Nat worden bij de Duizelingwekkende Watervallen
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Iguazú


Bij aankomst op het vliegveld van de stad Puerto Iguazú wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u genieten van al het comfort dat het hotel te bieden heeft. Aan het prachtige zwembad met ligbedden en parasols kunt u vandaag heerlijk bijkomen van de reis.Dag 2 Excursie watervallen Argentijnse zijde

Vandaag staat er een complete dagexcursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. Bij de ingang van het nationale park bevindt zich het bezoekerscentrum waar u een kijkje neemt in het museum Museo de Ciencias Naturales.
Vervolgens loopt u via Sendero Verde (Groene Pad) dwars door de jungle waar u inheemse vogels, reptielen en vlinders kunt observeren. Uiteindelijk bereikt u het Circuito Inferior (Lage Circuit). Dit circuit legt u eveneens lopend af, waarbij u langs allerlei watervallen komt en onderweg neusbeertjes (coatis) zult spotten. Deze route geeft u een uitzicht op de lagere gedeeltes van de watervallen.Via de gids of hotelreceptie kunt u hier spectaculaire trips regelen. Zo is het mogelijk een boottocht over de rivier te maken, waarbij u bijna onder de watervallen komt. Ook kunt u een helikoptervlucht maken voor een panoramisch uitzicht over de kolkende watermassa’s.

Vervolgens legt u het Circuit Superior (hoge Circuit) af. Via deze route komt u ook langs allerlei watervallen, maar deze bekijkt u van bovenaf. U loopt als het ware over de watervallen heen.Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Met het treintje Tren de la Selva wordt u naar het treinstation Estacion Garganta del Diablo gebracht. Een leuke rit langs de rivier Río Iguazú staat u te wachten. Vanaf het station loopt u over een loopbrug de rivier over richting de immense waterval Garganta del Diablo (Keel van de Duivel). Een belevenis die u niet snel zult vergeten, want de waterval doet zijn naam eer aan. Vervolgens rijdt u met het treintje weer richting de uitgang van het park. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 3 Excursie watervallen Braziliaanse zijde


Na het ontbijt wordt u bij u hotel opgehaald voor een complete dagexcursie. In de ochtend gaat u naar de Braziliaanse kant van de watervallen en in de middag bezoekt u de waterkrachtcentrale.

De route naar de watervallen gaat dwars door het regenwoud, naar het bezoekerscentrum van Iguaçu tot aan het hotel Cataratas. De rivier en de watervallen kunt u aanschouwen vanaf een goed begaanbaar pad. Aan deze zijde van de rivier kunt u de watervallen nog beter aanschouwen dan in Argentinië. Op dit punt ziet u namelijk 80% van de watervallen die zich op Argentijns gebied bevinden.Enkele zijpaden leiden u vervolgens naar loopbruggen boven de rivier. U kunt hier het natuurgeweld van beneden en boven bekijken. Door de vochtige en warme lucht lijkt het net of u met de watervallen in contact komt. Met de lift of de trap kunt u hierna het panoramaterras van een restaurant bereiken, waar u een prachtig uitzicht heeft over de watervallen. Rond het middaguur heeft u een lunch in een typische Churrasqueria (Steakhouse) waar u naast het vlees en de salades ook kunt genieten van een muzikaal spektakel. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Dag 4 Vertrek uit Iguazú


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Puerto Iguazú gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires of Salta. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.