Rondreis Argentinië 1: Patagonië op zijn Best!
Van € 1.895,- p.p.

16 dagen Tango, Andes, Gletsjers en Meren Voor € 1.395,- p.p.
Rondreis Patagonië op zijn Best!
Afdrukken E-mailadres

Patagonië

Rondreis Patagonië


Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de hoogtepunten van Patagonië. Uiteraard begint deze rondreis in de hoofdstad van de Tango, Buenos Aires. U leert de stad kennen door een rit met de city tour en gaat vervolgens naar het nabijgelegen deltagebied Delta Tigre waar u met een boot het exotische gebied verkent.

Daarna reist u af naar Patagonië en de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Hier brengt u een bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego en maakt u een boottocht over het Beagle kanaal.

Nabij de stad El Calafate ligt het nationale park Los Glaciares. Hier vaart u met een luxe catamaran over het meer Lago Argentino langs gletsjers en drijvende ijsschotsen. Vanaf de wal bieden de aangelegde loopbruggen u een geweldig uitzicht over de imposante gletsjer Glaciar Perito Moreno.Als laatste gaat u naar Bariloche dat in het hart van het nationale park Nahuel Huapi ligt. Hier bent u omringd door prachtige bossen, diepblauwe meren en besneeuwde bergtoppen. U rijdt langs de zeven diepblauwe bergmeren in het Lake district en vanaf verschillende bergen heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Met een catamaran vaart u naar het eiland Victoria en brengt u een bezoek aan het  zeldzame eeuwenoude kaneelkleurige mirtebomenbos met de naam Bosque Arrayanes.


Rondreis PatagoniëBuenos Aires

Rondreis Patagonië


Hoofdstad Buenos Aires ligt aan de monding van de breedste rivier ter wereld, Río de la Plata. Buenos Aires is ook de grootste stad van Argentinië, rijk aan prachtige gebouwen en wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De rijke historie en de nauwe verwevenheid met de passievolle dans de tango maken een bezoek aan Buenos Aires onvergetelijk.Ushuaia

In Ushuaia bevindt u zich in de zuidelijkste stad van Zuid-Amerika, beter bekend als Vuurland. Ushuaia ligt aan de oevers van het zogeheten Beagle Kanaal en beschikt over een oud centrum met als middelpunt de winkelstraat Avenida San Martín. Huizen zijn hier geschilderd in vrolijke kleuren en worden aangevuld door moderne hotels, barretjes en restaurants. Naast het gemeentehuis Muncipalidad de Ushuaia vindt u de musea Museo del Fin del Mundo, Museo de Maquetas en Museo Marítimo. Het Museo Marítimo bevindt zich in een voormalige gevangenis die in het begin van de twintigste eeuw op dit eiland werd gebouwd voor het opsluiten van zware criminelen.


Rondreis PatagoniëEl Calafate

Rondreis Patagonië


El Calafate is een plaats in het prachtige natuurgebied Patagonië en ligt in de provincie Santa Cruz. Het toeristenoord is te vinden aan de zuidelijke oever van het diepblauwe meer Lago Argentino en dient als uitvalsbasis voor daguitstappen naar de ten westen gelegen gletsjers in het nationale park Los Glaciares.Patagonië staat bekend om zijn enorme bergen en immense ijskappen die zich binnen het nationale park Los Glaciares bevinden. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich hier in totaal 47 grote en ongeveer 200 kleine gletsjers. Afgezien van Antarctica is dit de grootste ijsvlakte ter wereld.


Rondreis PatagoniëBariloche

Rondreis Patagonië


Bariloche (officiële naam: San Carlos de Bariloche) is een stad in de provincie Río Negro. Het ligt in het hart van het Nationale park Nahuel Huapi en aan de oever van het gelijknamige grote diepblauwe meer. Qua omgeving doet Bariloche denken aan een stukje Zwitserland in Argentinië. Het is omringd door prachtige bossen,  diepblauwe meren en de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte.In de buurt van Bariloche bevindt zich het grootste skicentrum van Zuid-Amerika, genaamd Cerro Catedral. Ook ons koninklijk huis is niet onbekend met deze plek. Prinses Máxima ging hier met Willem-Alexander skiën in 1999 toen ze hem aan haar familie voorstelde. Ook prins Bernhard logeerde ooit in Bariloche. In 2008 kochten Willem-Alexander en Maxima een buitenhuis in de omgeving. Martin Zorreguieta, de broer van Máxima heeft een restaurant in de nabij gelegen plaats San Martín de los Andes.


Rondreis Patagonië