Lagos Escondido en Fagnano en Trekking naar Laguna Esmeralda
Afdrukken E-mailadres

Dag 1 Aankomst in Ushuaia

Ushuaia en Vuurland


Bij aankomst op het vliegveld van Ushuaia wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag mag u zelf kiezen wat te doen. Wij raden u aan om één van de vele musea die de stad rijk is te bezoeken. Natuurlijk kunt u ook het gezellige centrum van de stad verkennen en in één van de vrolijk gekleurde restaurantjes verrukkelijke Centolla (grote krab) of een andere vissoort eten.Dag 2 Excursie naar het nationale park Tierra del fuego

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een halve dagexcursie naar het bekende nationale park Tierra del Fuego. Het park ligt slechts op 11 kilometer van de stad en kenmerkt zich door rivieren, meren en baaien. De eerste stop die u tijdens deze excursie maakt is bij het treinstation van de ‘Trein van het Einde van de Wereld’ (Tren del Fin del Mundo) dat zich nog net buiten het nationale park Tierra del Fuego bevindt. Hier krijgt u de mogelijkheid om met deze wereldberoemde trein het nationale park binnen te rijden. De rit is optioneel en een treinkaartje in de goedkoopste klasse kost ongeveer US$ 35,00 per persoon (exclusief entreegeld natuurpark). Dit bedrag betaalt u ter plaatse.


Tierra del FuegoTierra del Fuego


Iedereen komt later bij het eindstation van de trein weer bij elkaar. Van hieruit rijdt u door de vallei Valle Río Pipo richting de baai bahía Ensenada. Vanaf de oever heeft u een prachtig uitzicht op de eilanden Isla Redonda en Isla Estorbo, die zich in het Beagle kanaal bevinden. Op de andere oever van het kanaal ziet u de wit besneeuwde bergtoppen van de bergketen Cadena Sampaio in Chili.Vervolgens rijdt u naar het meer Lago Roca. Hier maakt u een wandeling langs de oevers van het meer en de rivier Río Lapataia. U heeft uitzicht op de berg Cerro Cóndor en wordt omgeven door bergen, prachtige wilde bloemen en oerbossen. U ziet misschien de rode vos, hoort een specht tikken of er zweeft ineens een condor boven uw hoofd. In de ondiepe rivierbeddingen ziet u hoe bevers hun dammen bouwen. Na deze onvergetelijke wandeling in de natuur wordt u teruggebracht naar uw hotel in Ushuaia.

Optioneel kunt u deze excursie aanvullen met een trekking en kanotocht inclusief lunch. Tijdens deze excursie onder begeleiding van uitstekende gidsen zult u het bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego op een compleet andere manier beleven. U leert de verborgen geheimen van het einde van de wereld kennen als u een trekking door de bossen langs het Beagle-kanaal en een kanotocht over de rivier richting de rustige vaarwateren van de baai Bahía Lapataia maakt. lees meer


Tierra del FuegoDag 3 Boottocht Beagle kanaal naar Isla de los Lobos

Beagle Kanaal


U maakt vandaag een boottocht over het legendarische Beagle Kanaal. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, vertrekt u vanuit de toeristische haven van Ushuaia voor de boottocht. Vanaf de catamaran heeft u een prachtig uitzicht over de stad Ushuaia en ziet u talloze bergen en meren.

U passeert ook de eilandengroep Les Éclaireurs waar de vuurtoren Faro Les Éclaireurs staat, beter bekend als Faro del Fin del Mundo. Bij één van de eilanden ziet u delen van het gezonken schip Monte Cervantes dat in het jaar 1930 schipbreuk leed.Vervolgens vaart u naar het eiland Isla de los Lobos (zeeleeuweneiland) en ziet u de zeeleeuwen die zich op dit eiland bevinden in actie. De catamaran vaart rondom dit eiland, zodat u volop kunt genieten van dit prachtige schouwspel.

Het laatste eiland dat wordt aangedaan is Isla de los Pajararos (vogeleiland). Hier bevinden zich meer dan 20 verschillende soorten zeevogels, waaronder aalscholvers, stormvogels en grote jagers (skuas). U vaart terug via de Paso Chico naar de haven van Ushuaia waarbij u wederom een prachtig uitzicht heeft op de stad. Bij terugkeer in de haven wordt u naar uw hotel gebracht.


Beagle KanaalDag 4 Excursie naar de meren Lagos Escondido en Fagnano


Dag 5 Excursie naar het meer Laguna Esmeralda met trekking inclusief lunch


Dag 6 Vertrek uit Ushuaia

Ushuaia en Vuurland


Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Ushuaia gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires of El Calafate. 
Heeft u geen Skype? Bel ons in Nederland op telefoonnummer 085-760 46 57. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur op dit telefoonnummer bereikbaar.