Wijn Proeven in Wijnstad Cafayate en Kleurenspektakel in Purmamarca
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Salta

Salta en Jujuy


Bij aankomst op het vliegveld van Salta wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het gezellige centrale plein Plaza 9 de Julio met zijn koloniale gebouwen, leuke terrassen, restaurants, bars en peña’s. Hier kunt u onder het genot van een wijntje naar lokale muziek luisteren. Ook het stadspark Parque San Martín is een uitstekende optie. Met behulp van een kabelbaan is het mogelijk de berg Cerro San Bernardo te bestijgen. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.Dag 2 Excursie door de Quebrada del Río las Conchas naar Cafayate

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een dagexcursie naar het zuidelijker gelegen plaatsje Cafayate, bekend om zijn Torrontes wijnen. Het eerste gedeelte van de excursie leidt u door de vallei Valle de Lerma, waar u onderweg vele dorpjes in koloniale stijl met tabaco plantages passeert.
De route gaat verder door het adembenemende landschap van Quebrada de Cafayate. Het betreft hier een kloof, waar de rotsen van lichtroze via terracotta naar dieprood en donkerpaars kleuren. Onderweg maakt u een aantal stops bij indrukwekkende rotsformaties met namen als La Garganta del Diablo (Keel van de duivel) en Anfiteatro.


CafayateCafayate


Uiteindelijk bereikt u de plaats Cafayate, omringd door de vele wijngaarden. In dit plaatsje bezoekt u een bodega en kunt u verschillende wijnen proeven. Na afloop keert u langs dezelfde route weer terug naar Salta waar u naar uw hotel wordt gebracht.Dag 3 Excursie door de Quebrada de Humahuaca naar Purmamarca, Tilcra, Humahuaca en Jujuy

Vandaag heeft u een complete dagexcursie op het programma, waarbij u de bergkloof Quebrada de Humahuaca passeert richting het dorpje Humahuaca dat in het hoge noorden van Argentinië ligt. Een gebied dat terug te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de kleurenpracht die u zult aanschouwen.

Onderweg maakt u verschillende stops in pittoreske dorpjes. De plaatsen kenmerken zich door geplaveide straten, lemen huizen en prachtige kleine kerkjes. De bewoners gaan gehuld in klederdracht (hoeden en poncho's) en praten naast Spaans ook de indianentaal Quechua.


HumahuacaHumahuaca


Het bekendste dorp op deze route is Purmamarca. Hier heeft u een geweldig uitzicht op de zevenkleurige heuvel Cerro de los Siete Colores en bezoekt u lokale markten.

De volgende bestemming is Tilcara. In dit dorp bezoekt u naast het plein en de kerk ook het archeologisch museum en de ruïnes van Pucara de Tilcara. Vervolgens bereikt u Huacalera met op een steenworp afstand de Trópico de Capricornio (Steenbokskeerkring). In het dorpje Urquia vindt u de meer dan 300 jaar oude kapel met gouden altaar. Het charmante Humahuaca is het laatste dorp richting het noorden. Hier ziet u prachtige gebouwen en het Monumento a la Independencia.Nadat u in Humahuaca de gelegenheid heeft gehad iets te eten en te drinken, rijdt u in de middag terug richting de stad Salta. In Maimará heeft u een prachtig uitzicht op de berg Paleta del Pintor (schilderspallet). Tot slot brengt u een bezoek aan de stad San Salvador de Jujuy, hoofdstad van de provincie Jujuy. Hier loopt u over het stadsplein met de Cabildo, het regeringshuis en de kathedraal. Na een fantastische dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in de stad Salta.


HumahuacaDag 4 Vertrek uit Salta

Salta en Jujuy


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Salta gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, Cataratas del Iguazú of Mendoza. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.