overzicht keken om te zien wat de volgende dag ons zou brengen, konden we er van op aan dat de bus op de afgesproken tijd voor kwam rijden voor,  opnieuw, een prachtige dag.


Het berglandschap van zowel Mendoza als Salta is adembenemend mooi. In het Engels kregen we uitleg over al het moois dat we te zien kregen.
Tijdens de excursies werd er gegeten in gezellige restaurantjes  met traditionele keuken en soms voorzien van livemuziek.

Genoten hebben we van de dorpjes waar de Inca bevolking hun waar aan de man bracht.

En dan de wijnbodega`s met hun heerlijke wijnen, de tochten langs en tussen metershoge cactussen, de Tren de las Nubes naar een hoogte van 4200 meter enz, enz.

Ondanks de vele indrukken, de lange reis en het drukke programma kwamen wij dankzij de goede zorg van ArgeNed Travel uitgerust thuis van een onvergetelijke vakantie.

Hans en Yvonne Bulten uit DoetinchemReisverslagen ArgentiniëNa enig rondneuzen bij wie we onze reis door Argentinie zouden onderbrengen kwamen we bij ArgeNed Travel uit.
Een zeer snelle en goede communicatie, heldere adviezen en een overzichtelijke offerte gaven de doorslag. Zij leveren echt maatwerk en konden ook vrijwel al onze wensen vervullen m.b.t. accomodaties e.d.
In overleg zijn we tot een mooie uitgebalanceerde reis gekomen die ons 5 weken in Argentinie bracht en 1 week in Brazilie. Edwin (van Argened) haalde ons in Buenos Aires op bij het vliegveld en bracht ons naar het hotel en heeft daar met ons rustig onze reis nog eens doorgenomen met de routekaart ernaast.
We hebben 3 weken zelf gereden met een gewone middenklasse huurauto, een paar binnenlandse vluchten gehad, en een paar losse transfers geboekt.


Fijn is ook het idee dat Argened steeds bereikbaar is en dat je dus ook ter plekke in het Nederlands kunt communiceren (als dat nodig is).
Alles was tot in de puntjes geregeld en dat geeft alle rust en ruimte om volop te genieten en zonder zorgen te reizen.
Als we nog eens naar Argentinie willen zal ik zeker weer bij ArgeNed Travel boeken.

We hebben een paar reiservaringen met prachtige foto´s op papier gezet. Als je hier klikt wordt het PDF bestand gedownload.

Groetjes,
Henk van de Weijer, Hetty Boeijen en Nina uit HelmondResiverslagen ArgentiniëEr zijn zeker voordelen wanneer je reisbureau ter plekke zit! Behalve dat zij beter dan een ander weten wat de situatie in het land is (Bariloche!) vond ik het heel fijn onze reis te plannen over de telefoon. Ik weet zeker dat het mede hierdoor een onvergetelijke reis is geworden. En als er iets fout gaat is het bijzonder prettig dat je er niet alleen voor staat, vooral wanneer je de taal niet beheerst.

Bedankt Erica en Edwin, helaas kunnen wij niet nog een keer naar Argentinië maar wij zullen jullie zeker aanbevelen.Johan en Barbara van Merle uit GiessenburgReisverslagen ArgentiniëIk ben in februari 2012 tijdens een bezoek aan El Calafate in Patagonië in contact gekomen met Argened Travel. Ik was met mijn echtgenote aan het rondreizen door Argentinië en Chili en wilde graag een lang weekend naar de beroemde Iguazu watervallen op de grens van Argentinië. Ik had weinig tijd om dit voor te bereiden en heb toen aan Argened gevraagd een pakket voor mij samen te stellen. Dit was binnen een paar dagen geregeld, door mailcontact en middels skype.

Een weekje later was het al zover. Een vlucht vanaf Buenos Aires en weer retour, in die tijd 2 dagen excursies in Iguazu: Een dag aan de Argentijnse zijde en een dag aan de Braziliaanse kant, waarbij we alles hebben gezien en gedaan rond de watervallen, en gedurende de dag overal werden heengebracht en ook steeds weer gehaald, handig daar gezien de verder toch minimale infrastructuur in en rond Iguazu, ver weg van de beschaving, midden in de Zuid Amerikaanse natuur. De watervallen zijn ongelooflijk mooi, ook als je al andere grote watervallen hebt mogen aanschouwen: Iguazu hoort hoog op je verlanglijstje als je naar Argentinië gaat.

Prima geregeld door ArgeNed Travel en hun locale vertegenwoordiger, alles was precies zoals afgesproken en voorgesteld, de service was van Nederlandse stiptheid.

Han Oude Groeniger (47), Amersfoort, februari 2012Reisverslagen ArgentiniëArgentinië is zeer aangenaam. Vooral de busreizen hebben ons aangenaam verrast, mede vooral door de door jullie geregelde zitplaatsen. Het is een enorm land waar je je niet op moet verkijken. Gelukkig hebben jullie ons daar goed over geïnformeerd en ons af en toe zelfs behoed voor overmoedige trips... Ik denk dat Argentinië een van de leukste landen is om als gezin met kinderen heen te reizen. Veilig, Europese keuken, prachtige accommodaties, en buiten dat er veel te zien is in Argentinië ,is er vooral heel veel te doen. Onze zoon van 10 heeft het nog over het paardrijden, het raften, het fietsen en de quad op het strand. De activiteiten worden overal aangeboden en worden zeer professioneel uitgevoerd. Argened Travel heeft bij ons een zeer betrokken en plezierige indruk achtergelaten. Altijd bereikbaar en omdat ze opereren in Argentinië zelf kennen ze de taal en de weg en de actuele status van alles waar je als reiziger mee te maken krijgt (van bustijden tot openingstijden van attracties) . Voor ons zeker voor herhaling vatbaar, maar dan langer.


groet,

Gabri Buytelaar
Angelique Penris
Joep Buytelaar (10)Bij toeval werden we geattendeerd op Argened Travel. Achteraf bezien was dat wel het beste wat ons voor onze rondreis door Argentinië en vervolgens naar Antarctica kon overkomen. Ik wilde eerst alles zelf regelen. Normaliter gaat dit mij ook goed af. Antarctica en de vlucht naar Buenos Aires had ik zelf al geregeld voordat ik wist dat Argened Travel bestond. Maar aan de rondreis  door Argentinië had ik nog niets gedaan. Wel veel gekeken op internet maar nog geen concrete boekingen gedaan. Het eerste contact met Argened Travel voelde meteen goed. Maar we zijn Nederlanders dus we zijn kritisch en gaan voor betaalbaarheid met kwaliteit. 

Reisverslagen ArgentiniëVanaf Buenos Aires zijn we, verzorgd door Argened Travel, zigzaggend door Argentinië gereisd. De volgorde en plaatsen waar we naar toe zijn geweest hebben we samen met Argened Travel via mail en telefoon uitvoerig doorgenomen. Zo ontstond een ‘tailor made’ reis. De aanrader om toch zeker ook naar Salta te gaan was volledig juist. Dat waren prachtige dagen. We zijn eerst van Buenos Aires naar Iguazu, Salta en Mendoza gereisd. Allemaal aanraders.

Bij een goede reisorganisatie komt het er op aan dat als er iets mis gaat zij er zijn. Dit was bij ons het geval omdat door vulkaanas de vliegtuigen niet naar onze volgende bestemming Puerto Madryn vlogen. Argened Travel heeft ons op dit precaire moment prima bijgestaan zodat de vakantie gewoon doorging. Pluim op de hoed voor Argened.

We zijn na Mendoza, met een tussentop in Buenos Aires, met Argened Travel zuidwaards naar El Calafate en Ushuaia gereisd. Als je in Argentinië bent dan zijn dit zeker aanraders. Voor onze uitstap vanuit El Calafate naar Torres del Paine in Chili hadden we meer tijd moeten nemen. Eerlijk is eerlijk, dat had Argened Travel ook gezegd. Maar we zijn soms eigenwijs!

Wij houden niet van groepsreizen waar je wekenlang opgescheept zit met dezelfde mensen. Het concept van Argened Travel is zo mooi omdat je zelf je reis plant en elke keer weer nieuwe mensen ontmoet. Luxe, betaalbaar, op maat en volledig verzorgd.

Door vulkanische omstandigheden in Chili hebben we Puerto Madryn niet kunnen bereiken. Erg prettig was het dat Argened Travel er voor gezorgd heeft dat we de kosten voor de vlucht en overnachtingen gewoon teruggestort kregen.

Voor het volledige reisverslag moet je hier klikken om het in PDF bestand te downloaden. In dit reisverslag lees je hoe prachtig het allemaal was. Tot en met Ushuaia en terug via Buenos Aires allemaal verzorgd door Argened Travel.


Groet,

Ronald en Teun uit Utrecht