Rondreis Argentinië 2: Patagonië en Wildlife!
Van € 2.095,- p.p.

17 dagen Tango, Andes, Gletsjers, Meren en Walvissen Voor € 1.595,- p.p.
Rondeis Patagonië en Wildlife!
Afdrukken E-mailadres

Patagonië en Península Valdés

Reis Patagonië


Deze reis Patagonië en wildlife is identiek aan de reis Patagonië op zijn best. Het verschil is echter dat u eerst een bezoek brengt aan het schiereiland Península Valdés, alvorens af te zakken naar de zuidelijkste stad ter wereld Ushuaia. U verblijft in de stad Puerto Madryn van waaruit u het schiereiland gaat verkennen en u de mogelijkheid heeft per boot walvissen te spotten. Tevens brengt u een bezoek aan het zuidelijker gelegen Punta Tombo, waar u tussen duizenden waggelende pinguïns loopt. Beste reistijd voor deze reis Patagonië en wildlife zijn de maanden oktober en november. In deze periode zijn er walvissen en pinguïns aanwezig en eindigt de barre winterperiode in Patagonië.

Het verblijf in Bariloche wordt ten opzichte van de reis Patagonië op zijn best met twee dagen ingekort, waardoor het bezoek aan Isla Victoria, Bosque Arrayanes en Cerro Otto komt te vervallen.Buenos Aires

Hoofdstad Buenos Aires ligt aan de monding van de breedste rivier ter wereld, Río de la Plata. Buenos Aires is ook de grootste stad van Argentinië, rijk aan prachtige gebouwen en wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De rijke historie en de nauwe verwevenheid met de passievolle dans de tango maken een bezoek aan Buenos Aires onvergetelijk.


Reis PatagoniëPuerto Madryn

Reis Patagonië


De stad Puerto Madryn ligt in de provincie Chubut aan de baai Golfo Nuevo en is de toegangspoort van het schiereiland Península Valdés. Puerto Madryn heeft een lange uitgestrekte boulevard met gezellige cafés en restaurants. Belangrijker nog is dat u hier tijdens het walvisseizoen walvissen kunt spotten. De zoogdieren ziet u onder de pier zwemmen en na zonsondergang hoort u de dieren onderling communiceren.Het al eerder genoemde Península Valdés is een bijzonder natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Veel zoogdieren kunt u hier van dichtbij in hun natuurlijke omgeving zien. Zo keert ieder jaar de zuidkaper terug naar deze wateren. Tevens is het één van de weinige plekken ter wereld waar orca’s in de branding jagen op hun prooi. Langs de uitgestrekte kustlijn ontwaart u kolonies van pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen en zeeolifanten. Daarnaast is het  ook een waar paradijs voor de echte vogelliefhebber.


Reis PatagoniëUshuaia

Reis Patagonië


In Ushuaia bevindt u zich in de zuidelijkste stad van Zuid-Amerika, beter bekend als Vuurland. Ushuaia ligt aan de oevers van het zogeheten Beagle Kanaal en beschikt over een oud centrum met als middelpunt de winkelstraat Avenida San Martín. Huizen zijn hier geschilderd in vrolijke kleuren en worden aangevuld door moderne hotels, barretjes en restaurants. Naast het gemeentehuis Muncipalidad de Ushuaia vindt u de musea Museo del Fin del Mundo, Museo de Maquetas en Museo Marítimo. Het Museo Marítimo bevindt zich in een voormalige gevangenis die in het begin van de twintigste eeuw op dit eiland werd gebouwd voor het opsluiten van zware criminelen.El Calafate

El Calafate is een plaats in het prachtige natuurgebied Patagonië en ligt in de provincie Santa Cruz. Het toeristenoord is te vinden aan de zuidelijke oever van het diepblauwe meer Lago Argentino en dient als uitvalsbasis voor daguitstappen naar de ten westen gelegen gletsjers in het nationale park Los Glaciares.


Reis PatagoniëReis Patagonië


Patagonië staat bekend om zijn enorme bergen en immense ijskappen die zich binnen het nationale park Los Glaciares bevinden. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich hier in totaal 47 grote en ongeveer 200 kleine gletsjers. Afgezien van Antarctica is dit de grootste ijsvlakte ter wereld.Bariloche

Bariloche (officiële naam: San Carlos de Bariloche) is een stad in de provincie Río Negro. Het ligt in het hart van het Nationale park Nahuel Huapi en aan de oever van het gelijknamige grote diepblauwe meer. Qua omgeving doet Bariloche denken aan een stukje Zwitserland in Argentinië. Het is omringd door prachtige bossen,  diepblauwe meren en de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte.


Reis PatagoniëReis Patagonië


In de buurt van Bariloche bevindt zich het grootste skicentrum van Zuid-Amerika, genaamd Cerro Catedral. Ook ons koninklijk huis is niet onbekend met deze plek. Prinses Máxima ging hier met Willem-Alexander skiën in 1999 toen ze hem aan haar familie voorstelde. Ook prins Bernhard logeerde ooit in Bariloche. In 2008 kochten Willem-Alexander en Maxima een buitenhuis in de omgeving. Martin Zorreguieta, de broer van Máxima heeft een restaurant in de nabij gelegen plaats San Martín de los Andes.