Rondreis Argentinië 2: Patagonië en Wildlife!
Van € 2.095,- p.p.

17 dagen Tango, Andes, Gletsjers, Meren en Walvissen Voor € 1.595,- p.p.
Het Weer/Beste Reistijd Patagonië
Afdrukken E-mailadres

Weersverwachting
Buenos Aires
Weeronline.nl - Meer weer in Buenos Airesweeronline.nl Altijd jouw weer


Notice: Undefined property: JDocumentRendererModule::$slideshowboxposition in /home/dtravelargene/public_html/modules/mod_slideshow_pro/helper.php on line 150

  • Klimaatgrafiek Buenos Aires
  • Klimaatgrafiek Trelew
  • Klimaatgrafiek Ushuaia
  • Klimaatgrafiek El Calafate
  • Klimaatgrafiek Bariloche

Roll over met uw muis om grafieken te stoppen

Dubbel klik op grafiek voor weersvoorspeling Argentinië

Het Weer/Beste Reistijd Patagonië

De beste reistijd voor het uiterste zuiden van Argentinië zijn de zomermaanden december tot en met maart. Het weer is dan aangenaam. De dagen zijn ook langer, soms is het wel zeventien uur licht, waardoor u langer van de dag kan genieten. Vergeet niet dat het in bijvoorbeeld Vuurland met slechts 5 graden nog steeds koud kan worden.
In de wintermaanden juni tot september is het nóg kouder. Veel voorzieningen zijn dan gesloten en bussen rijden weinig. Reizen in het zuiden wordt hierdoor moeilijk.

Het gebied rond El Calafate kan in principe het gehele jaar bezocht worden. In de wintermaanden van juni tot september dient u echter rekening te houden met koud en wisselvallig weer. Ook kan het voorkomen dat wegen door sneeuw onbegaanbaar zijn of excursies vanwege weersomstandigheden geen doorgang kunnen vinden.

De walvissen arriveren rond juni bij Península Valdés, terwijl de pinguïns meestal in september aankomen en omstreeks april weer vertrekken. De maand oktober biedt de meeste zekerheid beide diersoorten waar te nemen.