Rondreis Argentinië 4: Argentinië tot in de Wolken!
Van € 1.295,- p.p.

16 dagen Tango, Andes, Wijngaarden en Watervallen Voor € 995,- p.p.
Rondreis Argentinië tot in de Wolken!
Afdrukken E-mailadres

Noordwest en Noord Argentinië

Reis Argentinië


Deze reis in Noordwest en Noord Argentinië is identiek aan de reis Argentinië in alle kleuren. Echter het bezoek aan Mendoza wordt met twee dagen ingekort, waardoor u geen bezoek brengt aan San Rafael, Cañon de Atuel en Villavicencio.
Het bezoek aan Salta wordt daarentegen met twee dagen verlengd en ingevuld. U volgt het wereldberoemde spoor van de Tren de las Nubes (Trein naar de Wolken). Een rit dwars door een spectaculaire en kleurrijke bergkloof, richting het mijndorp San Antonio de los Cobres. Een bezoek aan de plaats Cachi en het nationale park Los Cardones met zijn metershoge cactussen staan ook op het programma.Buenos Aires

Hoofdstad Buenos Aires ligt aan de monding van de breedste rivier ter wereld, Río de la Plata. Buenos Aires is ook de grootste stad van Argentinië, rijk aan prachtige gebouwen en wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De rijke historie en de nauwe verwevenheid met de passievolle dans de tango maken een bezoek aan Buenos Aires onvergetelijk.


Reis ArgentiniëMendoza

Reis Argentinië


Mendoza is een stad in de gelijknamige provincie en ligt in het hart van de wijnstreek van Argentinië, aan de voet van het Andesgebergte. Het klimaat in Mendoza is aangenaam, dus verwacht veel zon en weinig regen. De omgeving van de stad doet denken aan Zuid-Frankrijk. De hoogste berg van het Andesgebergte, de Aconcagua, ligt op 200 kilometer afstand van Mendoza en wordt elke zomer bezocht door duizenden bergbeklimmers. Met een hoogte van bijna zevenduizend meter is dit de droom van iedere avonturier.Salta

Salta is een stad in het noordwesten van Argentinië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Salta heeft als bijnaam La Linda (De Schone) en kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd. Aan het centrale plein Plaza 9 de Julio bevinden zich prachtig vormgegeven gebouwen, waaronder een schitterende kathedraal. Die koloniale geschiedenis is verweven met een indianenverleden, wat zorgt voor het unieke karakter van de stad.


Reis ArgentiniëReis Argentinië


Salta grenst aan de Andes en is een prima uitvalsbasis om het noordwesten van Argentinië te bezoeken. U bevindt zich in een gebied dat bestaat uit rood gekleurde rotsformaties, ravijnen, hoogvlaktes, spierwitte zoutvlaktes, metershoge cactussen en wijngaarden. Een spectaculair landschap wacht op u.Iguazú

De Watervallen van de Iguazú (Las Cataratas del Iguazú) liggen in het subtropische noorden van Argentinië en vormen één van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Zuid-Amerika. Ze liggen precies op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones en de Braziliaanse staat Paraná. De watervallen zijn zowel aan de Argentijnse als aan de Braziliaanse kant omgeven door regenwoud. Dit regenwoud staat tevens te boek als nationaal park en is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Reis ArgentiniëReis Argentinië


Las Cataratas del Iguazú bestaat uit 275 watervallen. Ze zijn verspreid over een lengte van 2,7 kilometer met een val tot 80 meter diep. Het begin en meteen het bekendste gedeelte van de watervallen is de immense halfronde waterval Garganta del Diablo (Keel van de Duivel). Hier stort het water over een breedte van 150 meter met een donderend geraas 70 meter de diepte in.