Zuilcactussen in Cachi en naar de Wolken in San Antonio de los Cobres
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Salta

Salta en Jujuy


Bij aankomst op het vliegveld van Salta wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het gezellige centrale plein Plaza 9 de Julio met zijn koloniale gebouwen, leuke terrassen, restaurants, bars en peña’s. Hier kunt u onder het genot van een wijntje naar lokale muziek luisteren. Ook het stadspark Parque San Martín is een uitstekende optie. Met behulp van een kabelbaan is het mogelijk de berg Cerro San Bernardo te bestijgen. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2 Excursie over de Cuesta del Obispo naar Cachi

In de ochtend vertrekt u naar het dorpje Cachi dat in het zuidwesten ligt van de vallei Calchaquíes. Het is wederom een prachtige route die dwars door deze vallei loopt. De bergen zijn in het begin van de route bedekt met rotsen en groene vegetatie. Dit beeld verandert echter gaandeweg. De beplanting gaat over in rood zand en als u arriveert bij het nationale park Los Cardones ziet u duizenden metershoge cactussen op de bergen verschijnen. En dan opeens duiken uit het niets, tussen de bergen, de lemen huisjes van Cachi op. Het is met 1500 inwoners de belangrijkste plaats in de vallei, op 2400 meter hoogte. Na het bezoek aan dorpje Cachi keert u weer terug naar Salta.


Nationale park Los Cardones, Salta, ArgentiniëDag 3 Excursie door de Quebrada del Río las Conchas naar Cafayate

Cafayate


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een dagexcursie naar het zuidelijker gelegen dorp Cafayate, bekend om zijn Torrontes wijnen. Het eerste gedeelte van de excursie leidt u door de vallei Valle de Lerma, waar u onderweg vele dorpjes in koloniale stijl met tabaco plantages passeert.
De route gaat verder door het adembenemende landschap van Quebrada de Cafayate. Het betreft hier een kloof, waar de rotsen van lichtroze via terracotta naar dieprood en donkerpaars kleuren. Onderweg maakt u een aantal stops bij indrukwekkende rotsformaties met namen als La Garganta del Diablo (Keel van de duivel) en Anfiteatro.Uiteindelijk bereikt u de plaats Cafayate, omringd door de vele wijngaarden. In dit dorp bezoekt u een bodega en kunt u verschillende wijnen proeven. Na afloop keert u langs dezelfde route weer terug naar Salta waar u naar uw hotel wordt gebracht.


CafayateDag 4 Excursie tot in de wolken door de Quebrada del Toro naar San Antonio de los Cobres

4x4 truck, Salinas Grandes, Jujuy, Argentinië


In de vroege ochtend vertrekt u richting het mijndorp San Antonio de los Cobres. Het eerste stuk volgt u het wereldberoemde spoor van de Tren de las Nubes (Trein naar de Wolken), dwars door de spectaculaire en kleurrijke bergkloof Quebrada del Rio Toro. Onderweg stopt u in het dorpje Santa Rosa de Tastil. Hier maakt u een korte wandeling en bezoekt u de ruïnes van Tastil. De weg gaat verder richting het mijndorp San Antonio de los Cobres. Dit ligt op een hoogte van 3.800 meter.

Na de lunch rijdt u dezelfde weg terug naar de stad Salta.Dag 5 Excursie door de Quebrada de Humahuaca naar Purmamarca, Tilcara, Humahuaca en Jujuy

Vandaag heeft u een complete dagexcursie op het programma, waarbij u de bergkloof Quebrada de Humahuaca passeert richting het dorpje Humahuaca dat in het hoge noorden van Argentinië ligt. Een gebied dat terug te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de kleurenpracht die u zult aanschouwen.

Onderweg maakt u verschillende stops in pittoreske dorpjes. De plaatsen kenmerken zich door geplaveide straten, lemen huizen en prachtige kleine kerkjes. De bewoners gaan gehuld in klederdracht (hoeden en poncho's) en praten naast Spaans ook de indianentaal Quechua.


HumahuacaHumahuaca


Het bekendste dorp op deze route is Purmamarca. Hier heeft u een geweldig uitzicht op de zevenkleurige heuvel Cerro de los Siete Colores en bezoekt u lokale markten.

De volgende bestemming is Tilcara. In dit dorp bezoekt u naast het plein en de kerk ook het archeologisch museum en de ruïnes van Pucara de Tilcara. Vervolgens bereikt u Huacalera met op een steenworp afstand de Trópico de Capricornio (Steenbokskeerkring). In het dorpje Urquia vindt u de meer dan 300 jaar oude kapel met gouden altaar. Het charmante Humahuaca is het laatste dorp richting het noorden. Hier ziet u prachtige gebouwen en het Monumento a la Independencia.Nadat u in Humahuaca de gelegenheid heeft gehad iets te eten en te drinken, rijdt u in de middag terug richting de stad Salta. In Maimará heeft u een prachtig uitzicht op de berg Paleta del Pintor (schilderspallet). Tot slot brengt u een bezoek aan de stad San Salvador de Jujuy, hoofdstad van de provincie Jujuy. Hier loopt u over het stadsplein met de Cabildo, het regeringshuis en de kathedraal. Na een fantastische dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in de stad Salta.


Humahuaca


Dag 6 Vertrek uit Salta

Quebrada de Humahuaca, Jujuy, Argentinië


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Salta gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, Cataratas del Iguazú of Mendoza. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.