Rondreis Argentinië 4: Argentinië tot in de Wolken!
Van € 1.295,- p.p.

16 dagen Tango, Andes, Wijngaarden en Watervallen Voor € 995,- p.p.
Tango, Andes, Wijngaarden en Watervallen
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Buenos Aires


De door ArgeNed Travel samengestelde rondreis begint natuurlijk in de hoofdstad. Bij aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het hart van de stad. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Uw hotel bevindt zich op 500 meter afstand van het historische plein Plaza de Mayo, waar ook de belangrijkste winkelstraat Calle Florida begint. Loopt u gerust deze straat eens uit tot aan het plein Plaza San Martín. Dit plein staat boordevol hoge palmbomen en wordt omringd door koloniale gebouwen. Tevens vindt u op dit plein het Monumento al Libertador General San Martín.Dag 2 City tour in Buenos Aires

Vandaag wordt u in de ochtend bij uw hotel opgehaald om de schoonheid van Buenos Aires te ontdekken. Uw city tour begint bij het imposante congresgebouw Palacio del Congreso. Vervolgens rijdt u naar de breedste straat ter wereld Avenida 9 de Julio. Deze straat telt maar liefst 18 rijbanen, waardoor de trottoirs bijna 140 meter uit elkaar liggen. Aan deze straat bevindt zich het culturele symbool van de stad, het mooie en pas gerenoveerde Teatro Colón. Dit theater biedt zitplaatsen aan meer dan 3500 toeschouwers. Vervolgens rijdt u langs het centrale punt van de stad, het witte en 67 meter hoge monument Obelisco.


Daarna brengt u een bezoek aan het historische hart van Buenos Aires, het plein Plaza de Mayo. Aan dit belangrijke plein ligt onder andere het roze regeringsgebouw Casa Rosada. Hier sprak Evita Perón (vrouw van President Juan Perón) in de jaren 50 vanaf het balkon haar volk toe. Het plein staat ook bekend om de Dwaze Moeders die hier tot begin 2006 manifesteerden. Aan het plein staat ook de belangrijkste katholieke Kathedraal van Argentinië, Catedral Metropolitana. Verder vindt u hier het vroegere stadhuis Cabildo dat is benoemd tot nationaal monument en vandaag de dag een historisch nationaal museum herbergt.De tour leidt u vervolgens naar de oude volkswijk San Telmo met zijn elegante koloniale architectuur. Deze wijk is het domein van de tango, kunstenaars en antiquiteitenhandelaren. U vindt hier de oudste en bekendste tangokroegen van de stad. Bent u hier op een zondag, dan treft u de vlooienmarkt op het plein Plaza Dorrego aan. Hier proeft u de tangosfeer met de aanwezige tangodansers, poppenspelers, goochelaars en vele antiekkraampjes.Daarna maakt u een stop in de wijk La Boca, ooit opgericht door Italiaanse immigranten. Deze wijk ligt aan een oud haventje en is beroemd om zijn gekleurde woningen. De woningen zijn gemaakt van hout en plaatmateriaal en beschilderd met resten verf die reders na het verven van de boten over hadden. Het bekendste kleurrijke straatje van deze wijk is El Caminito. Hier wordt op straat de tango gedanst. La Boca is ook de wijk van voetbalclub Boca Juniors en Maradonna. U ziet het stadion dat is geschilderd in de kleuren van de club, geel en blauw. Deze kleuren dankt de club aan een Zweeds schip dat op moment van oprichting in het haventje lag.De rit vervolgt zich richting de stijlvolle havenwijk Puerto Madero. De oude pakhuizen in deze haven zijn volledig gerenoveerd en omgebouwd tot woningen, winkels en restaurants. Sinds het jaar 2000 worden in deze wijk tevens moderne wolkenkrabbers gebouwd. De imposante brug Puente de la Mujer (brug van de vrouw) is de nieuwste verbinding tussen deze wijk met het centrum van de stad.

U rijdt vervolgens naar de geliefde wijk Palermo, een wijk met ruimte voor groene parken. De belangrijkste attracties hier zijn de dierentuin, de Japanse tuin, de rozentuin, de bossen van Palermo en het Planetarium.


Tot slot bezoekt u de wijk Recoleta, één van de meest exclusieve buurten van de stad. Hier vindt u de beroemde begraafplaats van de welgestelde burgers Cementerio de la  Recoleta. Tussen de imponente graven en lanen van deze ‘dodenstad’ bevindt zich ook het graf van Evita Perón. Naast de begraafplaats zijn goede restaurants met gezellige terrasjes en een overdekte shoppingmall. Aan het einde van deze middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.


Optioneel kunt u deze city tour verlengen met een boottocht over rivier Río de la Plata inclusief lunch aan boord. Bekijk de schoonheid van Buenos Aires vanaf het water en geniet van een lunch aan boord tijdens een 2-uur durende boottocht over de rivier Río de la Plata. Dit is echt één van de beste uitzichten die u op de stad kunt hebben. lees meerDag 3 Excursie naar deltagebied Delta Tigre inclusief boottocht

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en rijdt u via de noordelijke woonwijken van de stad richting het deltagebied Delta Tigre. Onderweg passeert u de plaats Olivos waar u langs het presidentiële woonhuis rijdt.

U rijdt parallel aan de rivier Río de la Plata. Deze rivier is bij zijn monding in de Atlantische oceaan maar liefst 220 kilometer breed en is daarmee de breedste rivier ter wereld. Aan de oevers van de rivier bevinden zich luxe villa's en herenhuizen. Onderweg maakt u een stop in de plaatst San Isidro. Het treinstation is hier compleet gerenoveerd en bevindt zich in het commerciële centrum van deze plaats. Het is erg toeristisch aangekleed met pergola´s, pleinen en galerieën.Na deze stop rijdt u verder naar de plaats Tigre om in de haven Puerto Fluvial aan boord te stappen van een boot. U vaart door het exotische deltagebied van de rivier Río Paraná en heeft een panoramisch uitzicht op haar subtropische bossen, honderden riviertjes en eilandjes. Op sommige eilandjes hebben de bewoners van Buenos Aires hun weekendhuizen, sportcomplexen, clubs en restaurants gebouwd. Bij terugkomst in de haven gaat u terug naar Buenos Aires en wordt u naar uw hotel gebracht.


Optioneel kunt u in de avond een tango dinershow bijwonen in Café de los Angelitos. Geniet van een geweldige avond in het historisch café de los Angelitos in Buenos Aires. Laat u verleiden door de charme, passie en artistieke elegantie van Argentinië. lees meer
Dag 4 Vertrek uit Buenos Aires - Aankomst in Mendoza


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het nationale vliegveld Jorge Newbery van Buenos Aires gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Mendoza.Bij aankomst op het vliegveld van Mendoza wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag mag u zelf bepalen wat te doen. Een prima optie is het verkennen van het gezellige stadscentrum rondom het plein Plaza de Indepencia. De uitstekend onderhouden infrastructuur en fraai vormgegeven trottoirs voorzien van waterkanaaltjes en geflankeerd door bomen springen direct in het oog. Daarnaast staat Mendoza bekend om zijn prachtige stadsparken. Een bezoek aan Parque General San Martín is een echte aanrader. Hier staat u in een groene oase vol rozenstruiken, imposante bomen en vijvers. De nabijgelegen heuvel Cerro de la Gloria met het monument Monumento al Ejército Libertador moet u ook gezien hebben.
Dag 5 Excursie naar wijngaarden en bodegas in de wijnstreken Maipú en Luján de Cuyo


In de middag bezoekt u twee verschillende wijnbodega’s in de wijnstreken Maipu en Luján de Cuyo. Hier ziet u groene ranken met op de achtergrond de witte toppen van het Andesgebergte. In de wijnhuizen wordt u verteld over het productieproces, daalt u af in kelders met rijen houten tonnen waarin wijn ligt te rijpen en proeft u de verschillende wijnen.

Om de excursie compleet te maken, bezoekt u in hetzelfde gebied ook een olijfplantage. De excursie wordt beëindigd met een bezoek aan de kerk Iglesia de la Carrodilla.Dag 6 Excursie naar Alta Montaña, een eerste kennismaking met het Andesgebergte

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een complete dagexcursie. U rijdt richting de grens met Chili en maakt kennis met het imposante Andesgebergte in de provincie Mendoza. Overal waar u kijkt ziet u verschillende gekleurde bergen en rotsformaties. Het is een aangename en ontspannende rit, waarin u in totaal veertien korte bergtunneltjes passeert. Onderweg  bezoekt u Potrerillos in de uitlopers van het Andesgebergte met zijn indrukwekkende stuwdam Dique Potrerillos, de vallei Uspallata, de historische brug Picheuta, oorsprong van de rivier Mendoza Punta de Vacas en wintersportcentrum Penitentes.

Een van de hoogtepunten is de brug Puenta del Inca. Het gaat hier om een door erosie gevormde brug in de rotsen, een fascinerend stukje natuur. De rotsen zijn door invloed van zwavelhoudend bronwater gehuld in roodgele kleuren. De indianen hebben vanwege het warme water een thermaalbad gebouwd, dat helaas in 1953 door een aardbeving gedeeltelijk is verwoest.U gaat vervolgens verder richting het uitkijkpunt Aconcagua Mirador, waar u een prachtig uitzicht heeft op de hoogste berg van de Andes met een hoogte van 6962 meter. Iets verder treft u het douane complex Horcones en als laatste het dorpje Las Cuevas dat ligt op de grens met Chili. U bevindt zich hier op een hoogte van 3.200 meter boven de zeespiegel.

Indien de (weers)omstandigheden het toelaten rijdt u verder richting de grens met Chili om uit te komen bij het monument Monumental Cristo Redentor op een hoogte van 4.200 meter. Daarna keert u langs dezelfde route weer terug naar de stad Mendoza en wordt u naar uw hotel gebracht.Dag 7 Vertrek uit Mendoza - Aankomst in Salta

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Mendoza gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Salta.

Bij aankomst op het vliegveld van Salta wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het gezellige centrale plein Plaza 9 de Julio met zijn koloniale gebouwen, leuke terrassen, restaurants, bars en peña’s. Hier kunt u onder het genot van een wijntje naar lokale muziek luisteren. Ook het stadspark Parque San Martín is een uitstekende optie. Met behulp van een kabelbaan is het mogelijk de berg Cerro San Bernardo te bestijgen. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 8 Excursie over de Cuesta del Obispo naar Cachi

In de ochtend vertrekt u naar het dorpje Cachi dat in het zuidwesten ligt van de vallei Calchaquíes. Het is wederom een prachtige route die dwars door deze vallei loopt. De bergen zijn in het begin van de route bedekt met rotsen en groene vegetatie. Dit beeld verandert echter gaandeweg. De  beplanting gaat over in rood zand en als u arriveert bij het nationale park Los Cardones ziet u  duizenden metershoge cactussen op de bergen verschijnen. En dan opeens duiken uit het niets, tussen de bergen, de lemen huisjes van Cachi op. Het is met 1500 inwoners de belangrijkste plaats in de vallei, op 2400 meter hoogte. Na het bezoek aan dorpje Cachi keert u weer terug naar Salta.Dag 9 Excursie door de Quebrada del Río las Conchas naar Cafayate


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een dagexcursie naar het zuidelijker gelegen dorp Cafayate, bekend om zijn Torrontes wijnen. Het eerste gedeelte van de excursie leidt u door de vallei Valle de Lerma, waar u onderweg vele dorpjes in koloniale stijl met tabaco plantages passeert.
De route gaat verder door het adembenemende landschap van Quebrada de Cafayate. Het betreft hier een kloof, waar de rotsen van lichtroze via terracotta naar dieprood en donkerpaars kleuren. Onderweg maakt u een aantal stops bij indrukwekkende rotsformaties met namen als La Garganta del Diablo (Keel van de duivel) en Anfiteatro.Uiteindelijk bereikt u de plaats Cafayate, omringd door de vele wijngaarden. In dit dorp bezoekt u een bodega en kunt u verschillende wijnen proeven. Na afloop keert u langs dezelfde route weer terug naar Salta waar u naar uw hotel wordt gebracht.
Dag 10 Excursie door de Quebrada del Toro tot in de wolken naar San Antonio de los Cobres


In de vroege ochtend vertrekt u richting het mijndorp San Antonio de los Cobres. Het eerste stuk volgt u het wereldberoemde spoor van de Tren de las Nubes (Trein naar de Wolken), dwars door de spectaculaire en kleurrijke bergkloof Quebrada del Rio Toro. Onderweg stopt u in het dorpje Santa Rosa de Tastil. Hier maakt u een korte wandeling en bezoekt u de ruïnes van Tastil. De weg gaat verder richting het mijndorp San Antonio de los Cobres. Dit ligt op een hoogte van 3.800 meter.

Na de lunch (niet inbegrepen) rijdt u dezelfde weg terug naar de stad Salta.Dag 11 Excursie door de Quebrada de Humahuaca naar Purmamarca, Tilcara, Humahuaca en Jujuy

Vandaag heeft u een complete dagexcursie op het programma, waarbij u de bergkloof Quebrada de Humahuaca passeert richting het dorpje Humahuaca dat in het  hoge noorden van Argentinië ligt. Een gebied dat terug te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de kleurenpracht die u zult aanschouwen.

Onderweg maakt u verschillende stops in pittoreske dorpjes. De plaatsen kenmerken zich door geplaveide straten, lemen huizen en prachtige kleine kerkjes. De bewoners gaan gehuld in klederdracht (hoeden en poncho's) en praten naast Spaans ook de indianentaal Quechua.


Het bekendste dorp op deze route is Purmamarca. Hier heeft u een geweldig uitzicht op de zevenkleurige heuvel Cerro de los Siete Colores en bezoekt u lokale markten.

De volgende bestemming is Tilcara. In dit dorp bezoekt u naast het plein en de kerk ook het archeologisch museum en de ruïnes van Pucara de Tilcara. Vervolgens bereikt u Huacalera met op een steenworp afstand de Trópico de Capricornio (Steenbokskeerkring). In het dorpje Urquia vindt u de meer dan 300 jaar oude kapel met gouden altaar. Het charmante Humahuaca is het laatste dorp richting het noorden. Hier ziet u prachtige gebouwen en het Monumento a la Independencia.Nadat u in Humahuaca de gelegenheid heeft gehad iets te eten en te drinken, rijdt u in de middag terug richting de stad Salta. In Maimara heeft u een prachtig uitzicht op de berg  Paleta del Pintor (schilderspallet). Tot slot brengt u een bezoek aan de stad San Salvador de Jujuy, hoofdstad van de provincie Jujuy. Hier loopt u over het stadsplein met de Cabildo, het regeringshuis en de kathedraal. Na een fantastische dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in de stad Salta.
Dag 12 Vertrek uit Salta - Aankomst in Iguazú


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Salta gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Cataratas del Iguazú.

Bij aankomst op het vliegveld van de stad Puerto Iguazú wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u genieten van al het comfort dat het hotel te bieden heeft. Aan het prachtige zwembad met ligbedden en parasols kunt u vandaag heerlijk bijkomen van de reis.
Dag 13 Excursie naar de watervallen Argentijnse zijdeVandaag staat er een complete dagexcursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. Bij de ingang van het nationale park bevindt zich het bezoekerscentrum waar u een kijkje neemt in het museum Museo de Ciencias Naturales.
Vervolgens loopt u via Sendero Verde (Groene Pad) dwars door de jungle waar u inheemse vogels, reptielen en vlinders kunt observeren. Uiteindelijk bereikt u het Circuito Inferior (Lage Circuit). Dit circuit legt u eveneens lopend af, waarbij u langs allerlei watervallen komt en onderweg neusbeertjes (coatis) zult spotten. Deze route geeft u een uitzicht op de lagere gedeeltes van de watervallen.Via de gids of hotelreceptie kunt u hier spectaculaire trips regelen. Zo is het mogelijk een boottocht over de rivier te maken, waarbij u bijna onder de watervallen komt. Ook kunt u een helikoptervlucht maken voor een panoramisch uitzicht over de kolkende watermassa’s.

Vervolgens legt u het Circuit Superior (hoge Circuit) af. Via deze route komt u ook langs allerlei watervallen, maar deze bekijkt u van bovenaf. U loopt als het ware over de watervallen heen.


Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Met het treintje Tren de la Selva wordt u naar het treinstation Estacion Garganta del Diablo gebracht. Een leuke rit langs de rivier Río Iguazú staat u te wachten. Vanaf het station loopt u over een loopbrug de rivier over richting de immense waterval Garganta del Diablo (Keel van de Duivel). Een belevenis die u niet snel zult vergeten, want de waterval doet zijn naam eer aan. Vervolgens rijdt u met het treintje weer richting de uitgang van het park. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht.Dag 14 Excursie naar de watervallen Braziliaanse zijde

Na het ontbijt wordt u bij u hotel opgehaald voor een complete dagexcursie. In de ochtend gaat u naar de Braziliaanse kant van de watervallen en in de middag bezoekt u de waterkrachtcentrale.

De route naar de watervallen gaat dwars door het regenwoud, naar het bezoekerscentrum van Iguaçu tot aan het hotel Cataratas. De rivier en de watervallen kunt u aanschouwen vanaf een goed begaanbaar pad. Aan deze zijde van de rivier kunt u de watervallen nog beter aanschouwen dan in Argentinië. Op dit punt ziet u namelijk 80% van de watervallen die zich op Argentijns gebied bevinden.

Enkele zijpaden leiden u vervolgens naar loopbruggen boven de rivier. U kunt hier het natuurgeweld van beneden en boven bekijken. Door de vochtige en warme lucht lijkt het net of u met de watervallen in contact komt. Met de lift of de trap kunt u hierna het panoramaterras van een restaurant bereiken, waar u een prachtig uitzicht heeft over de watervallen. Rond het middaguur heeft u een lunch (niet inbegrepen) in een typische Churrasqueria (Steakhouse). Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel.Dag 15 Vertrek uit Iguazú - Aankomst in Buenos Aires

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Puerto Iguazú gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires.

Bij aankomst op het vliegveld van Buenos Aires wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag kunt u nog even genieten van deze bruisende stad en zelf bepalen wat te doen. Wij raden u aan om nog eens naar de wijk Palermo te gaan. Deze wijk beschikt over het mooiste park van Buenos Aires, de Japanse tuin. Hier kunt u heerlijk ontspannen en een wandeling maken langs de vijver met exotische vissen. De tuin bestaat uit 150 verschillende soorten bomen, de meeste hiervan zijn uit Japan overgebracht.Dag 16 Terugreis

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het internationale vliegveld Ezeiza in Buenos Aires gebracht voor uw terugvlucht.