Bevolking Argentinië
Afdrukken E-mailadres

Argentinië heeft 41 miljoen inwoners en is zeer dun bevolkt, slechts 15 inwoners per vierkante kilometer.
Aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw kwamen veel immigranten uit diverse Europese landen naar Argentinië. De Argentijnse bevolking vormt dan ook een mengeling van nationale en etnische groepen, waarbij de nakomelingen van Italiaanse en Spaanse immigranten overheersen. Hierdoor heeft Argentinië een westerse cultuur.

Daarnaast wonen vooral in de stedelijke gebieden zo'n half miljoen afstammelingen van immigranten uit Syrië, Libanon en andere landen in het Midden-Oosten. De oorspronkelijke bevolking leeft vooral in het noorden, noordwesten en het zuiden, verdeeld over de provincies als Chaco, Misiones, Chubut, Santa Cruz, Jujuy, Catamarca en Salta. Een complete rondreis door Argentinië zal vast en zeker één van deze gebieden aandoen om u kennis te laten maken met de tradities van de indianen.


Massale immigratie uit China, Korea en Japan heeft er echter ook voor gezorgd dat Buenos Aires de derde stad in het Amerikaanse continent is met het grootste aantal Aziatische bevolking.

Bijna 95% van de bevolking kan lezen en schrijven, daarmee heeft Argentinië het laagste percentage analfabeten van heel Zuid-Amerika.