Zeeleeuwen in Punta Loma en Walvissen Spotten vanaf het Strand
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Puerto MadrynBij aankomst op het vliegveld van Trelew wordt u opgehaald en naar uw hotel in Puerto Madryn gebracht. Het hotel ligt in hartje centrum en heeft uitzicht op zee. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Wij raden u aan het strand Playa El Doradillo te bezoeken dat op 17 km ten noordoosten van Puerto Madryn ligt. Elk jaar komt hier een groep walvissen voorbij met hun jongen. De walvissen komen tot aan het strand en u zult ze van dichtbij kunnen aanschouwen.

Ook kunt u een bezoek brengen aan Punta Loma dat op 15 km ten zuidoosten ligt van Puerto Madryn. Hier ligt een zeeleeuwenreservaat. De dieren hebben een plaats gevonden op het strand tussen de kliffen en de branding. Naast zeeleeuwen is dit ook de plek voor honderden aalscholvers.Dag 2 Excursie naar de zeeleeuwen in Punta Loma en de berg Cerro Avanzado


Dag 3 Excursie walvissen spotten vanaf de stranden Playa El Doradillo en Las Canteras


Dag 4 Excursie naar het schiereiland Península Valdés

Vandaag staat een complete dagexcursie naar het schiereiland Península Valdés op het programma. Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en gaat u het schiereiland verkennen. De eerste stop maakt u bij het infocentrum Istmo Carlos Ameghino. Hier krijgt u alles te weten over de geologie, flora en fauna van het schiereiland. Ook is er een uitkijktoren vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de blauwe heldere wateren van Golfo San José en Golfo Nuevo. Ook ziet u in de baai Golfo San José het kleine vogeleiland Isla de los Pájaros liggen.


U gaat vervolgens verder richting het dorpje Puerto Pirámides. Dit is de vertrekhaven om walvissen te spotten. Als er walvissen zijn en de weersomstandigheden zijn goed genoeg, kunt u zich opmaken voor een adembenemende boottocht van ongeveer 2 uur. De speelse dieren springen uit het water, spuiten als fonteinen,  zwemmen vlak langs de boot en wuiven u bij wijze van spreke gedag met hun sierlijke staarten. De boottocht is optioneel en kost ongeveer € 75,00 per persoon en betaalt u ter plaatse.Terug aan wal verlaat u Puerto Pirámides om het schiereiland pas echt te gaan verkennen. Onderweg komt u naast schapen ook  guanaco’s (lama), maras (soort haas met lange poten), grijze vossen, gordeldieren, Nandoes (kleine struisvogel) en verschillende roofvogels tegen. Ook rijdt u langs de zoutmeren Salinas Grande en Salinas Chica. Aan de oostkust van het schiereiland stopt u vervolgens bij verschillende punten. Bij de vuurtoren van Punta Delgado ziet u met name kolonies zeeolifanten. Verder noordwaarts komt u langs Caleta Valdés, een 35 km lange zeetong, waar op de smalle zandbank zeeolifanten en zeehonden liggen te zonnen. Bij Punto Norte treft u zeeleeuwen aan en afhankelijk van het seizoen de orka’s.

Afhankelijk van het seizoen zijn er op de terugweg ook pinguïnkolonies te zien. Bij terugkomst in Puerto Madryn wordt u naar uw hotel gebracht, het einde van een onvergetelijke dag.Dag 5 Excursie naar de pinguïns in Punta Tombo en vallei Valle Inferior

Tijdens deze complete dagexcursie maakt u kennis met de grootste pinguïnkolonie van Zuid-Amerika in Punta Tombo (op 2,5 uur rijden van Puerto Madryn). De broedmaanden van de pinguïns zijn september, oktober en november. Vervolgens blijven de pinguïns nog tot maart. Naast pinguïns treft u hier ook guanaco's, zeehonden en zeevogels aan.

Reist u buiten het pinguïnseizoen, dan bezoekt u het havenstadje Rawson, met name bekend om zijn visgerechten. Hier krijgt u een korte city tour, waarna u naar het strand Playa Unión wordt gebracht. Dit is de vertrekhaven om de kleinste dolfijnen (Toninas) ter wereld te spotten. De boottocht is optioneel en kost ongeveer € 60,00 per persoon en betaalt u ter plaatse. Vergeet niet dat deze vriendelijke en speelse dieren in vrijheid leven en het niet altijd lukt om ze te vinden.Het tweede gedeelte van de excursie betreft een bezoek aan het dorpje Gaiman. Hier woont een groep immigranten uit Wales die het dorp ooit hebben opgebouwd. In het theehuis kunt u zich tegoed doen aan de typische thee Gales en een lekker stuk gebak. Vervolgens gaat u naar de stad Trelew om een bezoek te brengen aan het museum Museo Paleontológico Egidio Feruglio. Hier worden fossiele flora en fauna tentoongesteld, die in Patagonië zijn gevonden. Daarna keert u terug naar Puerto Madryn en wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 6 Vertrek uit Puerto Madryn


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Trelew gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, Ushuaia of El Calafate. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.