Fiesta tussen de Gauchos en terug in de Tijd in het Pittoreske Colonia
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Buenos Aires

Citytour Buenos Aires


De door u samengestelde reis begint natuurlijk in de hoofdstad. Bij aankomst op het internationale vliegveld Ezeiza wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Brengt u bijvoorbeeld al vast een bezoek aan het historische plein Plaza de Mayo, waar ook de belangrijkste winkelstraat Calle Florida begint. Loopt u gerust deze straat eens uit tot aan het plein Plaza San Martín. Dit plein staat boordevol hoge palmbomen en wordt omringd door koloniale gebouwen. Tevens vindt u op dit plein het monument Monumento al Libertador Gral. San Martín.Dag 2 City tour in Buenos Aires

Vandaag wordt u in de ochtend bij uw hotel opgehaald om de schoonheid van Buenos Aires te ontdekken. Uw city tour begint bij het imposante congresgebouw Palacio del Congreso. Vervolgens rijdt u naar de breedste straat ter wereld Avenida 9 de Julio. Deze straat telt maar liefst 18 rijbanen, waardoor de trottoirs bijna 140 meter uit elkaar liggen. Aan deze straat bevindt zich het culturele symbool van de stad, het mooie en pas gerenoveerde theater Teatro Colón. Dit theater biedt zitplaatsen aan meer dan 3500 toeschouwers. Vervolgens rijdt u langs het centrale punt van de stad, het witte en 67 meter hoge monument Obelisco.


Citytour Buenos AiresCitytour Buenos Aires


Daarna brengt u een bezoek aan het historische hart van Buenos Aires, het plein Plaza de Mayo. Aan dit belangrijke plein ligt onder andere het roze regeringsgebouw Casa Rosada. Hier sprak Evita Perón (vrouw van President Juan Perón) in de jaren 50 vanaf het balkon haar volk toe. Het plein staat ook bekend om de Dwaze Moeders die hier tot begin 2006 manifesteerden. Aan het plein staat ook de belangrijkste katholieke Kathedraal van Argentinië, Catedral Metropolitana. Verder vindt u hier het vroegere stadhuis Cabildo dat is benoemd tot nationaal monument en vandaag de dag een historisch nationaal museum herbergt.De tour leidt u vervolgens naar de oude volkswijk San Telmo met zijn elegante koloniale architectuur. Deze wijk is het domein van de tango, kunstenaars en antiquiteitenhandelaren. U vindt hier de oudste en bekendste tangokroegen van de stad. Bent u hier op een zondag, dan treft u de vlooienmarkt op het plein Plaza Dorrego aan. Hier proeft u de tangosfeer met de aanwezige tangodansers, poppenspelers, goochelaars en vele antiekkraampjes.


Citytour Buenos AiresCitytour Buenos Aires


Daarna maakt u een stop in de wijk La Boca, ooit opgericht door Italiaanse immigranten. Deze wijk ligt aan een oud haventje en is beroemd om zijn gekleurde woningen. De woningen zijn gemaakt van hout en plaatmateriaal en beschilderd met resten verf die reders na het verven van de boten over hadden. Het bekendste kleurrijke straatje van deze wijk is El Caminito. Hier wordt op straat de tango gedanst. La Boca is ook de wijk van voetbalclub Boca Juniors en Maradonna. U ziet het stadion dat is geschilderd in de kleuren van de club, geel en blauw. Deze kleuren dankt de club aan een Zweeds schip dat op moment van oprichting in het haventje lag.De rit vervolgt zich richting de stijlvolle havenwijk Puerto Madero. De oude pakhuizen in deze haven zijn volledig gerenoveerd en omgebouwd tot woningen, winkels en restaurants. Sinds het jaar 2000 worden in deze wijk tevens moderne wolkenkrabbers gebouwd. De imposante brug Puente de la Mujer (brug van de vrouw) is de nieuwste verbinding tussen deze wijk met het centrum van de stad.

U rijdt vervolgens naar de geliefde wijk Palermo, een wijk met ruimte voor groene parken. De belangrijkste attracties hier zijn de dierentuin, de Japanse tuin, de rozentuin, de bossen van Palermo en het Planetarium.


Citytour Buenos AiresCitytour Buenos Aires


Tot slot bezoekt u de wijk Recoleta, één van de meest exclusieve buurten van de stad. Hier vindt u de beroemde begraafplaats van de welgestelde burgers Cementerio de la  Recoleta. Tussen de imponente graven en lanen van deze ‘dodenstad’ bevindt zich ook het graf van Evita Perón. Naast de begraafplaats zijn goede restaurants met gezellige terrasjes en een overdekte shoppingmall. Aan het einde van deze middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.


Optioneel kunt u deze city tour verlengen met een boottocht over rivier Río de la Plata inclusief lunch aan boord. Bekijk de schoonheid van Buenos Aires vanaf het water en geniet van een lunch aan boord tijdens een 2-uur durende boottocht over de rivier Río de la Plata. Dit is echt één van de beste uitzichten die u op de stad kunt hebben. lees meerDag 3 Excursie naar deltagebied Delta Tigre inclusief boottocht

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en rijdt u via de noordelijke woonwijken van de stad richting het deltagebied Delta Tigre. Onderweg passeert u de plaats Olivos waar u langs het presidentiële woonhuis rijdt.


Boottocht deltagebied Delta TigreBoottocht deltagebied Delta Tigre


U rijdt parallel aan de rivier Río de la Plata. Deze rivier is bij zijn monding in de Atlantische oceaan maar liefst 220 kilometer breed en is daarmee de breedste rivier ter wereld. Aan de oevers van de rivier bevinden zich luxe villa's en herenhuizen. Onderweg maakt u een stop in de plaatst San Isidro. Het treinstation is hier compleet gerenoveerd en bevindt zich in het commerciële centrum van deze plaats. Het is erg toeristisch aangekleed met pergola´s, pleinen en galerieën.Na deze stop rijdt u verder naar de plaats Tigre om in de haven Puerto Fluvial aan boord te stappen van een boot. U vaart door het exotische deltagebied van de rivier Río Paraná en heeft een panoramisch uitzicht op haar subtropische bossen, honderden riviertjes en eilandjes. Op sommige eilandjes hebben de bewoners van Buenos Aires hun weekendhuizen, sportcomplexen, clubs en restaurants gebouwd. Bij terugkomst in de haven gaat u terug naar Buenos Aires en wordt u naar uw hotel gebracht.


Optioneel kunt u in de avond een tango dinershow bijwonen in Café de los Angelitos. Geniet van een geweldige avond in het historisch café de los Angelitos in Buenos Aires. Laat u verleiden door de charme, passie en artistieke elegantie van Argentinië. lees meer


Boottocht deltagebied Delta TigreDag 4 Fiesta Gaucha op Estancia Don Silvano inclusief transfers


Dag 5 Dagtocht met de snelle Ferry naar Colonia del Sacramento in Uruguay


Dag 6 Vertrek uit Buenos Aires

Boottocht deltagebied Delta Tigre


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het nationale vliegveld van Buenos Aires gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar, Salta, Iguazú, Mendoza, Puerto Madryn, Bariloche, El Calafate of Ushuaia. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.