Gedonder bij Cerro Tronador en Boottocht naar Oeroude Mirtebossen
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Bariloche


Bij aankomst op het vliegveld van Bariloche wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum van de stad. Hier heeft u een prachtig uitzicht op het diepblauwe meer Nahuel Huapi. De rest van de dag krijgt u de tijd om zelf de omgeving te verkennen. U kunt schitterende wandelingen in de omgeving maken, met spectaculaire uitzichten op de bergtoppen en bergmeren. Ook het centrum van Bariloche is een optie. De stad heeft veel leuke winkeltjes en barretjes en u kunt zich tegoed doen aan heerlijke chocola, een ander fenomeen waar Bariloche om bekend staat. Een andere aanrader is het Patagonia-museum. In dit museum draait alles om de geologische geschiedenis van de omgeving, de fauna rond Bariloche en Indiaanse kunst.Dag 2 Excursie Circuito Chico en de berg Cerro Campanario

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald om het traject Circuito Chico (klein circuit) af te leggen. Tijdens deze rit in de nabije omgeving van Bariloche leert u de omgeving van het zogeheten Lake District kennen. Rijdend langs de oevers en stranden van het meer Nahuel Huapi komt u uiteindelijk bij de berg Cerro Campanario. Met de stoeltjeslift bereikt u de top van deze berg en zult u genieten van één van de mooiste uitzichten ter wereld. Vervolgens gaat u verder naar het Lloa Lloa hotel en de kapel van San Eduardo. Vele beroemdheden hebben in dit hotel overnacht, waaronder onze koning en koningin.
Dag 3 Excursie over de 7-meren route naar San Martín de los Andes


Vandaag heeft u een zeer boeiende rit voor de boeg. U rijdt naar de nabijgelegen plaats San Martín de los Andes. Onderweg bent u toeschouwer van een prachtig berglandschap, vol met bossen, bergrivieren en zeven verschillende diepblauwe bergmeren. Het wordt dan ook wel 'Camino de los Siete Lagos' genoemd, dat 'route langs de zeven meren' betekent. Onderweg stopt u verschillende keren waar u van prachtige uitzichten kunt genieten. De weg terug naar Bariloche is compleet anders. U verlaat het bosrijke gebied van de Andes en komt onder andere in de vallei Valle encantado, waar u verschillende vreemde, kunstzinnige rotsformaties zult zien.
Dag 4 Excursie naar de berg Cerro Tronador en de zwarte gletsjer Ventisquero Negro

Raak onder de indruk van het daverende geluid van afkalvende gletsjers bij de berg Cerro Tronador, de hoogste berg in het Andes merendistrict, gelegen in het hart van het nationale park Nahuel Huapi. Geniet van het adembenemende landschap tijdens een dagtrip vanuit Bariloche. U passeert prachtige bergbeekjes en steekt de rivier Río Manso over voordat u een korte wandeling maakt naar de gletsjers met uw deskundige gids. Een plek om nooit te vergeten!

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en rijdt u over de legendarische Ruta 40 richting het zuiden van Bariloche. Onderweg rijdt u langs de prachtige diepblauwe meren Lagos Gutiérrez en Mascardi. Bij het verlaten van de Ruta 40 rijdt u langs de oevers van de kronkelende rivier Río Manso het nationale park Nahuel Huapi binnen. De rivier Río Manso is in Argentinië de enige rivier die ontspringt in Argentinië en uitmond in de Stille Oceaan.


Mirador Lago Mascardi, Bariloche, ArgentiniëVentisquero Negro, Bariloche, Argentinië


In het nationale park Nahuel Huapi geniet u van het adembenemende landschap dat bestaat uit een weelderige vegetatie gecombineerd met vreemde bergachtige rotsformaties. U steekt de rivier Río Manso over als u naar Pampa Linda rijdt, een plaats waar u de tijd krijgt om te lunchen (lunch niet inbegrepen).

Na de lunch rijdt u verder richting de zwarte gletsjer Ventisquero Negro. Deze gletsjer sleurt sedimenten van vulkanisch gesteente met zich mee, waardoor de gletsjer donkergrijs van kleur is. Dit is in Argentinië de enige gletsjer van dit type. Het kleine meer Lago Manso dat aan de voet van de gletsjer ligt, heeft een smaragdgroene kleur. Dit is te danken aan een suspensie van ijskristallen en mineralen die door het effect van het zonlicht deze merkwaardige kleur oplevert.Een paar kilometer verderop komt u aan bij de basis van de berg Cerro Tronador, die op de grens tussen Argentinië en Chili ligt, en kijkt u omhoog naar de drie karakteristieke bergtoppen (Pico Argentino, Pico Internacional en Pico Chileno). Luister naar het donderende geluid van ijs dat van de gletsjers afbreekt als u dichterbij komt. U weet meteen waar de berg zijn naam aan te danken heeft (Tronador betekent namelijk ‘Donderer’). De berg Cerro Tronador is een uitgestorven vulkaan in het Zuiden van de Andes. De top van de berg heeft eeuwige sneeuw en is met een hoogte van 3.478 meter de hoogste berg in het merendistrict. Ter plaatse krijgt u voldoende tijd om de flora en fauna van deze plek te verkennen en te ontdekken.

Daarna wordt de terugweg ingezet en u tegen het eind van de middag weer terug in uw hotel zult zijn.


Cerro Tronador, Bariloche, Argentinië
Dag 5 Boottocht naar eiland Isla Victoria en bos Bosque de Arrayanes


De ochtend mag u naar eigen keuze invullen. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het haventje Puerto Pañuelo op het schiereiland Península de Lloa Lloa gebracht. Hier vaart u met een moderne catamaran richting het eiland Isla Victoria meert aan in het haventje Puerto Anchorena. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten. Op het eiland kunt u met of zonder gids verschillende wandelingen maken. Een goede optie is het strand Playa del Toro, waar u grotschilderingen kunt bekijken of u gaat met de stoeltjeslift naar de top van de berg Cerro Bella Vista.Eenmaal terug vaart u met de catamaran naar het schiereiland Península Quetrihué. Dit schiereiland staat bekend om zijn zeldzame eeuwenoude kaneelkleurige mirtebomenbos met de naam Bosque Arrayanes. Dit bosgebied staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Daarna vaart u terug naar het haventje Puerto Pañuelo en wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 6 Vertrek uit Bariloche


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Bariloche gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, El Calafate of Mendoza. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.