Indrukwekkende Toppen van Fitz Roy en Trekking in Torres del Paine
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in El Calafate


Bij aankomst op het vliegveld van El Calafate wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag mag u zelf bepalen wat te doen. U kunt het kleine centrum van El Calafate gaan verkennen en kijken wat de hoofdstraat Avenida del Libertador General San Martín u te bieden heeft. Tevens kunt u aan de baai Bahía Redonda genieten van een prachtig uitzicht over de baai.

Ook kunt u het zogeheten avifauna reservaat Laguna Nimes bezoeken. In dit reservaat ziet u vele kleurrijke vogels. Als u meer tijd over heeft kunt u ook een bezoek brengen aan de grotten Cuevas del Gualicho. Deze bevinden zich op slechts 9 kilometer van El Calafate. In de grotten ziet u tekeningen van de Tehuelches op de wand, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.Dag 2 Excursie naar de bekende Perito Moreno gletsjer

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een bezoek aan de beroemde gletsjer Glaciar Perito Moreno. U rijdt langs de oevers van het meer Lago Argentinio en de rivierarm Brazo Rico richting het nationale park Los Glaciares. Onderweg geniet u van schitterende uitzichten en rijdt u door de bocht der zuchten. In deze bocht krijgt u voor het eerst zicht op de gletsjer Glaciar Perito Moreno en wordt u de benaming van deze bocht duidelijk.


In het nationale park maakt u een wandeling over aangelegde wandelpaden, loopbruggen en trappen waarin een drietal platformen (uitkijkpunten) zijn opgenomen. Vanaf de platformen heeft u een prachtig uitzicht op deze imposante gletsjer. Glaciar Perito Moreno is 5 kilometer breed en 60 meter hoog. Iedere dag schuift de enorme ijsmassa 1 tot 2 meter voorwaarts. Hierdoor breken met regelmaat grote stukken ijs af, wat gepaard gaat met veel natuurgeweld. Tevens veroorzaakt de verschuiving een luid krakend geluid, doordat verschillende ijsbrokken over elkaar heen schuiven. Regelmatig bereikt de ijsmassa het vaste land. Hierdoor vormt het een dam en wordt de zuidelijke rivierarm Brazo Rico afgesloten van het noordelijke kanaal Canal de los Témpanos.
Het water van Brazo Rico kan hierdoor wel tot 30 meter stijgen. Door de enorme waterdruk wordt er in de gletsjer een natuurlijke tunnel gevormd met een boog tot wel 50 meter overspanning. Uiteindelijk bezwijkt de boog onder de grote druk en spanningen. Dit proces herhaalt zich met onregelmatige tussenpozen. Misschien heeft u het geluk deze indrukwekkende gebeurtenis live mee te maken. Nadat u ruim genoeg de tijd heeft gehad de gletsjer te aanschouwen, rijdt u terug naar El Calafate en uw hotel.


Optioneel kunt u deze excursie aanvullen met een boottocht Safari Náutico, minitrekking of Big ice. Lees meer

Dag 3 Boottocht Ríos de Hielo Express; langs gletsjers en drijvende ijsschotsen inclusief transfers


Vandaag maakt u met een luxe catamaran een boottocht in het nationale park Los Glaciares. U vaart over het meer Lago Argentino langs gletsjers en drijvende ijsschotsen. In de ochtend wordt u bij uw hotel in El Calafate opgehaald. U rijdt langs de oever van het diepblauwe meer Lago Argentino richting de vertrekhaven Puerto Bandera. Hier gaat u aan boord om een spectaculaire boottocht te ervaren. U vaart richting het noorden over de rivierarmen Brazo Norte en Brazo Upsala. In deze diepblauwe wateren ziet u drijvende ijsschotsen in de meest fantastische vormen. Uiteindelijk komt u dichtbij het uiteinde van de gletsjer Upsala.Vervolgens koerst u richting het zuiden naar de rivierarm Brazo Spegazzini. Aan het eind van deze rivierarm komt u terecht bij de gletsjer Spegazzini, het hoogste exemplaar in het nationale park Los Glaciares. De voorzijde van het uiteinde van deze gletsjer is maar liefst 135 meter hoog. Vanaf de boot kunt u nu nog eens drie andere gletsjers waarnemen, namelijk Glaciar Seco, Glaciar Mayo Norte en Glaciar Peineta. Bij terugkomst in de haven van Puerto Bandera rijdt u terug naar El Calafate en wordt u naar uw hotel gebracht.

De vaarroute kan onderweg veranderen vanwege grote ijsschotsen die de doorgang blokkeren.
Dag 4 Excursie naar El Chaltén met trekking naar Laguna Capri inclusief lunch


Dag 5 Excursie in 4x4 truck naar nationaal park Torres del Paine in Chili inclusief lunch


Dag 6 Vertrek uit El Calafate


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van El Calafate gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, Ushuaia of Bariloche. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.