Genieten tussen de Wijngaarden en eerste Kennismaking met de Andes
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Mendoza


Bij aankomst op het vliegveld van Mendoza wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in het centrum. De rest van de dag mag u zelf bepalen wat te doen. Een prima optie is het verkennen van het gezellige stadscentrum rondom het plein Plaza de Indepencia. De uitstekend onderhouden infrastructuur en fraai vormgegeven trottoirs voorzien van waterkanaaltjes en geflankeerd door bomen springen direct in het oog. Daarnaast staat Mendoza bekend om zijn prachtige stadsparken. Een bezoek aan Parque General San Martín is een echte aanrader. Hier staat u in een groene oase vol rozenstruiken, imposante bomen en vijvers. De nabijgelegen heuvel Cerro de la Gloria met het monument Monumento al Ejército Libertador moet u ook gezien hebben.
Dag 2 Excursie naar wijngaarden en bodegas in de wijnstreken Maipú en Luján de Cuyo

In de middag bezoekt u twee verschillende wijnbodega’s in de wijnstreken Maipu en Luján de Cuyo. In ziet u groene ranken met op de achtergrond de witte toppen van het Andesgebergte. In de wijnhuizen wordt u verteld over het productieproces, daalt u af in kelders met rijen houten tonnen waarin wijn ligt te rijpen en proeft u de verschillende wijnen.

Om de excursie compleet te maken, bezoekt u in hetzelfde gebied ook een olijfplantage. De excursie wordt beëindigd met een bezoek aan de kerk Iglesia de la Carrodilla.
Dag 3 Excursie naar Alta Montaña, een kennismaking met het Andesgebergte


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een complete dagexcursie. U rijdt richting de grens met Chili en maakt kennis met het imposante Andesgebergte in de provincie Mendoza. Overal waar u kijkt ziet u verschillende gekleurde bergen en rotsformaties. Het is een aangename en ontspannende rit, waarin u in totaal veertien korte bergtunneltjes passeert. Onderweg  bezoekt u Potrerillos in de uitlopers van het Andesgebergte met zijn indrukwekkende stuwdam Dique Potrerillos, de vallei Uspallata, de historische brug Picheuta, oorsprong van de rivier Mendoza Punta de Vacas en wintersportcentrum Penitentes.Een van de hoogtepunten is de brug Puenta del Inca. Het gaat hier om een door erosie gevormde brug in de rotsen, een fascinerend stukje natuur. De rotsen zijn door invloed van zwavelhoudend bronwater gehuld in roodgele kleuren. De indianen hebben vanwege het warme water een thermaalbad gebouwd, dat helaas in 1953 door een aardbeving gedeeltelijk is verwoest.

U gaat vervolgens verder richting het uitkijkpunt Aconcagua Mirador, waar u een prachtig uitzicht heeft op de hoogste berg van de Andes met een hoogte van 6962 meter. Iets verder treft u het douane complex Horcones en als laatste het dorpje Las Cuevas dat ligt op de grens met Chili. U bevindt zich hier op een hoogte van 3.200 meter boven de zeespiegel.Indien de (weers)omstandigheden het toelaten rijdt u verder richting de grens met Chili om uit te komen bij het monument Monumental Cristo Redentor op een hoogte van 4.200 meter. Daarna keert u langs dezelfde route weer terug naar de stad Mendoza en wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 4 Vertrek uit Mendoza


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Mendoza gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires, Bariloche of Salta. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.