Rondreis Argentinië 3: Argentinië in alle Kleuren!
Van € 1.295,- p.p.

16 dagen Tango, Andes, Wijngaarden en Watervallen Voor € 995,- p.p.
Rondreis Argentinië in alle Kleuren!
Afdrukken E-mailadres

Noordwest en Noord Argentinië

Rondreis Argentinië


Ook deze rondreis in Noordwest en Noord Argentinië begint wederom in de hoofdstad van de tango, Buenos Aires. U leert de stad kennen door een rondrit met de city tour en u gaat naar het nabijgelegen deltagebied Delta Tigre waar u een boottocht maakt in dit exotische gebied.

In Mendoza bezoekt u verschillende wijnbodegas en proeft u verschillende wijnen. Ook maakt u diverse ritten door het hoge Andes gebergte waarbij u onder meer de stad San Rafael bezoekt, de Cañon de Atuel en het natuurreservaat Valle de Villavicencia.Vanuit Salta maakt u prachtige ritten door bizarre en kleurrijke bergkloven. In het plaatsje El Cafayate, bekend om zijn Torrontes wijnen, staat wederom een bezoek aan een wijnbodega op het programma. Richting het noorden rijdt u naar het dorpje Humahuaca en onderweg stopt u in Purmamarca om de zevenkleurige heuvel te aanschouwen.

Als laatste brengt u een bezoek aan de imposante watervallen van Iguazú en bezoekt u zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant van de watervallen.


Rondreis ArgentiniëBuenos Aires

Rondreis Argentinië


Hoofdstad Buenos Aires ligt aan de monding van de breedste rivier ter wereld, Río de la Plata. Buenos Aires is ook de grootste stad van Argentinië, rijk aan prachtige gebouwen en wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De rijke historie en de nauwe verwevenheid met de passievolle dans de tango maken een bezoek aan Buenos Aires onvergetelijk.Mendoza

Mendoza is een stad in de gelijknamige provincie en ligt in het hart van de wijnstreek van Argentinië, aan de voet van het Andesgebergte. Het klimaat in Mendoza is aangenaam, dus verwacht veel zon en weinig regen. De omgeving van de stad doet denken aan Zuid-Frankrijk. De hoogste berg van het Andesgebergte, de Aconcagua, ligt op 200 kilometer afstand van Mendoza en wordt elke zomer bezocht door duizenden bergbeklimmers. Met een hoogte van bijna zevenduizend meter is dit de droom van iedere avonturier.


Rondreis ArgentiniëSalta

Rondreis Argentinië


Salta is een stad in het noordwesten van Argentinië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Salta heeft als bijnaam La Linda (De Schone) en kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd. Aan het centrale plein Plaza 9 de Julio bevinden zich prachtig vormgegeven gebouwen, waaronder een schitterende kathedraal. Die koloniale geschiedenis is verweven met een indianenverleden, wat zorgt voor het unieke karakter van de stad.Salta grenst aan de Andes en is een prima uitvalsbasis om het noordwesten van Argentinië te bezoeken. U bevindt zich in een gebied dat bestaat uit rood gekleurde rotsformaties, ravijnen, hoogvlaktes, spierwitte zoutvlaktes, metershoge cactussen en wijngaarden. Een spectaculair landschap wacht op u.


Rondreis ArgentiniëIguazú

Rondreis Argentinië


De Watervallen van de Iguazú (Las Cataratas del Iguazú) liggen in het subtropische noorden van Argentinië en vormen één van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Zuid-Amerika. Ze liggen precies op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones en de Braziliaanse staat Paraná. De watervallen zijn zowel aan de Argentijnse als aan de Braziliaanse kant omgeven door regenwoud. Dit regenwoud staat tevens te boek als nationaal park en is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.Las Cataratas del Iguazú bestaat uit 275 watervallen. Ze zijn verspreid over een lengte van 2,7 kilometer met een val tot 80 meter diep. Het begin en meteen het bekendste gedeelte van de watervallen is de immense halfronde waterval Garganta del Diablo (Keel van de Duivel). Hier stort het water over een breedte van 150 meter met een donderend geraas 70 meter de diepte in.


Rondreis Argentinië