Flora en fauna Argentinië
Afdrukken E-mailadres

Door de grote variatie aan landschappen en klimaten kent Argentinië een uitgebreide flora en fauna. In het noordwesten wordt het land gesierd door cactussen, die maximaal 8 meter hoog kunnen worden. De regio rond Buenos Aires wordt gekenmerkt door subtropische bossen en brede rivieren. In het noordoosten gaan deze subtropische bossen over naar de Pampavlakten. Hier is het gebied vaak ondoordringbaar met laag doornachtig struikgewas. Hier groeit ook de Quebracho, één van de bekendste bomen van Argentinië.

Grote roofdieren en reptielen vind je niet in Argentinië. In het hooggebergte in het noordwesten, langs de kust van Patagonië en in de valleien van het Andes Gebergte, komen aan de lama verwante karakteristieke Argentijnse diersoorten voor zoals de guanaco, de vicuña en de nandoe.
Heel af en toe kun je voor de kust wel eens springende walvissen waarnemen.

Op de Pampavlakten leeft het gordeldier. De poten van dit dier zijn zo gevormd om snel mieren op te graven. Rond de moerasgebieden vinden we slangen, miereneters en een kleine soort krokodillen. In het subtropische gebied van Argentinië leven veel toekans, kolibries, prachtige kikkers en een grote hoeveelheid aan vlinders.